איך אני מגיע

Zמבוש

New member
אני לא כלכך נחרץ כמוך

כי כיום אנשים שנוסעים לחו"ל מחליפים כרטיסים
אנשים שלא מתענינים נכווים

ארזS

New member
זכותך לא להיות נחרץ ואני מכבד אותך ואת דעתך.

אבל : מתוך כ-100 אנשים שאני מכיר אישית, מהעבודה, מבית הכנסת, מהשכונה, קרובי משפחה וכו', אנשים שנסעו לחו"ל בשנה האחרונה, ושהתעניינתי אצלם בנושא הזה [כי גם אני הייתי בחו''ל לא מזמן] , אף אחד מהם לא הכניס בחו''ל סים מקומי לסלולרי שלו.
היה אחד שרכש סים לדאטה בלבד עבור הטאבלט שלו,
בערך 80% רכשו בארץ חבילות בסגנון של "פלאחול",מתוכם חמישה שכרו "וובינג" [נתב קטן ל-WIFI לצורך גלישה] וכל השאר ענו תשובות כמו למשל שכשהם בחו''ל אז הם רק "מדברים" בוואטסאפ כשהם מחוברים ל-WIFI , או שכשהם בחו''ל אז "ימות העולם ומי שמחפש אותי שיחכה שאחזור", וכו' וכו'.

כששאלתי את אותם 100 אנשים האם שמעו על פורום סלולרי או פורום אנדרואיד בתפוז, רק אחד מהם הבין על מה אני מדבר...

כששאלתי אותם האם הם יודעים שאפשר לרכוש בחו''ל סים מקומי שמוזיל מאוד עלויות, רובם ענו שהם חייבים להישאר עם המספר הקבוע שלהם, ועוד כל מיני סיבות כאלה ואחרות.

מה שאני בא להגיד לך ידידי זה שרוב מוחלט של תושבי ישראל לא מבין על מה אנחנו מדברים כאן ובפורום המקביל, רוב האנשים לא מתעסקים ברומים ובמערכות הפעלה וכולם רק רוצים מכשיר שיעבוד כמו שצריך.

ודרך אגב, למקרה שתחשוב אחרת, מעל 50% מהאנשים הללו הם אנשי הייטק ואנשי העולם הגדול ולא אנשים בורים.

פה פשוט מייחסים חשיבות גדולה מאוד לדברים שלא מעניינים בכלל את רובו המוחלט של העם.

Zמבוש

New member
בוא אספר לך משהוא

יצאתי יחד עם חברים בעבודה לחו"ל כמה פעמים
בפעם הראשונה ראיתי כי אנשים מתקשרים מהפלאפון (סים ישראלי) לבית (ישראל) ,ניסיתי להסביר להם כי יתחברו לרשת אלחוטית ויגידו בבית שיתקשרו אליהם , הם ביטלו את דברי ,אבל כאשר חזרנו הביתה החשבון התפוח הזכיר להם אותי .

בפעם השניה כבר אמרתי להם כי נרכוש סים מקומי עוד פעם לא רצו להאמין ועוד פעם החשבונות טפחו בפניהם
בפעם השלילשית רכשנו כקבוצה סימים זרים ואז החשבון ירד פלאים ,אז נכון לקח לי זמן לשכנע ואני בטוח כי השנה כאשר הם יסעו לא תהייה להם בעיה כלשהיא .

אנשים רבים לא מכירים את הפורטל,אנשים רבים שואלים שאלות שאנחנו כבר עברנו אותם .
כמו איך ואו היכן לאכסן מספרי טלפון
או איך לבדוק באם יש גירסה חדשה

רבים גם מהפורום הזה לא מכירים או נמצאים ב IANDROID
אני מודה כי למדתי הרבה מכאן משיתוף המידע כאן וכן מהתנסות עצמית ,
מכשיר האנדרואיד הראשון שלי היה מוטורולה מילסטון ועליו עשיתי את מירב הניסויים .

בקשר לדבריך אני מקבל את דבריך ואוהב גם ללמוד מאחרים

ארזS

New member
בתגובתך זאת אתה למעשה מאשר חלק גדול

מהדברים שכתבתי.

ואם תקח את מספר תושבי המדינה שיש להם מכשירים סלולריים ותברור מהם את הידענים, כולל כאלה שהידע שלהם הגיע מהאינטרנט ומהסברים של חבריהם, אולי המספר יהיה גבוה יותר במעט מהאחוז שהזכרתי בתגובה הקודמת, אך זה עדיין כמעט כלום לעומת הרוב הניכר ש"רק רוצה מכשיר מתפקד ללא תקלות".

וגם אני אוהב ללמוד מאחרים והסיסמה שלי היא "מכל מלמדי השכלתי", והשכלתי המון מתגובות ומהסברים של אחרים.

דרך אגב, ממרום גילי [כמעט 55] אינני מתבייש להודות שבענייני הסלולרי לא הבנתי כמעט כלום עד לפני כמה חודשים, ותמיד קניתי [כמו גם בני משפחתי] את המכשירים מהחברות הסלולריות עצמן, פשוט לא היינו מודעים לכל האפשרויות האחרות.

כיום אני מחזיק במכשיר סיני שרכשתי באינטרנט, וכמוני גם עוד כמה בני משפחה ששיתפתי אותם בהשכלה שרכשתי כאן ואצל השכנים.

כל טוב.

