איך אני משיג את ה-filmlook?

איך אני משיג את ה-filmlook?

לאחרונה קניתי מצלמת קנון 650d, עם עדשה 18-135stm, אני די מבסוט מהאיכות שלה, במיוחד כשהתחלתי לצלם ב-720p עם 60fps, התמונה פשוט יוצאת חדה כמו שאני רוצה....

הבעיה היא כשאני מכניס את כל הקליפים לעריכה ב-final cut pro x, אני עורך את הקליפ כמו שאני רוצה, ובזה זה נגמר, אבל אני רוצה להשיג את הלוק הזה שיש בסרטים, שהתמונה לא תצא חלקה וחדה מאוד כמו בצילום האורגינל, אלה שיהיה בה קצת עומק מבחינת צבעים, כל הקניה של המצלמה והציוד שלי מלפני שבועיים בלבד, היא על מנת ליצור וידיאו קליפים לשירים ולהפקות שלי, ואני רוצה להגיע לאיכות תמונה כמו בקליפים, הפילטרים בפיינל קט לא סיפקו את מה שאני רוצה, יש לכם טיפים או רעיונות?

זה קליפ רפרנס שצולם באותה מצלמה כמו שלי, לאיכות הזאת אני רוצה להגיע....שוב, מבחינת צבעים ועומק

https://www.youtube.com/watch?v=1ydO-_wmfVU

IdoShkedi

New member
אתה מדבר על colour grading

אבל בדרך כלל עושים בדיוק להפך מהוספת עומק בצבעים - הופכים את הצבעים לעמומים יותר ונותנים להם גוון אחיד - כחלחל, צהבהב, או הדוגמא הכי ידועה: הגוון הירקרק של סרטי המטריקס.
אפשר לעשות את זה באפקטים שונים לתיקוני צבע (כשבעצם מה שאתה רוצה זה הפוך מתיקון צבע, לשבש את הצבעים כדי לקבל לוק מסויים), או אפקטים בסגנון TINT שנותנים גוון אחיד לתמונה, או בעזרת תוסף או תוכנה חיצוניים ייעודיים לנושא הזה, כמו SPEEDGRADE של אדובי, ולא יודע איך נקראת המקבילה של פיינל קאט.

אורי624

New member
טיפים:

צילום - בצע איזון לבן/צלם בפוגרסיב/ לקבלת עומק שדה, פתח צמצם והשתמש בפילטר ND.

פוסט - אין צורך בפלאג אין מיוחד, פשוט תיקוני צבע.

איזה פילטרים מומלץ ?

ראיתי באיביי חבילות פילטרים במחירים סבירים, וממה שקראתי שיש המון סוגים, איזה פילטרים לקנות ?! יש משהו ספציפי שיתן לי את המראה של סרט קולנוע או קליפ ?

קראתי קצת כן

גילוי נאות, המצלמה איתי רק כשבועיים וחצי, נכנסתי לתחביב הזה ממש טרי.

ואני מנסה כמה שיותר לספוג מידע וטכניקות צילום וידיאו וסטילס, בעיקר וידיאו, והתעצבנתי עכשיו על זה שהמצלמה שלי לא יכולה להקליט וידיאו ב-1080p-60fps אם אני ארצה להקליט ב-60fps עלי להתפשר עם רזולוציה של 720p, ולא 1080p, מבאס במיוחד אם אני רוצה לעשות הילוך איטי בפיינל קאט, אז ב-30 או 24fps זה יוצא " מגמגם " ההילוך איטי יוצא יותר טוב אם אני מקליט ב-60 fps, אבל שוב, אני מאבד רזולוציה כי זה מקליט רק עם 720p

בקשר לפילטרים, קראתי על זה קצת הרבה, אני מניח שאני אדע יותר מנסיון אישי, אבל בשביל להתחיל לנסות צריך לדעת מאיזה פילטרים להתחיל

וחוץ מזה, ראיתי סרטונים ביוטיוב שמקליטים בהם באותה מצלמה עם 720-60fps, ואפילו אם אני רואה אותם ביוטיוב ב-320p האיכות יוצאת סבבה, ניסיתי להעלות וידיאו באותה איכות ( כלומר 720-60fps ) ליוטיוב, וכשראיתי את זה ב-320p זה ייצא מזעזע כאילו צולם טלפון נוקיה !!!!!!

