איך אפשר?

ליצן עלוב נפש שלי

הדבר היחידי שהיה ברור הוא שהטרור יחזור כבומרנג אל הערבים ויכה בהם שבעתיים [כי זה דרכו של עולם על דבר קטן משיבים בקטן ועל גדול משיבים בגדול יותר] ולכן היה ברור שככל שהטרור מחריף ורבים חפים מפשע נפגעים ונרצחים זה יחזור פי כמה אל הערבים ואתה היכן היית בימים ההם?! אוהב אדם שכמותך... האםפ נשמע קולך מנסה להבהיר לשולחי המתאבדים שאולי לא חבל להם על דם היהודים אבל כדאי לפחות לחשוב עלדמם שלהם כי זה יחזור אליהם במכה חזקה פי כמה?! היכן היית בימים ההם?! הכיצד זה קוללך לא נשמע?! הכיצד זה לא הברת להם כי זה רק ירום להרג והרס רב?! מדוע היו צריכים להביא על עצמם מצב זה?! ומדוע לא ניסת לעצור בהם את יצר ההתאבדות?! מילא דם יהודי לא נחשב ניחא.... אבל היה ברור שדם ערבי רב ישפך והיה ברור שאיכות החיים תדרדר לתהומות שלא ידעו אותה ואתה?! אבי זכויות האדם, לא היית כלל.... כאוויר היית.... ם אכן דואג אתה לאדם באשר הוא אדם וגם אם רק לאדם באשר הוא ערבי טוב תעשה אם תבהיר להם כי הטרור רק יביא עליהם אסון פעם גם להכנס ליו"ש היה בלתי אפשרי מבחינה מדינית... היום לכאורה ברור שתהיה להם מדינה.... הטרור האיום הביא עליהם את צה"ל ואם ימשיכו בדרכם.... גם מדינה להם לא תהיה.... אז למענם, כדאי לך להתחיל לשכנעם לדבוק בדו קיום ושכנות טובה במקום טרור הרי אתה בעצמך טוען שישראל היא החזקה אם היא החזקה אז דוקא אותה אתה מנסה להפחיד?! מח של ציפור...

yeshgvul

New member
אני מעצבן אותך, חומד?

צר לי. לא אני זה שתומך במדיניות שמבטיחה שהאוטובוסים ימשיכו להתפוצץ והקבצנים ימשיכו להתרבות

אל תמלבלוני עם עובדות

הטרור התחזק משמעותית כשהוצעה לפלסטינים מדינה עצמאית בגבולות 67 הטרור נחלש משמעותית כשבופעלה נגד הפלסטינים יד חזקה מה אתה מסיק מזה?

yeshgvul

New member
סליחה, מה זו השטות הזו?

מתי הוצעה מדינה בגבולות 67? הסתכל במפה שיש קישור אליה בחתימה שלי. אני מזכיר לך שהטרור שאכלנו אצל שרון עד עצם היום הזה גרוע ממה שהיה בתקופת התהליך המדיני. 700 ישראלים מתים לא טועים.

מי דיבר על דם יהודים?! חשבתי שדם ער

ערבי לפחות הוא המענין אותך..... אגב, מדיניותך ועמדותיך הן הן שהבטיחו אוטובוסים מתפוצצים.... הרי כל מעשיך הם עידוד לכך וכאשר ישראל החלה לפעול כנגד כך או אז נזכרת לבא ולהתלונן... על מי? על ישראל כמובן... איננו מצפים ממך כי יהיה חשוב לך דם יהודים לכן גם תגובתי לא עסקה בדם ה אלא בדם הערבי זה שמדיניותך מביאה לדם יהודי והיא נגד מניעת השפכותו את זה כולנו ראינו שחור על גבי לבן בפורומים השונים אבל חשבנו שלפחות על דם ערבי אכפת לך וגם מדם זה הנך מתעלם כעת?! לכן ההצעה הידידותית אליך היתה שתנקוט בגישה שתחסוך דם ערבי מה רע בזה?!

yeshgvul

New member
אין חסכון סלקטיבי

מי שמנציח את הכיבוש ומשאיר את איתמר ז' מנציח את הקזת הדם משני הצדדים

עצוב שהנך מוכן לדם ערבי שישפך

העיקר שדם יהודי ישפך בתחילת דרכך טענת שהנך נגד שפיכת דם באשר הוא והנה מתברר ששפיכת דם כל לא מענין אותך יותר נכון מענין טותך מאד ... שדם יהודי ישפך.... ואם לצורך כך צריך לשפוך דם ערבי אז הנך מוכן למחיר.... עצוב!!

Azazel

New member
רק שתדע...

