איך אני ישמור על פי

זורחת1

New member
איך אני ישמור על פי

ועד עכשיו היא עזרה לי בעבודות קלות קלות רק פעם בשבוע . ככה כל יום אני ביחד עושים דברים . הבעיה שמפריעה לי זה א אני לא מסוגלת לעשות כלום בלי שהיא נימצאת .סומכת ב ברגע שהיא נימצאת אני מנצלת את זה פעם בשבוע לעשות ניקיון.חדר אחד דוגמא . ברגע שהסומכת אומרת לי אני לא עוזרת.ישר יורד לי המצב רוח ממנה ומתחילה להיתיאש ממנה .ו באותו רגע אילו אני אומרת לה שתלך הביתה שלה.אני לא צריכה אותך. ואיך שהיא הולכת אני כועסת עצבנית ואין לי חשק לעשות כלום .אז או שאני ניכנסת למחשב. או שמתחילה לעשות דבר. ומיתעיפת ועוזבת הכל . האמת עם נחשוב נכון כל השנים היתי שעם משהו לא ניראה לי היתי מווטרת בקלות. ככה שזה היה פרדה מחבר .פשוט אני לא שולטת על הפה שלי . איך אני יכולה לנסות לחשוב לשכנע את עצמי שהסומכת כאן .לידי איזה מילה יגיד כדי שיצליח לשכנע את עצמי. למרות שממנה קיבלתי הרבה טיפים אין מה להגיד. באמת למדתי ממנה כל מיני דברים. רק מכעיס אותי שהיא עדישה אז שזזה הנשמה יוצאת. מתוך שעתיים עבודה להיות איתי .שלוש פעמים שירותים.מדברת ורוצה לשבת. ואני לא רגועה בכלל וכל פעם לחוצה שלא יספיק לסדר את הבית .ניתי אובססיבית לבית.כניראה מילדות.והיום זה מפריע לי בחיים מאוד . אני רוצה לשמוע מכל מיני אנשים את דעתכם חשובה לי מאוד מאוד . אני אמא נשואה לילדים וקשה לי לתפקד כי יש לי גם דלקת פרקים .

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תעזרי לנו להבין../images/Emo35.gif

לי לפחות היה קשה להבין על מה מדובר בסיפור שלך. האם תוכלי להאט את הקצב ולהסביר במה מדובר?

זורחת1

New member
ברגע שאני כועסת עלאה אני מסוגלת

לומאר לה לקחת את הרגליים ושתלך הביתה . כי היא גורמת לי לכעוס. כי אני ניפגעת ממנה שהיא אומרת את המישפט אני לא עוזרת .למרות שמדובר שאני והיא נעשה את הדברים יחד יחד. והיא פשוט מצד אחד מנסה לבזבז את הזמן,ומצד אחד אני מקבלת ממנה טיפים . וזאת היתה כוונה שלי איך ישמור על הפה שלי .ברגע שמשהו מפריע לי פשוט לא אכפת לי לכלום באותו רגע .

אחרי שתספרי מי זו...

תתארי מה קורה ב2-5 דקות שקודמות לכעס ולזה שאת מסלקת אותה מה היא אומרת, מה את אומרת, מה את חושבת לעצמך, מה את אומרת לעצמך פרטני ככול הניתן תשתדלי לכתוב זאת בזמן שאת רגועה ולא כועסת עליה או בכלל אם תוך כדי שאת כותבת עולה בך כעס המתיני, הרגעי ותכתבי גם על הכעס הזה, מה העלה אותו הנה תרגיל בשבילך זה לא תחקיר על מנת להחליט על "תרופה" זו התחלה של ה"תרופה" עצמה התבוננות יום מבורך