אורי624

New member
צר לי.. שם המשתמש שלך עומד ביחס הפוך לתחום הז

תצתרך ללמוד, ולא תמיד בדרך הקלה ביותר.

אורי624

New member
ok

ND 3 + 6 + 9. טיפן נחשבים לפלטרים טובים. אם היית משתמש במט בוקס, הייתה יכול להשתמש ב ND שהוא גרייד.
לא הבנתי למה אתה משתמש בקצב פריימים 30/60 ולא 25/50.
לפיינל (לפחות בגרסה 7.03) יש יופי של סלאו מושן גם בקצב 25.

בהצלחה

אוקי

אני מנסה לדחוס כמה שיותר פריימים בשניה בשביל לקבל תמונה חלקה בפאנינג
משום מה אם אני משתמש ב-24 או 30 פריימים לשניה, אם משהו זז מהר בצילום, אני מקבל תמונה מקוטעת קצת

הסלואו מושן עובד חלק ב-50-60 פריימים, מתחת לזה פשוט יוצא מקוטע קצת

אבל לאט לאט אני מתחיל להבין את העיניין הזה

הבנתי ש-24 פריימים זו פונקציה " קולנועית " ומקובלת

IdoShkedi

New member
זה קצת מוזר להעלות ב720P ולצפות ב320P

תבדוק את האיכות בזמן צפייה ב720P.. אם זה נראה פחות טוב מסרטים אחרים ביוטיוב, כנראה שאתה מייצא לא נכון מפיינל קאט.

כי...

שאר הסרטונים שמדגימים את המצלמה הזאת, הועלו או ב-1080 או ב-720, אבל גם בצפיה בהם באיכות 320, הם נראים יפה מאוד

אז אני רוצה שגם אם בטעות מישהו שיש לו נגיד חיבור איטי או למשל רוצה לצפות בסרטון שהעליתי באייפון, שגם באיכות 320 זה ייראה טוב פלוס

בכדי להשיג Film Look בוידאו

זה לא סתם עניין של colour grading או צילום ב-720P.

בשבילך זה צריך להבין ולדעת צילום לעומק.

קודם כל, צריך שתהיה אפשרות לצלם בקצב פריימים של 24 פריימים לשניה.
אחרי זה צריך שהצילום יהיה צילום פרוגרסיבי ולא אינטרלייס.

בנוסף לזה צריך לדעת איך להשיג עומק שדה רדוד ולא אינסופי (כאן נכנסת
האפשרות לשימוש בפילטרים ND אם צריך).

לא נראה לי שיש לך מושג בכל זה מתוך כל מה שכתבת עד כה....

זה עדיין לא אומר שאינך יכול להשיג את ה-LOOK הזה.

אם אתה עובד עם פיינל קאט פרו, אז יש לאפל תוכנה קטנה (בעצם כמעט פלאגין)
שנקראת CINEMATOOLS, באמצעותה ניתן לשנות קצב פרימים מכל דבר לכל דבר
בל להפסיד באיכות, וגם להשתעשע קצת עם הצבעים.

יש על כל זה המון מידע בגוגל, וזה מצריך למידה לא קצרה.

הפורום הוא לא מסגרת ללמד את כל העיקרון מאלף ועד תו, אלא לעזור למי שכבר יודע
אבל מתקשה בכמה צעדים.

