איך אני מוסיף עוצמה למכה ?

שריר

New member
איך אני מוסיף עוצמה למכה ?

אני מרביץ לקיר לפחות פעם ביום מקסימום פעמים זה פוגע במערכת העצבים של היד וככה פחות כואב לי ומרגיע אותי אם לא התאמנתי באותו יום מספיק אבל איך אני מוסיף עוצמה למכה(לידע האישי ובשביל הקיר) אני לא עומד להתחיל להרביץ לאנשים פשוט אני ממש רוצה לדעת ככה לבדוק על הקיר ולא על בני אדם חס וחלילה

שריר - עזוב את הקיר המסכן ../images/Emo18.gif

אסור בתכלית האיסור להכות קירות ועצמים קשים למינהם. אם אתה רוצה לחזק את אגרופיך, עדיף להכות במקיווארא (מיועד בעיקר כדי לפתח מיקוד במכה, אך פחות כדי להרוג את העצבים שבקצות האגרוף - הסייקן/נאקלים). גם השימוש במקיווארא עדיין מוקדם מדי (גם מבחינת הגיל וגם מבחינת הפז"ם באימונים). כל העניין שרואים אנשי לחימה עם אגרופים ש"חבל על הזמן" - זה בא במשך השנים וכמובן תלוי באופי האימונים. גם בשלבים יותר מאוחרים באימונים ובהתפתחות שלך, אין צורך בחישול האגרוף עד לרמה של פגיעה בעצבים וחוסר תחושה בקצות העצבים (של הנאקלים). מה שחשוב זה התנועה ויכולת המיקוד - וזה מה שישפיע על היריב! פחות חשוב כמה נוקשה יהיה האגרוף שלך וכמה חסר תחושה. כמובן, שבמשך הזמן האגרוף שלך יהיה מתורגל ביכולת פגיעה מבלי שיגרם כאב בזמן הפגיעה. שכחתי לציין, שפגיעה בעצם קשה ולא גמיש (כמו קיר), גורם בנוסף לכל הנזקים - זעזוע למפרקים... אם תרצה שיטות לחיזוק מפרק היריב, וחישול הנאקלים אוכל לעזור לך. העיקר שלא להכות בקיר!! (לא חבל עליו
).

עוצמה

אתה גם יכול לדפוק את הראש בקיר, וזה יפסיק לך את המחשבות, בתנאי שאתה זקוק לזה. עוצמה בונים בשנים של אימונים,יסוד מעולה,מדויק ודינאמי. כמויות אדירות של חזרות על התנועה, במהירות ובעוצמה. כלי עזר: מאקיווארה, שק, ואימוני ,קוטה-קיטה (חישול אוקינאווי). פגיעה במרקם העצם ובמרכזי העצבים יהפכו אותך עם הזמן לנכה ! לא כואב זה לא אומר שאין פציעה.פגיעה זה רק אומר שכרגע אינך מודע לפציעה.

שריר

New member
אוקי אז אני אפסיק להרביץ לקיר

ובכל זאת איך מגיעה העוצמה אני מבין שזה לא יבוא לי תוך יומים אבל מה הרעיון?

חיזוק מפרקי האגרוף. ../images/Emo5.gif

שכיבות סמיכה ("כפיפות מרפקים") על האגרופים, הם לדעתי הדבר הכי מועיל לחיזוק האגרוף, מפרק היד והנאקלים. כשעושים שכיבות סמיכה על האגרופים, יש לשאוף שמה שיגע בקרקע זה רק שני הנאקלים הראשונים ("הסייקן"). כמו כן, רצוי לבצע זאת על הריצפה ועל על המזרון, משום שכשמבצעים זאת על המזרון, לא תמיד יודעים במדוייק איזה חלק של האגרוף נוגע. כמובן, זה תהליך ארוך שלוקח זמן, אבל בהחלט משתלם לטווח הארוך.
סלבו.

untitled

New member
אם אתה רוצה לחזק את ההתקפות שלך

אז אם תעבוד על דבר אחד ספציפי זה אולי יעזור, אבל רק ספציפית לא כמכלול כפיפות מרפקים על האגרופים זה דבר אחד, אפשר גם (ולשלב, זה לא נוגד אחד את השני) לעשות מתח, אבל בשביל לחזק את ההתקפות צריך יותר מלחזק את היד ואת האגרוף אתה צריך לעבוד גם על האגן. זריקת אגן תיתן לך יותר כוח ומרחק ליד בנפרד אתה צריך לעבוד על הטכניקה, על חדות ומהירות האגרוף זה לא דבר ספציפי אחד שאתה עובד עליו, זה הכל ביחד, בכדי לשפר ולשפר זה בדיוק מה שאימון טוב עושה. הוא עובד על הכל. ולהכות בקיר אף פעם לא יעזור לך, רק יכול לשחוק לך את העצמות (כנל בעיטות בקיר וכולי כולי) בכדי לשחרר את הכוח והעצמה בצורה הטובה ביותר אתה צריך לעבוד על הכל ביחד לא על דבר ספציפי. כשהטכניקה שלך תהיה מושלמת אתה תראה איך הכוח משתלב בה.

