איך אפשר לשנות

אלינהמ

New member
ועוד שאלה ( גם למומחים במתמטיקה)

האם יש איפשהו דפים עם טעויות שנעשו בספרים? כי אני כמעט בטוחה שיש לי טעות בממ"ן בפעולות בינאריות: X,Y e A ({ A = P({ 1,2 מה זה אומר?

Fingertip

New member
זה אומר....

זה אומר שמתקיים:
X, Y C= {1, 2}​
(כאשר =C הוא סימן ההכלה/שוויון) דהיינו, {X, Y = {}, {1}, {2} or {1, 2. עוזר? אהד.

אלינהמ

New member
לא ממש

אני צריכה לבנות טבלת פעולה ואני לא מבינה מה המשמעות של P ב-({ A=P({1,2 (נתון בשאלה ש- X*Y =X U Y , X,Y e A ) בד"כ P מסמן פעולת ההרכבה ויש ב- P איברים { P={R1,R2,I,Sa,Sb,Sc מה שאתה אמרת זאת קבוצה של אוסף קבוצות חלקיות זאת שאלה אחרונה ממ"ח 2 - אני מבינה שעשיתה את הקורס והמון תודה , אוהד - רציתי לשאול בפורום של הקורס - אבל אני לא רוצה להזדהות

Fingertip

New member
איזה קורס?

בכל מקרה, את יודעת של-X ול-Y יש ארבע אפשרויות שונות (פרטתי אותן קודם). הכניסי אותן לטבלה של 4x4 ומלאי את תוצאות הפעולה בריבועים... אהד.

אלינהמ

New member
הי - מדובר באשנב

אבל אני מנסה להגיד שזה לא נראה לי נכון זה נכון אם A היתה שווה ל {1,2 } אבל כאן A שווה ל -{ P{1,2 הרי אי אפשר פשוט להתעלם מ- P

Fingertip

New member
ארמ...

אברי הפעולה הן קבוצות. מתקיים:
P({1, 2}) = { {}, {1}, {2}, {1, 2} }​
ולכן X יכול להיות אחד מארבע האפשרויות:
X = {} X = {1} X = {2} X = {1, 2}​
כנ"ל עבור Y. כעת אפשר לבנות בקלות את טבלת הפעולה U (איחוד). לא
אהד.

אלינהמ

New member
אני מבינה מה שאתה אומר

אבל אז תעשה לי טובה ותסביר לי מה משמעות\ תפקיד של P כי אני חוזרת ואומרת שבד"כ P זאת קבוצה שיש לה איברים משלה P =({R1,R2,I,Sa,Sb,Sc

Fingertip

New member
P = קבוצת החזקה

או קבוצת הקבוצות החלקיות. כלומר, בהינתן קבוצה A, הקבוצה P היא קבוצת כל הקבוצות החלקיות ל-A. במקרה הנ"ל:
P({1, 2}) = { {}, {1}, {2}, {1, 2} }​
אהד.

אלינהמ

New member
וואו../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

בילבל אותי הסימון הזהה ממש ממש מודה לך - המון תודה כל הכבוד על השליטה המלאה !!!!!!!!!! איך אתה זוכר?

Fingertip

New member
../images/Emo9.gif

שמח שיכלתי לעזור. זה פשוט חומר בסיסי בתורת הקבוצות שחוזרים עליו כמעט בכל קורס שמכבד את עצמו
. (במדעי המחשב, מן הסתם) אהד.

אלינהמ

New member
../images/Emo132.gifלפעמים

לוקחים כיוון כברור מעליו ונתקעים אבל שוב תודה

אילילי

New member
עד כמה שידוע לי

רק בחלק מפורומי קורסים ניתן להחליף את השם הקיים בכינוי אחר אבל לא בכולם. כשיש אפשרות להחלפת כינוי תופיע משבצת שכזו ליד השם שלך.

אלינהמ

New member
אני בדיוק בקורס

שלא ניתן להחליף את השם אולי בגלל זה עדיין אין שום הודעה חוץ מהודעת פתיחה

למעלה