איך אפשר לגרום לשה"ם

TheRedEye

New member
איך אפשר לגרום לשה"ם

לשים דגש על משחק דמות ודינאמיקה קבוצתית יותר מאשר על מאנצ'קיניזם ו-פוצץ ת'אורק? אם תתנו כמה עצות טובות וחוקים לשה"ם [מבחינת משחקיות וחוקי משחק אין צורך כי השה"ם בקיא בהם אלא מבחינה של משחק ריאליסטי ומבחינת פיתוח דמויות ודינאמיקה בין הדמויות] וגם יעזור אם תתנו טיפים כדי שפחות ישעמם לשה"ם במהלך המשחק.. הכול יתקבל בברכה.. תודה

Nihau

New member
כמה רעיונות מהמותן

1. לעשות שיחה ארוכה עם השחקנים על מטרת המשחק ועל פתרון בעיות בכוח לעומת במוח ובשיתוף פעולה- לתאם ציפיות. 2. התקלת השחקנים בדברים שהם בבירור לא יכולים להתקיף- מפלצות קל להתקיף, אנשי עיר פחות קל להתקיף כי זה לא מוסרי וכי בנית את משמר העיר ככה שאי אפשר לנצח אותם וחייבים לשמור על החוק בתוך תחומי העיר כדי להשלים את המשימה. 3. אתגרים שמחיבים עבודה קבוצתית- איתני הטבע זה לא משהו שפותרים בשליפת חרב אלה צריך להתמודד מולו ביחד- למשל לטפס על הר גבוה ותלול במיוחד- כל החבורה צריכה לעבוד יחד כדי שכולם יגיעו בשלום למעלה. 4. להתעקש על כך ששחקנים ישחקו את דמויותיהם ברמה האישית- ידברו אחד עם השני כמו שהדמויות שלהם מדברות. לא לקבוע אסטרטגיות מחוץ לדמויות ואז לצפות מהדמויות לבצע את התוכנית כמו רובוטים בלי שאף אחד בעצם דיבר בתוך הקבוצה. 5. למצוא סיבות ריאליסטיות להתפתחות הדמויות- יכולת חדשה שיש לדמות זה לא משהו שפתאום מופיע בבוקר בהיר אחד של עליה בדרגה אלא משהו שהדמות עבדה עליו כבר הרבה זמן וסוף סוף מרגישה שהרמה שלה השתפרה מספיק כדי לבצע את היכולת ברמה סבירה שזוכה לביטוי בדף הדמות. זה דורש שינוי מחשבתי לגבי דפי הדמויות: במקום שהדמות תייצג את מה שכתוב בדף הדמות הדף ייצג את מה שהדמות יכולה לעשות. קשה להבין את הדקות הזו בהבחנה אבל זה המפתח למשחק ריאליסטי. יכולות נוספות לדף הדמות בגלל שהדמות עבדה עליהן קשה במהלך כל הדרגה האחרונה ולא יכולות נוספות לדף הדמות כי העליתי דרגה הפעם בX כי זה מתאים לי שמעכשיו יהיה לדמות שלי את היכולת Y. 6. גישה של מנחה במקום גישה של שחקן בתפקיד מנחה. להנחייה יש הנאה מיוחדת משל עצמה- לראות איך השחקנים שלך יצליחו לפתור את הבעיה הפעם, לאיזה דברים מגניבים או שטויות איומות הם מסוגלים להגיע ממה שנתת להם לעבוד איתו, לראות לאן השחקנים שלך יקחו את העלילה הפעם כי גם לך אין מושג איך זה יגמר- יש בזה אלמנט מיוחד של מתח אפילו אם אתה מנחה כי הכל תלוי במה שהשחקנים יחליטו לעשות והם אף פעם לא צפויים. צריך ללמוד לא לחשוב על המשחק כמשהו שצריך לנצח בו, והכי חשוב לא לשחק כאילו המנחה נגד השחקנים. כדי שיהיה לך מעניין כמנחה תרכיב אתגרים שיש להם הרבה סוגי פתרונות שאתה מודע להם ותשאיר מקום פתוח בראש לרעיונות מוזרים ומגניבים שהשחקנים שלך יעלו ואז פתאום תראה איך כל אתגר מרתק גם אותך. עד כאן על קצה המזלג מאת המנחה של טיאן שמתאמנת כבר שנתיים וחצי בהנחייה עם דגש על משחק עומק ודינמיקה קבוצתית.

