איך אפשר בכלל?

איך אפשר בכלל?

להמשיך לחשוב על דברים חשובים כשכל הזמן אני חושב על אוכל פוחד ממנו שונא אותו אני בכלל בחור ובחורים לא אנורקטיים על פי רוב מה אני יעשה שאני כל כך רוצה להיות רזה ומושך?? למישהו יש תשובה? ובבקשה אל תטיפו לי על טיפול כי אני ממש לא מוכן לזה נפשית אני עדיין סגור והמחלה הזו חדשה לי ביי דוני

תרנגולת

New member
אי אפשר להיות חולים ולא חולים..

הלוואי.. הלוואי והיה אפשר להיות 1 ק``ג (לא השמטתי אף סיפרה.. זה המספר) בלי כל מה שיש מסביב, בלי כל המחשבות על אוכל, הפחד מאוכל, ``מה אני אוכל היום``, ``כמה אני שמן היום``, ``כמה אני שוקל היום``.. כמה קלוריות וכו`.. אבל אי אפשר ככל הנראה.. אתה חולה, זו מחלה, והמחשבות על אוכל הן חלק מהמחלה.. כל ההסתובבות סביב האוכל היא חלק מהמחלה. אני יכולה להגיד לך משהו על טיפול.. אם א-ת-ה לא תרצה לצאת מזה, אז אף אחד לא יצליח להוציא אותך מזה.. אבל זה כן יכול לעזור לך (ואני מתכוונת לטיפול פסיכולוגי בלבד... לא דיאטנית וכו`). ואם בכל זאת לא? תנסה להעסיק את עצמך בדברים אחרים.. ``בכוח``.. לעשות קצת דברים אחרים. חוץ מזה, תזכור שככל הנראה אתה במשקל נמוך- ובמשקלים נמוכים יש דיכאון בדר``כ.. וטוב שכתבת ``להמשיך לחשוב על דברים חשובים``.. להבדיל מהאוכל.. בהצלחה. מצטערת שאני לא יכולה לתת לך תשובה יותר טובה, כי אני בעצמי עדין לא מצאתי את הפתרון לזה..

תרנגולת

אבל מה בין דיכאון ןבין משקל נמוך? הרי אני מאושר עם כל הורדת חצי קילו? אם אני יורד-אני מרגיש חתיך וחטוב. המזל שלי שיש לי פנים יפות הגוף שלי ככל הנראה רזה מידי אז אני מנסה לפתח אותו במישקולות ..אבל את האוכל ...תמיד לפח! אלוהים יעזור לי ולכולנו כאן איזו שריטה זו במוח שלי? ביי דוני

ערב טוב ושבת שלום לך דוני.

יש קשר הדוק בין משקל נמוך לדיכאון... אני לא יכולה להסביר לך את הסיבה הרפואית המדוייקת אבל שמעתי זאת פעמים רבות..אולי מידי. וגם חוויתי זאת על בשרי יותר מידי פעמים. אמנם כאשר מורידים את הקילו המיוחל מרגישים מאושרים ובעננים... אבל זה רק זמני ואני בטוחה שאתה יודע זאת. אחרי כן מגיעים הפחדים מהעליה במשקל... ומהארוחה האחרונה שאכלת שתשמין אותך חזרה... ומחשובת אין סופיות על האוכל והקלוריות ואיך להוציא או לשרוף או כל דבר אחר רק להפטר מהדבר הזה...המגעיל והדוחה...שאסור, אבל אסור להתפתות לו ולוותר על השליטה...ושמקומו הטיבעי בפח או בשרותים... אז כמו שאת הרואה - זה לא ניגמר. הדרך היחידה לסיים את המעגל הזה היא בהחזרת השליטה האמיתי על חייך ולא אותה שליטה מדומה שמטעה אותנו ולא נותנת לנו מנוח. ובאותה מלחמה להחזרת אותה שליטה על חייך לדוני האמיתי ולא החולה אפשר להעזר והמון באנשי מקצוע. קשה לעבור את הכל לבד... וכן צריך למצוא את הסיבה בגללה בחרת בדרך זו... בדרך של הבעת כל תחושותיך ורגשותיך באמצעות האוכל. וכדי למצוא את אותה הסיבה אין ברירה אלא לפנות לעזרה. אין לך שריטה במוח או בדיסק או בכלל... זו היא מחלה, כפי שאמרה לך תוגי ואני מסכימה עם כל מילה שלה. וצריך להלחם בה. אבל בשביל לנצח אותה צריך את הכלים לכך... ואת הרצון. בהצלחה לך דוני ומקווה שעזרתי ולו במעט אני.

מאיה

תודה על התגובה אני עושה המון ספורט ובספורט מופרשים אנדרופינים שגורמים לתחושת שמחה והתעלות כך שדיכאון אני לא כל כך מרגיש לגבי הסיבה שבגללה אני אנורקטי יש כמה כאלו סיבות שאני יודע עליהן אבל לא יכול לעשות נגדם כלום והייתי בטיפול פסיכולוגי תקופה ארוכה דרך אגב אבל זה היה כבר לפני שנתיים מאז כניראה שזו הדרך שלי להעניש את עצמי בשל כך שלך דוני

למעלה