איך אפשר לדעת?

• פותח הנושא HDAD
  • פורסם בתאריך

HDAD

New member
איך אפשר לדעת?

אני בחורה בת 19 ואני לומדת במסגרת להשלמת בגרויות אני עזבתי את הלימודים באמצע י``א בגלל כישלונות בלימודים פער עצום בין ההשקעה לציונים. במהלך הלימודים עד י``א עברתי שני אבחונים דידקטי ופסיכולוגי ובנוסף גם בדיקה ע``י נוירולוג ומבחן טובה האבחונים לא העלו דבר. לפני כשנה עברתי שוב אבחון דידקטי שאליו נשלחתי מהמסגרת בה אני לומדת עכשיו והוברר לי שאכן יש לי מס` לקויות למידה. בכל השנים שלמדתי היה לי תמיד הרגשה שיש לי בעיית קשב וריכוז למרות שבמבחן טובה ובבדיקה הנוירולוגית זה לא נמצא.אני רוצה להעלות כאן את הנקודה שבגללה אני חושבת שיש לי בעיה בקשב וריכוז ותציעו לי מה לעשות. אז כך אני כל השנים ביסודי ובתיכון וגם במסגרת בה ני לומדת עכשיו זה היה מצב של לימוד בקבוצה ואף פעם לא הצלחתי להתרכז בנלמד למרות כל המאמצים שעשיתי אבל כשנתנו לי במסגרת שאני לומדת בה עכשיו שעורים אחד על אחד הצלחתי להקשיב.אתם אולי יכולים בבקשה להסביר לי מה זה אומר? תודה.

zivadina

New member
לקויות למידה והפרעות קשב

בקשר לזה שצלחת את ה-TOVA: ידוע שאנשים מאוד אינטליגנטיים, או אנשים שמפיקים תועלת ממצב של אחד על אחד, מראים TOVA בסדר. שנית, לא כל נוירולוג יודע לאבחן הפרעות קשב, ולא כל נוירלוג יודע לפרש TOVA. (כנ"ל פסיכיאטרים). אני מציעה לך לקרוא כאן על הפרעות קשב, ובמידה שייראה לך שהתסמינים מתאימים להתנהגו שלך, תגשי לאבחון שנעשה על ידי פסיכיאטר מבוגרים שהוא מומחה לאבחון הפרעות קשב. נשמח לעזור לך בהמלצות על מאבחנים טובים, אם תחליטי לגשת לאבחון רפואי של הפרעות קשב.

HDAD

New member
מומחה

אובחנתי ע``י נוירולוג מומחה שמתמחה בנושא מביה``ח שערי צדק מהיחידה למתבגר. את חושבת שכדאי בכל אופן לעשות שוב.

zivadina

New member
אם אובחנת, צריך לטפל לפי ההמלצות

איך הוא המליץ לך לטפל?

LOVE HODAYA

New member
לא נאמר כלום

אובחנתי ע``י נוירולוג מומחה ועשיתי מבחן טובה ולא נמצא כלום. אבל למרות התוצאות אני חושבת שכן יש לי בעיית קשב וריכוז בגלל (כתבתי למה אני חושבת כך בהודעה הראשונה) ... האם כדאי שוב ללכת לבדוק אצל נוירולוג?

HDAD

New member
מומחה

אובחנתי ע``י נוירולוג מומחה שמתמחה בנושא מביה``ח שערי צדק מהיחידה למתבגר. את חושבת שכדאי בכל אופן לעשות שוב.

zivadina

New member
אבחון

קודם כל, אני משערת שעברה יותר משנה מאז האבחון האחרון, ולאור זאת שלא טופלת, אני משערת שהאבחון ההוא לא תקף. שנית, החל מגיל העשרה, אני ממליצה על אבחון אצל פסיכיאטר ולא אצל נוירולוג, היות שלנוירולוג אין הסמכה וכלים לבדוק בעיות רגשיות והתנהגותיות, אשר מתפתחות אצל כל אדם שיש לו בעיות לא מטופלות. אבחון מקצועי כולל בתוכו המלצה לטיפולים. במידה שהאבחון לא קבע מהי הבעייה שלך, ובמידה שאת חושבת שיש עדיין בעייה, סימן שצריך להחליף את המומחה, כי את הראש שלך לא תוכלי להחליף. את צריכה לחפש מומחה שיגיד לך מהי הבעייה שלך ויציע לך טיפולים שיעזרו לך לשלוט בחייך. לסיכום: ממליצה לך על אבחון אצל פסיכיאטר מומחה לאבחון הפרעות קשב.

LOVE HODAYA

New member
תודה

קראתי בעיון רב את תגובתך אני מאד מקוה שהמידע הזה יעזור לי תודה רבה

למעלה