איך אני אתחיל

imagine

New member
איך אני אתחיל

אני לא יודעת אם שמתם לב או לא אבל כמה ימים לא הייתי פה. סבתא שלי נפטרה. זה היה ביום שני, חזרתי מבית ספר ואחות של אמא שלי התקשרה להגיד לנו, הייתי בשוק, זה קרה ממש בפיתאומיות. לא הספקתי לראות אותה, לא יצא לנסוע לבקר אותה 3 שבועות אפילו שמאוד רציתי, פשוט לא יצא. סבא שלי, הבעל שלה, נפטר לפני 9 חודשים - אפילו לא עברה שנה וגם היא הלכה ויש לי אמא יתומה. אחרי ההלוויה הלכנו לחדר שלה בקיבוץ מצאתי אלבומים שאף פעם לא ראיתי, סבא וסבתא שלי צעירים ומאושרים, חצי מהתמונות בים בנתניה, מסתבר זאת הייתה מסורת כזאת לסוע לשם, לא ידעתי על זה. סבא שלי מחייך עם חיוך גדול, בכל תמונה הוא מאושר, אני לא זוכרת הרבה ממנו - הוא חלה באלציימר 7 שנים, פשוט לא זכר אותי. מצאתי תמונות שלו ושל האח הגדול שלי בבריכה, מצאתי תמונות של סבתא שלי מחזיקה אותי על הידיים כשאני תינוקת, תמונות מרוסיה, מפולין, תמונות של המשפחה. הגעתי למסקנה שאני לא יודעת הרבה מאוד דברים עליהם, אני אפילו לא יודעת איך קוראים להורים של סבא שלי, הם ניספו בשואה. עצוב.

אני משתתפת בצערך

אני חייה בלי סבתא וסבא מצד אבא שלי גם הם היו מפולין עברו את השואה והיו בפרטיזנים. שם הם ילדו את דוד שלי, אח של אבי, והם עלו לארץ הקימו את קיבוץ מורד הגטאות ועברו לשכונת עוני וגרו בצריפים, בתל אביב. כשאבי היה בן 15 אביו סבי נפטר כנראה נסרטן ממחלות מהשואה. אחרי שנתיים שאבי היה בן 17 נפטרה סבתא שלי אמו של אבי. כך שאפילו אמא שלי לא הכירה אותם ובטח שלא אני. מה שנשאר זה רק תמונות וקצת זכרונות של אבי מלפני קרוב ל25 שנה. לפני כמה חודשים הלכתי לקבר של סבא שלי וזה היה עצוב הלכנו אני ואמי כי אבי ואחי כהנים אסור להם ללכת לבית קברות. ניקנו את הקבר נשקנו והתפללתי לסבא שלי ששומע אותנו איפשהו שישמור על המשפחה שלי עלי על כל קרובי על מי שאני מכירה ולא מכירה, ושיעשה שלום אצלנו בינינו ובעולם. אמן. שירלי

למעלה