Zמבוש

New member
ארז , לא התכוונתי

לומר כי אתה טועה ואני יודע כי אישרתי חלק נכבד מדבריך
אני כבר 6 שנים לא רוכש מכשירים מהחברות עצמן

ארזS

New member
נו, יפה, אתה השכלת להבין זאת לפני

amitp

New member
"בארה"ב לא תראה הרבה סמסונגים אלא אייפונים ,

אלא אייפונים , אסוס ואולי גם את הלומיה" - ??? אם כבר אז אחד המותגים הנפוצים בארה"ב הוא דווקא סמסונג...

Zמבוש

New member
מעניין

ביתי מרצה באחת האוניברסיטאות במדינת ניו יורק 90% שם עם אייפונים חברי סגל וסטודנטים
הסמסונגים שמשווקים שם לרוב הם לא GSM .
מעניין מהיכן הביסוס שלך
גם בטיול לחוף המערבי היא עשתה היא נתקלה לרוב באייפונים

amitp

New member
הביסוס שלי הוא מעבודתי באחת מהאוניברסיטאות

במדינת ניו יורק...
ממש לא 90% אייפון, לדעתי פחות מ50%. השאר - כמו שכתבתי - בד"כ סמסונגים ולא HTC או דברים אחרים כמו שאתה ציינת.
בנוסף - לא ברור לי בדיוק מה הקשר לכך שחלק מהסמסונגים אינם מכשירי GSM. גם בחלק מהאייפונים (חלק גדול...) עושים כאן שימוש בורייזון וספרינט...

Zמבוש

New member
תראה היות ואני לא נמצא

פיזית שם אבל לפי מה שהבת מספרת
אז האייפון בהחלט עדיין שולט בארה"ב ,בחנויות של AT&T לרוב היא נתקלת באייפונים ,כך גם בוולמארט
אז יכול להיות כי המגמה ב NY (העיר ) היא לכיוון ה סמסונג לאחר הכישלון של אפל בבית המשפט אבל לדעת מיצג המכירות הרבעוני לא מייצג הרבה .
הבת מסתובבת עם סמסונג S2 שהיא באה איתו מהארץ ומשתמשת בעיקר עם AT&T כי היא הרשת החזקה באזור שלה

amitp

New member
אני נתקל בדברים אחרים...

(אין דרך אגב שום קשר למשפט ורוב הציבור בכלל לא מודע לזה שהיה משפט [שבו אפל ניצחה], ולא מדובר רק על העיר - רוב הזמן אני נמצא בLong Island בכלל).

Zמבוש

New member
אין לי בעיה עם זה

ואני לא חושב כי לונג אילנד יכול להוות דגם מייצג

ארזS

New member
אמנם לא הייתי בימי חיי בארה''ב...

אבל אני נמצא בקשר עם הרבה אמריקאים, ומהם הבנתי שלרוב מוחלט שם יש אייפונים.
למעט מאוד אמריקאים יש סמסונגים למיניהם.
זה מכשיר שלא הולך בארה''ב.

amitp

New member
אני לא יודע מה קורה בחוף המערבי,

אבל מה שאני רואה בניו יורק (ובביקור עבודה בן שבועיים בוושינגטון) הוא שזה רחוק מאוד מהמציאות. נכון, יש הרבה אייפונים, אבל יש הרבה יותר מכשירי אנדרואיד. אלה גם הנתונים המספריים היבשים.

ארזS

New member
כפי שציינתי לעיל

לא הייתי שם מעולם והנתונים שהבאתי הם אך ורק מתוך מידע שקבלתי מאת תושבי ארה''ב, כמו גם מתוך כתבות שונות שקראתי בנושא, אבל אין המדובר בידע אישי שלי.

BobboVilla

New member
או שהם פשוט יותר "קולניים" לגבי זה

אגב, במאמר שקישרת אליו מתייחסים למכירות ברבעון על בסיס הפעלת טלפונים חדשים, לא לנתח שוק. או לפחות זה מה שאני הבנתי.

סטלוס2

New member
ההתרשמות שלי מחודש מארה"ב

הייתי בקיץ שם חודש.
אני התרשמתי גם כן שכמות האייפונים גדולה ורבה והחנויות של אפל שולטות בכל מול (קניון).
כמובן מה שראיתי לא מייצג כלום (הייתי בקליפורניה) ואין לי שום נתונים רשמיים, אבל אם אני צריך להעריך את מה שראיתי באחוזים אז זה היה 50% אייפונים, 30% סמסונג ו-20% כל השאר.

דווקא אצל הישראלים שם ראיתי המון אייפונים והאמריקאים "העזו" יותר להתפרע

ארזS

New member
לא הבנתי משהו, אשמח אם תבהיר לי בבקשה.

האם אתה מדבר על מכשיר שנקנה בארץ עם אחריות של סאני?

Zמבוש

New member
מה בדיוק לא הבנת

הנווט 2 נרכש עם אחריות של סאני - מהלך שגוי לדעתי אבל הוא נעשה
הרכישה בוצעה בארץ - יש לי העדפה משונה לרכוש מוצרי חשמל ומחשוב בארץ , אולי זה מעט יותר יקר
אבל לא נכוותי כמו שנכוותי עם סאני

המכשיר מתפקד מצויין (טפו טפו ) חוץ מאי עידכון הגירסה שזה מעט מציק לי וחוסר הרצון של סאני לשתף פעולה .

למעלה