איך אפשר לסלוח???

איך אפשר לסלוח???

על שנים טובות ורבות שהתבזבזו על כלוםםםםםם??? על אין ספור אשליות שהתנפצו על סלע המציאות הקשה???? על מאמצים ומשאבים רבים שהושקעו להצלת ה"בית" וירדו לטמיון??? על הדבר הקטן הזה שקוראים לו *אהבה* שמשגע ולא נותן מנוח, אולם לא מצליח לתפוס ולאחוז בו??? איך אפשר לסלוח לאחרים הקשורים לטרגדיה האנושית הזו??? (זה עוד אפשר איכשהו אולי לקבל) אולם איך אפשר לסלוח ל ע צ מ י, איך נפלתי כל כך "חזק" ולא התעוררתי באמת, רק אחרי כל כך הרבה שנים???????? זאת לא אצליח להבין............

ותשחק

New member
וואוו..

אתה מרגיש הרבה ממה שהרגשתי, ועדין.. במיוחד הדברים האחרונים (עם פרטים קצת שונים..) אכתוב לך משהו ממה שכבר כתבתי ועוד משהו במסר, בלי נדר. כשאת בטוחה שכבר הגעת, שכבר הבנת את הנקודה, מה השם רוצה ממך, זה מגיע שוב. סטירת הלחי, המהלומה הבאה, החומה החדשה, שאין לך מושג איך תעברי אותה. ובתוך כל ההלם, האכזבה (גם מעצמי), הכעס, הצער והייאוש, את מבינה משהו חדש. את מבינה שאינך מבינה, וזה הדבר הכי יציב כאן בעולם, הכי יציב באמונה. אז תודה לך בורא, על כל הדרך הקשה והמפרכת. על אי ההבנה ואי הידיעה, על חוסר האונים והפחד, על הייאוש והעצב, על המלחמה ועל העייפות, על ההתגייסות ועל ההמתנה, על הרעש ועל השקט, ועל האי שאני נמצאת בו, בתוך מים סוערים, לעיתים שקטים, ולפעמים, כן לפעמים זורמים. תודה לך על מתנת הגרושין. ממה שאיני מבינה, כבר צומח משהו חדש, נובט, מבצבץ. איש קטן - לי אישית קשה לסלוח, זה בכלל לא ברור, ובכלל לא פשוט, אך כפי שאתה כותב, הסליחה מתחילה ביכולת לסלוח לעצמנו. הרבה טוב. ותשחק.

ציפי81

New member
תהיה סלחן עם עצמך

אנחנו נוטים להיות ביקורתיים כלפי עצמינו, אבל דווקא בתקופות הקשות האלה, מה שמגיע לנו זה להקל עם עצמינו. על המאמצים שירדו לטמיון אתה צריך לשמוח, לא לסלוח. ככל שניסית יותר כך אתה יותר שלו עם עצמך, עשית את הצעד באמת ובתמים רק לאחר שכלו כל הקיצין. ובקשר לזה אני מדברת מתוך נסיון דומה... בקשר לאחרים שקשורים, באמת בעיה. לאקס הצלחתי לסלוח בקלות, אבל לאחרים.... אני אצטרך כנראה לעבוד על עצמי שנים עד שאצליח.

touti

New member
קטנטן קטן:)

ראשון ראשון אחרון אחרון. על שנים שהיו, לא צריכה לסלוח, אלא להפיק תובנות ולצעוד קדימה. לסלוח לפרטנר? אני אומרת שצריך לסלוח ולא לשכוח, למה לסלוח? כי טנגו רוקדים ב-2 וכי יש דברים שקורים מעבר להבנה שלנו. לסלוח לאחרים? דווקא פה היה קשה לי, היתה לי קפידא במשך הרבה זמן , הרבה שנים, עד שראש השנה אחד החלטתי להניח להם ולתת לבורא עולם לחשבן חשבונות. הרגשתי הרבה יותר טוב אחרי ההחלטה הזו. לסלוח לעצמי? שוב, לא מדובר בסליחה, מבחינתי, אני חלק מהמעגל, ומה שהיה-היה. זה קל להביט לאחור ולהכות על חטא, אבל כשחיים את היומיום השאלה הזו בכלל לא קיימת.כי כשחיים את היומיום לא מודעים למה שקורה סביבנו ובתוך עצמנו. לעצמי אני לא צריכה לסלוח, אלא להביט נכוחה, להסיק מסקנות ובעיקר!!! לעשות טיפול שורש כדי שלא ליפול למערכת דומה.

דבוק במידותיו, אח שלו.

מה הוא נקרא חנון אף אתה היה חנון, מה הוא נקרא רחום אף אתה היה רחום...מה הוא נקרא סלחן אף אתה הייה סלחן (תוספת שלי) ( שם שם ) והוא רחום יכפר עוון וגו'.

סאני42

New member
תתחיל קודם מלסלוח לעצמך!!!!!!!!!!!

ותאמין לי שאני יודעת על מה אני מדברת! גם בגלל שאינך נביא גם בגלל שגם אתה פה "קרבן" גם בגלל שיש לנו תיקון מסוים שעלינו לעבור כאן וזה התיקון וגם בשביל שתוכל לחייך לעצמך ולהסתכל קדימה עם הרבה תקווה לעתיד-כי זה מה שימשוך לחייך שפע של אושר חיוך ותקווה. האופטימית........

ולי

לא נותר אלא לחזק את ידי חבריי.

למעלה