איך אפשר להניק פחות?

איך אפשר להניק פחות?

הגעתי למצב שהקטן יונק כל שעה. שנינו נהנים מהמצב, הרי מה יותר קל מאשר לדחוף ציצי ולשבת לנוח על הספה בזמן שהוא יונק. אבל הגעתי למסקנה שזה לא נכון. מה גם שמתישהו אני אחזור לעבודה ואז יוכל כל שלוש שעות. אז התחלתי לרווח. הבעיה היתה בשנת יום קצרה מדי, כשהוא ינק לפני וגם ישר אחריה. עשיתי נסיונות וגיליתי שאחרי השינה הוא ממש חייב לינוק, אבל אם הוא עייף הוא נרדם על הידיים די בקלות. הבעיה שנותרה היא למצוא דרך למנוע ממנו לינוק שוב אם הוא ער. על אבא הוא לא מקטר, אבל ממני הוא ישר דורש הנקה. כמובן שבמהלך היום אבא לא בבית. מה לעשות?

הוא בן חודשיים וקצת

ולא, לא מדובר בקפיצת גדילה. ככה זה מאז שנולד. כמו שרשמתי, אני הרגלתי אותו לקבל ציצי בכל ציוץ. ונראה לי נכון להפסיק את זה. ברור שאתן אם אראה שהוא במצוקה, גם אם זה לא מתאים מבחינת הזמן. אבל אני רוצה לפחות לנסות לרווח.

AlicePJ

New member
אז תפסיקי את זה. תעסיקי אותו בדברים אחרים,

תלכו לטיולים, תשחקו משחקים, תעשו זמן בטן, תקראו ספרים. לישון עצמאית הוא אולי קצת צעיר מידי אבל אין סיבה להאכיל אותו רק כי אין לך כוח לעשות איתו דברים אחרים...

ומוסיפה מניסיון שבאמת מומלץ

(לנסות) לנתק את הקשר בין שינה להנקה (לפחות במהלך היום), ולהשתדל להרדים אותו בלי ציצי. אצלנו ברוב הפעמים זה מצליח יפה, לפעמים אם יש משבר אז כמובן שהציצי מרגיע וגם מרדים. תנסי לעשות לו סדר של שינה-אוכל-משחק/פעילות, וחוזר חלילה, ותראי איך הוא פותח פער לבד.

אני לא מניקה כי אין לי כוח לעשות איתו כלום

אלא כי הוא מבקש. אני מנסה להעסיק אותו אבל לא מאד הולך. הוא מתעורר וממש מחכה לינוק, כלום לא עוזר. אחרי שאוכל הוא ממש שמח ורגוע כשעה ואז מתחיל לדרוש שוב. אז כבר יותר קשה למשוך אותו, במיוחד אם הוא לא עייף. אם עייף, הוא נרדם על הידיים שגם זה לא נראה לי פתרון אידאלי. ואם לא עייף, אז הוא מקטר ולא נרגע עד שאני נכנעת.
בעיה נוספת היא שהוא ישן כל שעה וחצי שינות קצרות. בטיפת חלב היא המליצה לרווח את השינה, אבל הוא נראה עייף.

אגעאצ

New member
דווקא בנוגע לשינה עדיף לא למשוך

התייעצתי פה רבות, תקראי בשרשור של פיצי ופיצית - ככל שהם עייפים יותר, כך קשה יותר להרדים, ואז הציצי הוא הפתרון הכי טוב שיש לנו להציע (כי זה קל ועושה את העבודה). אני בזכות השרשור הזה גיליתי שכשהתינוקת שלי מראה סימני עייפות, זה אומר שכבר מאוחר מידיי. אני מתחילה להרדים אותה אחרי שעה-שעה וחצי של ערות, וזה הרבה יותר טוב.

אגעאצ

New member
גם שלי הייתה ככה

ורק סביב גיל 3 חודשים זה פחת לבד.
עכשיו, בגיל 3.5 חודשים היא כבר פותחת מרווחים יפים יותר בין ההנקות. אתמול (חד פעמי) אפילו לא אכלה 5 שעות. זה המון וזה לא קורה בד"כ, אבל ישנה חזק.
אני אישית מאריכה קצת את חופשת הלידה, אבל גם אם את לא, אז א' כמו שציינת, מאחרים הוא פחות דורש, ב' -יש לך עוד כמה שבועות. אני הרפיתי ונתתי לה לינוק כמה שרצתה וזה מסתדר לבד.

למעלה