TheRedEye

New member
אני צריך לשבת ולהסדיר איתו

את הדברים האלו כמון כן לשאר הקבוצה, תודה על התגובה, עוד טיפים יתקבלו בברכה ואם אפשר יש לי בקשה קצת לא שיגרתית אם תוכלו לעזור זה יהיה נהדר! אם אחד מהשחקנים\מנחים בפורום יוכל להקליט עם MP3 או משהו, מהלך של 20-40 דקות מהמשחק שלהם זה יהיה הדבר הכי טוב [כמובן עדיף בעברית] אני אוכל לקבל את הקובץ הקלטה דרך אימייל\מסנגר\איסקיו או כל צורה אחרת דרך האינטרנט.. תודה

Ihavenonick

New member
דווקא את המשחק של פלנתהורן

לא כדאי כדוגמא. להקליט כן, הבדיחות שרצות שם....

TheRedEye

New member
אני אשמח אם מישהוא יוכל לעשות זאת

ואם הוא יוכל שישאיר פה הודעה שבכוונתו לעשות כן.. אני לא יהיה פה עד למחר בערב, תודה לכולם וצום קל! כמובן שעוד טיפים יתקבלו בברכה.

Serpent Axis

New member
כן, אנחנו לא דוגמא לשום דבר

50% מהמשחק אנחנו יוצאים לאוף-פליי וצוחקים (לפעמים אנחנו אפילו לא טורחים לצאת לאוף פליי כדי לצחוק, נושאים חביבים כוללים את שפיותה של ולדרין, עלילות שומריה של אמדיאה, ניחושים לגבי הפעם הבאה שניק יחטוף שיתוק ומה בדיוק מרטין ואניטה עשו למר כלב). אנחנו באמת צריכים להפסיק עם זה. באמת...

Serpent Axis

New member
כמה מחשבות

<<לשים דגש על משחק דמות ודינאמיקה קבוצתית יותר מאשר על מאנצ'קיניזם ו-פוצץ ת'אורק?>> קודם כל, תן לשה"מ להבין שאתה מעוניין בדברים האלה יותר מאשר לשחק דיאבלו בלי מחשב. אם הוא יחשוב שאתה נהנה מהמשחק כמו שהוא, אין לו שום סיבה לשנות את הסגנון שלו. מה גם שאם שאר השחקנים משתפים פעולה עם סגנון המשחק וקופצים על כל הזדמנות לכיסוח שיטתי של מפלצות - לשה"מ יש פחות סיבות לשנות את הסגנון הקיים. אז שים לב מה השחקנים האחרים עושים, דבר איתם על סגנון המשחק שאתה מעדיף ותתחילו לשנות את הטון שלכם ביחד. מה הלאה? דברו עם השה"מ. תסבירו לו שמשחקי תפקידים מעניינים אתכם יותר מכיסוח מפלצות וערמות נק"נ. אין שום דבר רע בקרב פה ושם, אבל השה"מ צריך לדעת שאתם לא באים כדי לגלגל תקיפה עם חרב כל חמש דקות או כדי לכסח מפלצות דמיוניות. להלן מאמרים שאתה יכול לתת לשה"מ לקרוא: http://www.demons.org.il/lib_playing.html http://www.demons.org.il/articles_dm.html http://www.demons.org.il/goodgm.htm http://www.demons.org.il/monsters.html אלו רק דוגמאות למאמרים שאתה יכול לתת לשה"מ לקרוא. מן הסתם, אף אחד לא מכריח אותו לקרוא אותם או את כולם. <<וגם יעזור אם תתנו טיפים כדי שפחות ישעמם לשה"ם במהלך המשחק>> אם השה"מ משתעמם במהלך הפגישה זה סימן שמשהו מאוד לא בסדר בדינמיקה הקבוצתית שלכם. השה"מ צריך להבין שהוא שם כדי להינות, כך גם שאר השחקנים. תערכו תיאום ציפיות - מה סגנון המשחק שהשה"מ מעדיף ונהנה ממנו? מה הסגנון שאתם מעדיפים ונהנים ממנו? האם יש ניגודים ביניכם? אם השה"מ משתעמם, קודם כל צריך לברר למה הוא משתעמם. אולי הוא צריך לשקול מחדש את סגנון המשחק או את שיטת המשחק, או אולי רק לשקול להעביר את ההנחיה לשחקן אחר...

