איך אפשר לצבוע ביצה?

תוליק

New member
איך אפשר לצבוע ביצה?

כך שתהיה עם הקליפה, מבושלת וניתן יהיה לאכול אותה. ניסיתי לבשל בצבע מאכל ולא הלך...

מ צ ד ה

New member
לצביעת הקליפה

טיפ של אמא שלי: את הקליפות היבשות של בצל סגול מרתיחים ובזמן הרתיחה מוסיפים את הביצים. היא אומרת שזה עשה את העבודה. אני זוכרת שצבעתי עם נייר קרפ צבעוני שהושרה במים. מקווה שתצליחי! מ צ ד ה

תוליק

New member
בצל סגול?

ובאיזה צבע זה יוצא? לצבוע עם נייר קרפ זה לא רעיל?

droli

New member
האם את רוצה שהיא תצבע תוך כדי

בישול, או כמו הביצים של הביצים של הפסחא, מצוירות עם צבעים.

תוליק

New member
נראה לי שתוך כדי בישול

אבל אני לא יודעת גם איך עושים את אלו של פסחא. אני לא רוצה בצבע של תה אלא צבעוני

קמליה1

New member
צובעים ביצים בהרתחה עם צבעי מאכל

עם מים צבועים בצבעי מאכל. כך צובעים בארה"ב ביצי פסחא.

netany

New member
צביעת ביצים

לבשל ביצים קשות (בקליפתן) עם שקיות תה. אפשר גם לסדוק מעט את הקליפה וכך יווצר מראה שיש לביצים אחרי הקילוף.

תוליק

New member
ניסיתי עם צבע מאכל וזה לא הצליח

לא חשבתי להוסיף חומץ. לא חשוב לי הצבע אבל כן בא לי שיצא צבעוני ויפה, קצת כמו של פסחא

מאקי

New member
אז ככה

פטל מוציא ורודות לימון מוציא צהבהבות אוכמניות מוציא סגלגל קליפות בצל חום על זה אפשר אחכ לצייר. ועדין לא הבנתי זה למאכל?? כי אם כן תבשלי רגיל ויש צבעים כמו גואש שהם לא רעילים בגני הילדים משתמשים בהם ועל גבי ביצה שהיא קשה אפשר בקלילות לצבוע.

תוליק

New member
אז לבשל את זה נגיד במים עם אוכמניות

אני רוצה את זה כחלק מהמשלוח מנות אז זה צריך להיות מבושל. ולא רוצה לצבוע בגואש כי נראה לי הרבה השקעה לצייר על 40 ביצים (אני שולחת השנה לחמניות בצל עם ביצה מקושטת. לפי ההלכה צריך 2 מאכלים - וזה עונה על הקריטריון וגם מקורי)

למוניה

New member
הביצים נצבעות כשמבשלים אותן עם

צבע מאכל או קליפות בצל או פטרוזיליה...כמו שהסבירו. אבל כל היופי שהן לא נצבעות באופן אחיד אלא שמקבלות מראה כמו שיש כזה. אוכל לברר לך בבוקר איך בדיוק

תוליק

New member
הגיע הבוקר...

לא אכפת לי מראה שיש העיקר שזה יצבע את הקליפה

למוניה

New member
לא שכחתי אותך

טוב אז ככה, צבע מאכל לא טוב. ישנו צבע מיוחד לביצים. אף אחד לא ידע להסביר לי מה מיוחד בו, על מנת לצבוע את הביצים בצבע אחיד פשוט מבשלים אותם במים עם הצבע. אם רוצים דוגמה, שמים את הצבע בסיר עם המים, ואת הביצים בתוך גרב (אפילו כמה גרביים עם 2-3 ביצים ) בתוך הגרב עם הביצים יש לשים עלים של נענע או פטרוזיליה, וקליפות של בצל סגול. אם אין למצוא בארץ ואת רוצה אוכל לשלוח לך את הצבע לביצים.

למוניה

New member
ויש עוד שיטה

קודם מבשלים את הביצים ואז טובלים אותם בצבע שיש, (הדוגמה כבר בצבע)

t a l talim

New member
השאלה באיזה סוג של צבעי מאכל

השתמשת- אם בצבעים הנוזליים מהסופר, סביר להניח שלא יצליח. אבל אם תשתמשי בצבעי ג'ל או באבקות- אין סיבה שהביצים לא יצבעו! כנראה שהצבע לא היה מספיק מרוכז. איזה רעיון נחמד ומקורי... כל הכבוד!

למעלה