שריר

New member
לסלבו וכל מי שהבין את התשובה שלו ../images/Emo6.gif

בקשר לכפיפות אמרת שלעשות על הריצפה זה כואב לאללה אבל אמרת שיש איזה איזור מסויים אתה יכול להסביר עוד פעם

בהחלט!

קודם כל, לא התכוונתי שהמטרה העיקרית היא רק לחזק את האגרוף, או רק לחזק את הידיים, אלא התכוונתי לתת תשובה לשאלה ספציפית. בנוגע למקום הספציפי של שכיבות סמיכה: שני הפרקים הארשונים של האצבעות (של האצבע המורה ושל האצבע שלידה, שכחתי את שמה
האצבע המשולשת...
). שתי המפרקים הללו, הם אלה שפוגעים במטרה ולא כל האגרוף או משהו בסגנון. הם נקראים גם סייקן, או נאקלים. עליהם יש לבצע שכיבות סמיכה...

שאלה (מהצד ה"רך" של הפורום)

בשרשור על הצחקות ומכות, עלתה הנקודה של הפחד לקבל מכה, והפחד לתת מכה. הועלתה טענה, שהפחד מכאב גורם לגוף "להיסגר" במקום "להיפתח ולזרום". אם מתאמנים על פגיעה בחפצים קשים למיניהם, הרי שהפגיעה בחפץ הנ"ל - כואבת; האם זה לא גורם ל"סגירה" של הגוף, בדיוק ברגע שבו זה קריטי "להזרים" את הכוח דרך הגוף, אל המטרה?

שריר

New member
טוב תודה אני אנסה אנחנו לא ניפגש

הרבה זמן בפורום כי שאתה תחזור אני אהיה בטיול עד יום חמישי אז תהנה כמה שאפשר וניפגש עם שאלות חדשות לפחות אני

תשובה מהצד ה"קשה" (של הקיר).

ראשית כמו שאני ורבים ציינו - כל המכות בקיר רק גורמות נזק, ולא רק נזק לגוף עצמו (מפרקים, עצבים וכו´) אלא גם ליכולת התנועה וה"התרככות". כשנותנים מכה בקיר, בד"כ זו תהיה מכה אחת בודדה, מכה שפוגעת ונעצרת, ולא ממשיכה לתנועה הבאה. לא תהיה שום זרימה במכה כזו ויכולת התנועה של המתאמן עלולה להיפגע, משום שהוא מרגיל את עצמו לתת מכה, לפגוע - וזהו! חוסר תנועה וזרימה, זה אחד הדברים שעובדים עליהם בעיקר בראנדורי. "היתקעות" לאחר פגיעה ביריב, מובילה "לאבדון" (מבחינה טקטית ובכלל בלחימה). אסור בשום פנים ואופן, לעצור או "להתקשות" אחרי מכה (גם אם המכה פגעה במאת האחוזים), כי מי מבטיח שהיריב אכן יפול/יפסיק לתקוף - אחרי המכה שחטף ?!?! כל סוג של אימון, שגורם לחוסר זרימה בתנועה, הוא מיותר - אפילו אם נותנים אגרוף לקיר גבס

אבל אתה (סלבו) ואחרים המלצתם על

שק איגרוף, ו/או מאקיוורה - האם מכה בהם לא גורמת לגוף "להתקשות"? ובכלל, מה ההבדל בין "קימה", או מיקוד, לבין התקשות? האם קימה לא עוצר את הזרימה?

מיקוד ו"התקשות".

ראשית, אני ממש לא ממליץ על שק איגרוף. שק איגרוף הוא לא כמו מקיווארא שגרמת למיקוד המכה, בשק בד"כ מכים מתאגרפים ועם כפפות, לא ברור בדיוק איזה חלק של האגרוף פוגע. גם במקיווארא יש עבודה על תנועה זורמת, השאלה מה מטרת האימון לאותו רגע. נכון שמכות שמכים בדברים מהסוג הזה גורמים ל"התקשות" מסוימת, בגלל זה השימוש בעזרים הללו הוא לא למתחילים. כל הגדולה, הז לדעת לעבור (בשעת הצורך) ממצב של "התקשות" למצב של "התרככות". אם יודעים לבצע את זה, לא תהיה בעיה בעבודה זורמת ורכה (אם הגוף מסוגל למעברים חדים ומשתנים, לא תהיה לו בעיה להישאר במצב מסוים באופן קבוע.