ogmios

New member
המנחה מנהל את המשחק?

אולי רק בעיניו. בפועל, לקבוצה מלוכדת ונחושה של שחקנים יש השפעה לא פחותה מזו של המנחה, ואפילו גדולה יותר. המנחה מפגיש אתכם עם כרוז שמבשר לכם שהנסיכה נחטפה למבוך הקרוב? תתעלמו מהמבוך, ותעקבו אחרי הכרוז. התחילו לדבר עם אנשיי העירייה. צאו להרפתקה בעקבות האג'נדות שלכם. בסופו של דבר, המנחה יהיה חייב ליישר קו.

בן קדם

New member
אוי, כמה שאני איתך!

האמת שמה שתיארת הוא סגנון המשחק האהוב עלי גם כשחקן וגם כמנחה - אין כמעט דבר שמסב לי עונג יותר מלבוא עם הרפתקה מוכנה עד הפרט האחרון ואז לזרוק הכל לפח, וללכת לכיוון חדש ומקורי בעקבות יוזמה של השחקנים (בעברי הרחוק, כשעוד היה לי כוח לפילוסופיות, אפילו פיתחתי תיאוריה שלמה סביב העניין, בשם "תפיסת המערכה הפתוחה" ונתתי על זה הרצאה בביגור 2....). בכל מקרה תפיסת המשחק הזאת, היא לא כל כך נפוצה (לפחות לא לפי הניסיון שלי), לא אצל שחקנים ולא אצל מנחים, ורציתי לומר לך כמה אני מזדהה עם מה שאמרת, וחושב שהתפיסה הזו מובילה למשחק תפקידים עמוק ומשובח שמקדם את המערכה לרמה גבוהה ביותר. לסיכום - שחקנים - לכו בנתיב בו אתם חושבים ומרגישים שצריך ללכת, ומנחים - רוצו איתם! רק טוב יצא מזה!