הנה ניסיון קטן ל-film look

זה סרטון שצילמתי ב-1080-24fps

הכנסתי לפיינל קט, ושיחקתי קצת עם הצבעים

הדבר היחידי שאני לא אוהב ב-24fps זה שהתמונה יוצאת קצת מקוטעת ( אפשר לראות את זה בפאנינג ובזום ) אבל כנראה שזה הלוק שזה נותן

שוב, אני רק שבועיים בתוך העולם הזה שניקרא צילום, ורק לפני כמה ימים התחלתי להתעסק עם הפיינל קט ועם כל מיני אופציות צילום וידיאו כמו רזולוציה ופריימים, הדרך עוד ארוכה

אבל אין הסבר כמו ראות עיניים, אז הנה סרטון קצר שצילמתי בגינה האחורית בבית שלי, אין פה משהו מיוחד, סתם צילמתי את החצר, הכנסתי לפיינל קט, שיחקתי בצבעים, ייצאתי, והוספתי לזה קטע מוסיקה לא קשור לשום דבר, והעלאתי ליוטיוב, האמת גם בצפיה ב-320p זה נראה לא רע

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=u74N4BifXlw[/URL]

לא ברור לי מה עשית עם החומר הזה,

אבל film look זה לא!!!!

מייד לפני הזום אאוט מעלה הגםפן התמונה שלך מתפקסלת לגמרי, והפיקסליזציה הזאת
נמשכת ממש לעד לפני הטון האחרון של המוזיקה, שאז היא נעלמת.....

בקיצור, זה נראה כמו סתם איזשהו חירטוט לא מוצלח עם איזשהם SETTINGS שאין
לי מושג מה הם - אבל זה לא מה שנקרא film look!!!!

וד"א, ניסיתי את זה בכל הרזולוציות וזה נראה מפוקסל אותו הדבר, כך שזה משהו שעשית.

אורי624

New member
עמודדו

רגע לפני שאתה נכנס לכל מיני מניפולציות בחומר גלם, עצתי לך היא שתתחיל דווקא לעבוד עם חומר ״נקי״.
נסה לצלם ב 50i התמונה בפאנינג תהייה חלקה יותר ויהייה לך יותר קל לבצע פוקוס.
אם תשים לב בדוגמה שצרפת, בשנייה 38, רואים את הגזע בחדות יפה, וכשאתה מבצע זום אאוט הפוקוס בורח. לדעתי יש בעיית בק פוקוס בעדשה.

מחקתי את הסרטון :)

העלאתי אותו רק בשביל להראות תוצאה ראשונית

ב-50fps נותן לי לצלם רק ברזולוציה של 720 :/, זה מבאס, אני מרגיש שאני לא מנצל את הפול פוטנציאל של הרזולוציה

האמת לא התרכזתי בשלמות פוקוס או פאנינג חלק, זו לא הייתה המטרה, המטרה הייתה לצלם וידיאו רק בשביל לראות את האיכות ביוטיוב, מן הסתם אני יכול לעשות פוקוס ופאנינג יותר טובים וחלקים מבסרטון :)

תודה על הטיפ, אני אנסה את זה מחר

רוב הזמן נח

Well-known member
איפה ראית פקסול בוידאו הזה?

אולי הגיע הזמן להחליף כרטיס מסך?

בשעה שצפיתי בזה לראשונה

היה פיקסול של כל הסירטון מייד אחרי הפיקסוס הקטן על עלה הגפן בהתחלה,
עד כמעט לפני הטון האחרון של המוסיקה בסוף.
לפני זה ואחרי זה התמונה היתה בסדר.
ניסיתי את זה בכל מיני רזולוציות, ועל הגודל המירבי של המסך, והפיקסולים
הופיעו שם באותם המקומות בכל פעם!!

וכרטיס המסך שלי בסדר גמור, תודה על ה"דאגה" לשלומו....

עכשיו פתאום זה נראה הכל בסדר לכל אורך הסירטון.....

ייתכן שזו היתה איזשהי בעיה ביוטיוב, שעדיין לא איפסו אז את כל הסירטון
כהילכתו....

בכל מיקרה - זה לא מה שנקרא FILM LOOK!!!!

למעלה