איך אני מתחיל?

raz248

New member
איך אני מתחיל?

חשבתי על משחק ליצור, משחק רציני, אבל אין לי שמץ איך להתחיל. אני יודע תיכנות בסיסי ועכשיו אני עושה מאמצים ללמוד c#, השאלה שלי היא מה צריך מפתח משחקים לדעת (חוץ מהקטע של ליצור עלילה ולמצוא מוסיקה וכו')? אפשר גם לעשות את הנושא הזה למאמר בסוף. אני רק רוצה לפרט את השאלה שלי. מה צריך לדעת מתכנת משחקים לדעת? אילו שפות? אילו מנועי משחקים? אתרים מומלצים? מה צריך גרפיקאי משחקים לדעת? אילו תוכנות? אתרים מומלצים? הרעיון שלי בנושא הזה הוא שכל אחד שרוצה ליצור משחק תלת מימדי כמו שיש בחנויות לא ירגיש אבוד וידע במקום אחד איפה ואיך מתחילים... ואם אפשר להתייחס למשחקים שיש היום, כלומר אילו מנועים יעזרו לי לעשות משחק כמו world of warcraft ואילו יתנו לי לעשות כמו half life? ובבקשה אל תסכלו באבנים על השאלה של מתחילים הזאת....

ahillel

New member
פעם בחודש

פלוני נכנס לפורום ושואל "אני יודע קצת לתכנת. איך אני עושה SHOOTER 3D." אתה יכול לדפדף כאן שניים שלושה עמודים אחורה. חלק מהדיונים כאן, שחוזרים על עצמם כל הזמן, יוכלו לענות לך על השאלות. לכל שפה יש את המנועים שלה. אני באופן אישי לא מכיר שום מנוע ומעולם לא עבדתי עם מנועים. כל אחד כאן בפורום מכיר ועובד עם שפות שונות. החל מ VB, FLASH, JAVA ועד ל C++ מרבית האנשים ימליצו לך ללמוד C++ בשביל לעשות משחקים כמו שציינת למעלה.

raz248

New member
אז למה אתם באמת לא עושים מאמר מפורט?

אם מלא אנשים באים ושואלים אותכם את זה, שווה שמישהו ישב ויכתוב מאמר... ומבין השפות שציינת C++ נשמע לי באמת הכי הגיוני ליצירת משחקים רציניים... ב C# אפשר גם ליצור או שעדיף יותר בC++?

De-Panther

New member
כתבו על הנושא הזה ספרים, יש הרבה תשובות לכל..

השאלות הכלליות האלה אי אפשר לכתוב מאמר שבאמת יכיל את כל התשובות לשאלות הכלליות האלה אפשר לפתח משחקים עם כל שפה, השאלה היא איזה סוג משחק אתה רוצה לעשות, לאיזה פלטפורמות, מה הידע שלך... בנוסף, בפיתוח משחק יש המון תפקידים שונים, בעיקר במשחקים רציניים. מעיצוב משחק עד עיצוב שלבים. מפיתוח מנוע עד פיתוח תוכנות לעריכת שלבים. מעריכת מוזיקת רקע עד עריכת אפקטי סאונד או דיבוב דמויות. ולא לשכוח כמובן את עניין העיצוב הגרפי, טקסטורות, מודלים תלת מימדיים, אנימציה... לא כל אחד שמפתח משחקים צריך לדעת לתכנת. אגב, בעמוד הזה תוכל לראות כמה תשובות יותר רציניות של אנשים אחרים. אתה מוזמן לעבור בין ההודעות ולקרוא מה ענו לאחרים
לגבי כתיבת מאמר, אשמח אם תכתוב אחד ובשמחה אעלה אותו לקטגוריית המאמרים

raz248

New member
אני באמת רואה שיש פה כמה תשובות לשאלות שלי...

ואם יצא לי באמת ללמוד את הכל לעומק אולי אני באמת אכתוב פה מאמר אחד או שניים, זה לא יזיק לנסות

למעלה