זורחת1

New member
זאת מישהי שנימצאת איתי מטעם ביטוח ל

בגלל שאני שוחכת דברים ואני קופצת ממקום למקום . ככה היא מארגנת אותי .ומלמדת אותי . כי כל פעם אני שמה דבר במקום אחר .ואחר כך לא זוכרת . היא אמורה למקד אותי . והיא אמורה לעבוד איתי בבית ברגע שאני יחד איתה גם עושה משהו . יחד כלים או יחד שטיפה .כי כשהבחורה לא נימצאת איתי .אני לא עושה כלום מלבד אוכל שאני צריכה לדאוג למשפחה . את אומרת לי מה קורא לי בזמן כעס .ככה מתעצבנת מיתיאשת ממנה ומעצמי בחיים . כי קשה לי ולמה הגעתי מצב הזה .שלא היתי כזאת אז . באותם רגעים אחרי הכעס אני מסוגלת להגיד לה ,שתיקח את הרגליים ותלך הביתה שלה . ואפילו תעזוב אותי באמצע בלגן או באמצע ניקיון וזה קרא כמה פעמים .האמת היא כל דבר עושה לאט לאט. האמת אני מרגישה שאין לה כוחות בתקופה האחרונה אליי היא גם נימאס לה שאני כועסת עלאה ומדבר אלאה לא יפה . אני אומרת לה ככה במילים לך זה טוב נגמר הזמן שלך .אני לא הספקתי כלום .או במילים .את עושה בכוונה הולכת כמה פעמים לשירותים.או את מתמזמזת .בחיים לא היתי מדברת ככה וחצופה כמו שהיום .היתי סותמת את הפה שלי ולא מסוגלת לומאר מילה לאף בן אדם .היום אפילו לבעלי אני גם מדברת ככה .בעלי אומר לי שאני מדברת עליו בצורה כאילו שבעלי לרעתי . את מתנהגת אליי כאילו מישהו זר לך .אני עוברת תקופה קשה קשהמאוד .מקווה שסוף סוף היצלחתי להסביר את עצמי . גם על זה אני כועסת .פשוט היום החייים שלח חסרת סבלנות לאף אחד ואחד

שלום זורחת

מתוך דברייך ניכר הבילבול, התיסכול, קצת כעס וחוסר סבלנות שאת חווה חשוב שתדעי שכל אלו הם לא את ולא חלק ממך למרות שזה נראה ככה כל יום כל רגע לאורך הרבה זמן ויש בך את הכוח לשנות את המצב והצעד הראשון הוא בזה שאת מבקשת עזרה עצם זה שפנית לפורום מצביע על כך שבתוך תוכך את מרגישה שהדברים לא אמורים להתנהל ככה ואפשר שיתנהלו אחרת - טוב מאוד!
עכשיו על מנת שנוכל לעזור לך חשוב מאוד שנבין אחד את השני, ולכן חשוב שנבין, אני וכל אחד אחר כאן כולל את, מה את בעצם אומרת. אז מה שאת בעצם אומרת הוא- שישנה בחורה מביטוח לאומי שהתפקיד שלה הוא להיות איתך במהלך השבוע כל יום שעתיים ולעזור לך בעבודות הבית, גם לעשות בעצמה ובעיקר ללמד אותך, לדוגמא לסדר דברים, את עוד אומרת שבעצמך את לא עושה דבר אם היא לא איתך ולכן את מנצלת את הזמן איתה על מנת להספיק כמה שאפשר כי את יודעת שברגע שהיא תלך כבר לא תמשיכי לעשות דבר מעבודות הבית למעט אוכל לילדות. את יכולה לראות שבמשך השעתיים שהיא איתך היא הולכת שלוש פעמים לשרותים ולעיתים רוצה לדבר (אני משער שאיתך) ורוצה לעשות זאת בישיבה. את אומרת שהיא עובדת לאט לאט, אדישה. את אומרת שכאשר היא אומרת שבדבר מסויים היא לא תעזור לך את מתייאשת ממנה את אפילו יכולה לראות שהיא מתייאשת ממך וכבר נמאס לה שאת מתנהגת אליה לא יפה וכבר אין לה כוחות אליך את אומרת שההתנהגות הזו מכעיסה אותך וכשזה קורה את מדברת אליה לא יפה ואפילו שולחת אותה הביתה גם אם זה באמצע בלאגן בבית. ויחד עם זה את רואה שממנה קיבלת הרבה טיפים והיא לימדה אותך המון. ובכל זאת כשאת כועסת עליה ושולחת אותה אחרי שזה קורה את את כועסת על עצמך ומתחילה לעשות דבר מה ועוזבת באמצע או בכלל הולכת ויושבת על המחשב. את מתארת כמה בעיות שהיית רוצה למצוא להן פתרונות 1. את היית רוצה שתהיה לך היכולת לבצע עבודות בעצמך גם כאשר אותה בחורה איננה איתך 2. היית רוצה להיות יותר רגועה בכלל ולהיות יותר רגוע עם אותה בחורה - לא לכעוס ולא לדבר אליה לא יפה לא אמרת אך יכולתי לשמוע מתוך דברייך 1. היית רוצה להיות רגועה גם בקשר לסידור הבית (אמרת שאת אובססיבית) 2. להיות נעימה יותר ביחס לבעלך 3. ולפתח סבלנות בחייך ולאנשים סביבך - נכון להיום את חסרת סבלנות לכל אחד ספרי מה ראית מתוך קריאת הדברים הללו ונסי למקד את הפורום במה היית רוצה לקבל כאן או מה היית רוצה לקבל בעבודה עם מאמן אישי (אילו היית בעבודה כזו) ברכות וסוף שבוע נעים ומחכה לשמוע ממך