אנשים מערבה כדי להכלל בתוואי הגדר.

siamese dream

New member
רק שתדעו כולכם

לפי נייר העמדה של בצלם, ישראל מבצעת עבירה על משפט בינלאומי בבניית הגדר. דו"ח מבקר המדינה קובע , שרוב המחבלים שנכנסים לישראל , נכנסים אליה דוקא דרך מחסומי צה"ל והמרחבים הפתוחים, בגלל ליקויים באבטחה של צה"ל. הדו"ח קורא לשיפור תנאי האבטחה במחסומי צה"ל ובמרחבים הפתוחים לפני שפונים לבניית גדר הפרדה. עוד דבר, ליקויי האבטחה במרחבים הפתוחים , קורים בגלל שעל פי מדיניות צה"ל מיוני 2002 (אם זכרוני אינו מטעה אותי) , מוקצה יותר כוח צבאי ללחימה בתוך השטחים, מאשר במעברים לישראל.. בנוסף, עם בניית הגדר ייבנו כחמישה מחסומים וכ-26 שערים חקלאיים. כך שאם גם במחסומים הנ"ל יהיו ליקויי אבטחה, יכול להיווצר מצב אבסורדי שגדר ההפרדה דוקא תגביר את הפיגועים.. לכן הטענה שגדר ההפרדה נבנית רק לצורכי ביטחון די תמוהה.. ענת.

Asaf p

New member
ענת, איך משפרים אבטחה לדעתך?

כלום ניתן לבטל כליל את חשיבות המחסום הפיסי?

Asaf p

New member
ונקודות נוספות

1. צה"ל מקצה כוח ללחימה בתוך הערים הפלסטיניות מאז מרץ/אפריל 02. מתי היו יותר פיגועים בגבולות הקו הירוק, לפני או אחרי? 2. מה הפסול בשערים חקלאיים? לא הבנת עדיין שהגדר תהיה אלקטרונית?

yeshgvul

New member
אשמח לדון איתך בפרוט בדוח

את הגדר הזו אפשר לבנות על הקו הירוק. בצלם לא מתנגדים לבנייה כזו. השערים החקלאיים הם בדיוק כמו ההבטחות לחופש תנועה בין המובלעות של אוסלו. כל פלסטיני יספר לך על חסימת המעבר , גם לפני האינתיפאדה הזו. תמיד יש תרוץ "בטחוני". אבל כשיהודים מבצעים מעשה טרור, אף פעם אין ענישה קולקטיבית נגדם, כמו סגר או חסימה. נחש מי המעטים שלא היו בעוצר בחברון אחרי טבח גולדשטיין. ראה את הדוח הבא על מובלעת המוואסי בעזה , עוד מכלאה שתמיד מבטיחים לגביה שיהי חופש תנועה: http://www.btselem.org/Hebrew/Publications/Summaries/Al-Mawasi_2003.asp

הלך שריד הלך מצנע... הקוויום הוירטו

הוירטואלים של 67 נשארו בדימיונך בלבד... הלו.. זו היסטוריה גם בעוד 100 שנה תקשקש על כך?

yeshgvul

New member
אני מתנצל

מעתה אדון רק על מדינת הבנטוסטנים, הסדר מעשי שיבוא במהרה .

Asaf p

New member
ומה זה קשור לשאלות ששאלתי ומה שהיא

כתבה? כלום.

yeshgvul

New member
זה בודאי קשור לשאלה 2 שלך

על הטלת הספק באותם שערים חקלאיים

Deathatred

New member
בצלם שמצלם

הם כבר מזמן הוכיחו שזכויות האדם זה לא ראש מעייניהם... בצלם מתעלם ממכוון מהתעללות קשה בילדים, כולל הפקרתם למוות, שימוש בהם כמגן אנושי, ניצול ציני שלהם לפעולות טרור (באחד המקרים נהפכו 40 ילדים לנכים בגלל מטענים מקולקלים) וכל זאת מסיבה אחת פשוטה: הפלשתינים מבצעים זוועות אלה ולכן מבחינת בצלם זה כשר ומותר. בצלם מראה אטימות לנרצחים הישראלים ע"י הטרור ומגלה עצימת עין ואוזלת יד אל מול הפשעים הפלשתינים. לכן, כך את ניירות העמדה שלהם בערבון מוגבל, מה עוד שהבנתם בנושאי צבא נמוכה מאוד (כמו יתר המומחים מעיתן הארץ שטוענים שהם יודעים הכל על צבא אבל לא מסוגלים להבדיל בין נגמחון לטנק).

מטרניך

New member
אכן מצב אבסורדי, רק שהאבסורד כולו

שלך. אני מצטט את חוכמותיך: "יכול להיווצר מצב אבסורדי שגדר ההפרדה דוקא תגביר את הפיגועים.. לכן הטענה שגדר ההפרדה נבנית רק לצורכי ביטחון די תמוהה.. ענת." אולי תסבירי לנו, חכמה שכמותך, איך זה שמרצועת עזה כמעט שאין חדירות מחבלים לשטח ישראל? ומגבול לבנון? זה מאהבת ישראל?

למעלה