שריר

New member
יש בובת עץ לקונג פו

שהיא עוזרת לוינג צ´אן סגנון של קונג פו(ברוס לי) וזה ממש ממש יפהשזה בדיוק מה שסלבו מדבר עליו זה כאליו בן אדם שיוצא ממנו 2 ידים 2 רגלים ויש באזור של הבטן חזה מן שק בד שאפשרל תת לו אגרוף אבל זה לא מפסיק זה כנראה הרעיון של סלבו על הזרימה

אבל בעצם... בשביל מה להתקשות?

בטאי-צ´י לומדים לתת מכה משוחררת לגמרי, גם ברגע הפגיעה, ותאמין לי המכות חזקות מאוד...

כמובן.

בסופו של דבר השאיפה היא לתת מכה משוחררת ולא נוקשה. מכה משוחררת חודרת הרבה יותר עמוק, ועלולה לגרום לנזק הרבה יותר גדול. כשדיברתי על "נוקשות" במכות, לא התכוונתי שהשריר מכווץ ושטונוס השרירים מלא עוצמה, אלא שהפגיעה בעצם היא נוקשה. בין השאר, זוהי אחת המשמעויות של גוג´ו ריו - הנוקשות (כביכול) של העצם שמקבל את המכה.

לא ממליץ להכות חפצים קשים!!!

ענו לך פה סדרה של תשובות שאם תקבץ אותן יחד ותדע להקשיב, יש לך פה המון מידע נפלא... אני הייתי שם לב במיוחד לדיון של דוד ושל סלבו (כשהמרכז זה דוד ועלי הכותרת מסביב הם של סלבו... ולא להיפך! זהירות!), אבל בכלל, גם התשובות האחרות מצטרפות והן אחלה, כשהכל בא ביחד. מה המטרה שלך? שהמכה שלך תגרום ל... מה? חשוב על כך... ותוכל להשתמש בתשובות. וזכור: - כאב הוא רק תחושה - אתה לא רוצה להכאיב לעצמך - אין צורך במכה חזקה כדי לגרום לנזק גדול - הכאת איברי גוף איננה מחשלת אותם בהכרח, היא יכולה גם להרוס אותם - התחושה של היריב קובעת הרבה מאוד שלך באהבה, בן

bizhar

New member
הכה את המומחה..שאלה לפורום

מבלי באמת להכות..אני כ"כ נהנה לקרוא את דברי הנוכחים. ממש אכזבה לטובה.. ויש לי שאלה: מה זו מכה "חזקה"? נראה לי מניתוח פיזיקלי שעוצמת האגרוף נקבעת ע"י התנע שהוא תוצר של המהירות כפול מסת הזרוע (וחלק מהגוף אם מתבצעת תנועת סיבוב..). אם כך הקשחת הזרוע בעת המכה,תיצור תחושת כוח אבל תשיג תוצאה הפוכה, כלומר, תבלום את מהירות המכה ותוריד מעוצמתה.אם כל זה נכון, הרי שכדי להשיג אפקט מקסימלי צריכים להיות רגועים ושלוים ולשלוח את היד במהירות ( כמו תפיסת זבוב..) כאשר נעילת האגרוף מתבצעת בשלב האחרון לפני מגע.תנועה כזו מאפשרת נסיגה בכל רגע עד המגע. מה דעתכם? האם זה ה"סוד" או שיש מעבר לזה ?

למיטב הבנתי, יש הבדלי גישות בין

שיטות שונות. אני יודע על שיטות המלמדות למקד את כל כוח האגרוף לרגע בו המרפק התיישר (יש שמלמדים לנעול מרפק ויש שלא, אבל בכל מקרה ליישר את היד עד הסוף) - בשיטה כזו צריך לשחרר את היד, ולמקד את הכוח לסוף התנועה. ויש שיטות, שמלמדות לא ליישר את היד עד הסוף, אלא להתמקם מול המטרה כך שהפגיע מבוצעת כשהמרפק עדין כפוף; במקרה זה, אפשר להמשיך את התנועה קדימה גם אחרי הפגיעה, כך שאפשר להקשיח את היד, אם רוצים, ואפשר לא. בשיטה שאני לומד, לפחות, לא מלמדים להקשיח את היד בכלל, גם לא ברגע הפגיעה.

למעלה