זורחת1

New member
תודה רבה לך

א בטח היתי רוצה לעשות בעצמי לבד . ב היתי רוצה ללמוד לשכנע את עצמי שאני צריכה אותה ולומדת ממנה ולשמור על הפה . ג אני רוצה שיסבירו לי בברור .אין לי כסף לאימון אישי .ובעלי לא בעד שום דבר לגביי תמיד שולל .כי אומר לי שלא יעזור לי כלום .א אני קצט מושפעת ממנו .ולכם את לי את הביטחון לקחת מישהו בכסף .כי עם לא יעזור לי . אני רוצה לקבל טיפים מהפורום הזה .אבל הבעיה שלא תמיד אני קוראת מה שכותבים רק מה שאני שואלת כי קשה לי להשתמש בידיים מיתעיפות לי .יש לי בעיות בבריאות .ויש לי הרבה נושאים לפתור . לגבי אובססיביות כן מאוד אשמח איך לא להיות כזאת אובססינית .אני צריכה לדעת איך לשכנע את עצמי במילה או שתיים נגיד לך דוגמא למשל .קיבלתי מהבחורה טיפ 1 .שליפעמים אין לי חשק לעשןת משהו בבית כלים אפילו . אז היא אומרת לי תחשבי שיש לך חשבון שאטת חיבת לשלם או קנס לכן את חיבת לבצע .ותתפלא . רק השבוע היא אמרה לי דבר כזה וכבר קיבלתי על עצמי בלב את המשימה הזאת.ואותי זה קנה ושיכנע ואני מרוצה מאוד מזה .האמת היתרגלתי שאנכנו עושים ביחד עבודות בבית.ועכשיו הבחורה לא מוכנה. רק לעמוד לידי ורק להדריך אותי . ואני לא מקבלת את השינוי ממנה קשה לי לקבל . אז לכן אמרתי לחברה שאני מוכנה להחליף במישהי .והעיקר לא איתה . אבל אבל אני מיצטערת ולא החלטית .כי מצד אחד לא כל החיים שלי אני יקבל הדרכה, זה זמני ולכן כדאי לי לנצל את הבחורה יכולה לבוא מישהי אחרת שאולי תנקה לי ותעשה כל מה שאני רוצה .אבל לא ילמד כמו שמאותה בחורה למדתי . כשאתם עונים לי אני מרוצה מאוד מאוד .כי אין לי עם מי לדבר ולשוחח .אין לי אף אחד קרוב אליי .שאני יכולה לדבר על הבעיות שלי .והקשיים שלי .לכן בעלי הוא לא בעד הפורומים שאני ניכנסת.