Serpent Axis

New member
זה חלק מהעניין

אבל אם לא תשב ותדבר עם המנחה, אתה עדיין בבעיה. תעקוב אחרי הכרוז? הכרוז לא יגיע לשום מקום משמעותי. מנחה שרוצה שהשחקנים שלו יגיעו למבוך לרגל שחיטת מפלצות כשרה, יהפוך את כל העולם שמחוץ למבוך למקום משעמם, בנאלי ובצירוף מקרים - מכוון אותך למבוך. מנחה כזה לא רואה את האפשרויות הטמונות במעקב אחרי הכרוז ובשיחה עם אנשי העיירה. כל מה שאנשי העיירה יגידו לך הוא שמישהו צריך לעשות משהו בקשר למבוך הזה ויפה שעה אחת קודם. מנחה 'חתוך 'תם וחסל 'תם לא משקיע באנשי עיירה, תככים מלכותיים ואג'נדות מעבר ל"מישהו מכסח מישהו בשדרה השביעית וזה מוביל לכיסוחים ברובע ברונקס מה שגורם לדמויות להתכסח עם המכסחים מהשביעית במסע נקמה של כיסוח מכסחים שיטתי וכסחני במיוחד". ואם כל זה לא יצלח לו, המנחה יאמץ את המשפט "אם מוחמד לא יבוא אל ההר, ההר יבוא אל מוחמד". כן, הוא יוציא את המפלצות מהמבוך. הוא ימצא כל דרך לגרור את השחקנים אל סדרת החדרים התת-קרקעית המטופשת גם אם הוא יצטרך להקריץ קוסם או אליל שיעתיקו את הדמויות בדרך כשף אל המבוך. נחש מה אפשרויות המשחק במבוך? נכון, חרב מימין, גרזן משמאל, מגן בצד והרבה הרבה מפלצות שאפשר לכסח. בסופו של דבר, שינוי טון המשחק של הקבוצה הוא רק אבן דרך בכל העניין הזה. אם לא תשב ותדבר עם המנחה, נסיון להשפיע על סגנון המשחק יהיה איטי ומייגע. במוקדם או מאוחר מנחה צריך להבין את הרמז, אבל אתה תעדיף שזה יהיה במוקדם מאשר במאוחר. אגב, השאלה אם זה רק המנחה, אם השחקנים משתפים איתו פעולה (או להיפך) או שהוא פשוט נגרר אחרי פעולות השחקנים. יש גם את שאלת ה"שעמום" התמוהה... אולי זה מרמז משהו על המנחה, סגנון המשחק שלו או הדברים שהוא נהנה מהם?

TheRedEye

New member
אוקיי תודה על כל האינפרומציה

ומה בדבר ההקלטות? האם מישהו מוכן לקחת עליו את המשימה?

Nihau

New member
לא אצלנו...

אולי זה היה מתאפשר בקבוצת נוסגות' אבל לא עם הקבוצה הנוכחית.

Nihau

New member
כי זה יפריע לי להנחייה

וקבוצה של 6 היא מספיק עמוסה בהפרעות גם ככה.

פשוט תדבר

תדבר עם דמויות אחרות בקבוצה, תתאר מה הדמות שלך עושה, תדבר עם דבשי"ם, ותדבר איתו בין משחק למשחק ותגיד לו איזה מין הרפתקה אתה היית רוצה להשתתף בה. במקום שהוא יזרוק עליכם הרפתקאות, תחליטו בין הדמויות שלכם מה אתם רוצים לעשות (כמו אנשים שמתכננים טיול, למשל - הם אף פעם לא יושבים במסעדה כשלפתע ניגש אליהם זקן לבוש בגלימה ומספר להם על אתרי התיירות בנגב המערבי ואז הם קמים והולכים).

TheRedEye

New member
אבל בכל זאת

אני אשמח אם מישהו יקליט לי שאני אראה איך משחק אמיתי מתנהל.. יש מתנדבים? Nihau אם אתה יכול זה יהיה נחמד שתקליט לי בצורה הזאת [רק אם אתה רוצה כמובן] תקליט בחשאי כדי שלא יהיו הפרעות, ולאחר סיום המשחק תשאל את השחקנים אם הם מסכימים לשלוח לי את זה.. זה ממש יעזור לי!

Super Monkey

New member
די להציק!!!

ניסו להשיב לך בנימוס בעניין. אתה לא מבין שאף אחד לא באמת הולך להקליט פגישה שלו? במשך 4-5 הימים האחרונים שאתה מעלה את הנושא שוב ושוב אני בטוח שאם היה חבר בפורום שהיה מעוניין להקליט פגישה הוא היה עונה בחיוב. רד מזה... זה לא באמת יקרה. (מתנצל על הטון התוקפני... פשוט לא יכולתי לראות כל הודעה שניה "מישהו מוכן להקליט?")

למעלה