מצויין

אז את יודעת מה את רוצה את יודעת היכן הדברים לא מתרחשים כמו שאת רוצה התחלה מצויינת לפני שנמשיך, חשוב לדעת התכתבות כאן מעל גבי הפורום הוא לא תחליף לעבודה עם מאמן, אין שום טיפ בעולם שנוכל לתת לך כאן שיפעל כמו קסם בחיים שלך ויהפוך אותך לאדם אחר שאת לא. כל שאפשר לתת לך כאן זה אזן קשבת וכיוון, את ההליכה לקראת השינוי שלך את תצטרכי לעשות. אם את מוכנה לזה נמשיך ראשית, כדי שנהיה ממוקדים וספציפיים את יכולה להסתכל ברשימה של הדברים שאת רוצה (בהודעה שלי או בהודעות שלך) וביחרי דבר אחד ספציפי שעליו את רוצה לעבוד. מה זה יהיה? איזה שינוי אחד ספציפי את יכולה לבחור מכל הדברים שדיברת עליהם שאם תבצעי אותו הוא יתרום תרומה משמעותית לחיים שלך. אחרי שתבחרי ותתארי אותו שוב בקצרה אני אבקש ממך לתאר איך יראו החיים בעקבות השינוי הזה מה תהיה התרומה, מה תרוויחי מכך? שבוע מבורך ונשתמע.

זורחת 1 הנהדרת!

קראתי את הדברים שכתבת ואת הסיכום הנהדר והמסודר של אבי והתרשמתי שאת בחורה רגישה, מתוקה שמאוד רוצה שלמשפחתה יהיה טוב. ואני בטוחה שעם לב טוב כמו שלך ורצון לשפר באמת יהיה לכולכם טוב יותר.
אני מבקשת לשאול אותך מספר שאלות ומקווה שאת עוד כאן כדי לענות עליהן. כתבת שמכעיס אותך כשהסומכת אומרת לך "אני לא עוזרת" ואני מזמינה אותך לחשוב אלו סיבות יכולות להיות לה לא לרצות לעזור לך יותר? מה את מרוויחה מזה שהיא עובדת יחד איתך? ומה את מפסידה מזה? האם יכול להיות שזה מה שיעזור לך להצליח לעשות דברים לבד, ואפילו בלי שהיא נמצאת בכלל? האם את מוכנה להתאמץ כדי שלבסוף תצליחי לעשות דברים לבד? אנא, חישבי על הדברים. אשמח לקרוא את תגובתך.
שיהיה לך ולכל חברי הפורום חג שמח וכשר!

זורחת1

New member
לגבי מה ששאלת אותי אני לא מרויחה

זה עזרה כשהיא נימצאת אז אני מנקה ומנקה . ומקבלת ממנה מרץ .וגם היא עוזרת לי . אחרי שהיתרגלתי שעשינו יחד דברים למרות שהיא זה תמיד דבר אחד ממנה . כי עם זה היה אבק אז רק העיקר לצאת לידי חובה .סתם חפיף חפיף .ואני גם היתי בלב שלי מתעצבנת למה ככה . כל מה שהיא עזרה נגיד 4 דברים בבית .מתוכם היתה עושה משהו אחד בלבד . האמת אמרתי לבעלי שניראה לי שאני יצטער וירצה ללמוד ממנה דברים . בעלי אומר לי תעזבי יחפשו לך מישהי אחרת .היתה פעם שהחליפה לשבוע. כאשר היתה בנסיעה . אומנם אחת שעזרה לי הרבה הרבה .אבל לא למדתי כמו שמהסומכת הזו . זהו .אני כולכלך מצד אחד אני כל הזמן לא היסתדרנו והיתי נילחצת ועצבנית.זה לא יאומן מה קורא לי . גם בעלי אומר לי שאני רבה עם כולם .אין לי סבלנות לאף אחד בכלל מווטרת בקלות קלות. פעם זה לא היה ככה זה היה עוד בחשיבה היום בתקופות מי המחלה שלי .אין לא מעניין אותי מה יגידו אחרים . האמת היא כולכך ידעה לתת איך ללמד אותי איך לעבוד עם הבת שלי שאיך שנעזר בה .עשינו טבלה כמה ימים נישאר לפסח. ורשמנו את כל הדברים החשובים שצריכים לעשות .וזה עזר לי נתן לי לדעת איפו אני עומדת . אני אפילו לא ידעתי ששבוע הבא זה ערב פסח .את שהיא לא רשמה לי ביחד סדר שבועי .לא ידעתי פסח .אני כועסת על עצמי . .לי אין כסףאין לי כסף לטיפולים לעצמי .אולי אני יכולה להיתחלף עם מישהו או מישהי שאני הדבר היחיד שיכולה אולי וכיף לי זה לשמור על ילדה קטנה .ותמורת זה אני יקבל עזרה לעצמי . יש לי סיפור שככה במישפחה שלי הבנות ובעלי אף אחד לא שומע לי .ולא עוזרים לי .דוגמא יחידה היה פסח. העזרה היחידה שהבת רצתה לעזור דוגמא מדף אחד להחליף נייר בארונות מיטבח .רק מדף אחד בלבד . פשוט אני כועסת על עצמי שאף אחד מהבנות לא שומע לי .כאילו לדבר ללמפה . אני אומנם מה שהם מבקשים מקבלים יוצאת אחת מהם .לוקחים לי חפצים שלי .ובעלי יותר קשוח ממש מממש. והם מיסתדרים עם בעלי יותר קל ממני .אני יבקש שיורוקנו מדיח כל דבר כמה פעמים .אני זאת שצריכה לדאוג לבלגן בבית לסדר .להרים חפצים בגדים לא במקומות.נעליים לא במקום. ולי אישית זה לא טוב שהבית לא מסודר וגם בעלי מצפה ממני שאני יכין ויעשה. אין לא יעזור לא כלום.הוא בעלי טוען שאני מסוגלת. אתם לא יודעים כמה ויכוחים יש לנו כשאנכנו בבית בשבת בחג .מזל שלא הינו כאן רק ארוחת חג אכלנו בקיבוץ וחזרנו בערב. רק כדי שנרגיש חג .כי לא היה לנו איפו לעשות. החיים קשים לי אני כולכך רוצה תמיכה ואף אחד לא עוזר לי נימאס לי .כולם היתיאשו ממני .הבנות .בעלי . מה אני יכולה לעזור לעצמי שיהיה דבר אחד טוב שישמעו לי .ולא שאני ידבר זה באויר . הרבה פעמים כל פעם כשכעסתי על בעלי או ויכוח קל והיתי עיפה לא היתי מכינה אוכל בערב לבעלי .והיתי מרשה לעצמי . כי אני לא נהנת משום דבר בחיים .גם הסומכת אומרת לי שאני זקוקה לכיף לי לטייל /או הליכה רגלית.או לקנות לי משהו . ואני לא עוזרת לעצמי.אני כולכך זקוקה לחופש שאפילו לא כיף לי להיות בבית שלי בערב .איזה הרגשה זאת. סליחה סליחה סליחה

זורחת1- את כזו מתוקה!

אני שומעת את הקושי שלך ואת הכאב דרך המילים, אבל יש בך תמימות ואהבה וחלומות אני מרגישה את זה! זה נכון? אולי תספרי לי מה את אוהבת לעשות? מה עושה לך טוב? אני מתכוונת לדברים שאת אוהבת לעשות לבד, שלא תלויים באנשים אחרים. מצפה לתשובה...

למעלה