איך אנחנו מתקדמים

איך אנחנו מתקדמים

אני רוצה לשתף אתכם באבני הדרך של המסע המרתק שלנו. לפני זמן לא רב שאלתי כאן איך מסבירים לילד מה יש לו. קיבלתי תגובות שעזרו לי מאוד והתחלתי "לטפטף" בשיחות עם הילד (בן -6) פרטים, גם כדי להכינו לקראת הפגישה הראשונה בשערי צדק. כבר סיפרתי על אותו ערב שנרדם עם חיוך על הפנים אחרי שנתתי שם - טיקים- ל"דברים האלה שקורים לך בלי שאתה מתכוון". זאת משום שהוא מיד הבין (בעצמו) מדברי, שאם יש לזה שם, אז יש עוד אנשים כאלה.עברו עוד כמה ימים עד שלמד להשתמש במילה טיקים, ולא במילה :שגיאות, שאימץ לעצמו מאז אותה שיחה... בשיחה הבאה - וזה בד"כ בזמן המתוק שלפני השינה, כשהקטן (4) נרדם ומניח לנו.... שר בהתלהבות "יש! יש! זה יעבור לי!" כשסיפרתי שקבענו תור עם ההכי מומחים שיש. זה היה עוד אחד מהרגעים הצובטים בלב, וגם הבנה שצריך להקפיד בניסוחים ובמסר: אני מנסה ליצור קרקע נוחה לביקור, אבל הוא עלול לקבל את המסר שצריך את ההכי מומחים - כי הבעיה חמורה, או אולי, שהם אלה שירפאו אותו. הדבר הבא קרה כאשר בוקר אחד שוחחתי איתו על האפשרות שינסה פחות להסתיר, ומה הוא יכול לענות אם מישהו יעיר לו. וכך, הגננת שמעה בא. צהריים שילד העיר או שאל, והוא ענה: ככה אני. נולדתי עם שגיאות. הילד שאל איזה שגיאות, והוא ענה: שגיאות בתנועה. שמחתי ששיחותי הניבו פרי, והתופעות של השתוללות, זריקת אוכל, והתנהגות של מוקיון - שקרו בעבר (בזמנו ניחשנו שזה קשור להתמודדות עם תגובות הילדים, אבל הכל היה טרי מאוד) - לא חזרו, והוא הגיב בבגרות ביטחון וקור רוח. כרגע אנחנו כהורים עסוקים פחות בטיקים, ויותר בפיענוח הצד ה -OCD שבעניין. אילו התנהגויות קשורות לזה, ובמה אנחנו עלולים לתרום להתגברות החלקים האלה או יכולים לעזור בהגמשת עולמו. תודה על תשומת הלב.... שרון

../images/Emo20.gif זה פשוט מרגש שאת בוחרת לשתף אותנו

בהתפתחויות ועוד באופן כה גלוי ופתוח. הרבה תודות!
אהבתי את התובנההבאה שלך: "... הוא עלול לקבל את המסר שצריך את ההכי מומחים - כי הבעיה חמורה, או אולי, שהם אלה שירפאו אותו"... זה נכון. לפעמים, עצם זה שאנחנו "רצים" עם הילדים ל"הכי מומחים" וגם הציפיה שלהם ש"יתקנו" להם את "השגיאות" - מלחיצים יותר מכל הטיקים והסימפטומים. אז, התפקיד שלנו כהורים זה לשקף להם את המציאות בצורה הכי פורפורציונלית, פונקציונלית ואפקטיבית; זה לא סוף העולם, גם אם אי אפשר לתקן את ה"שגיאות". יש דברים שאפשר לחיות איתם כל החיים, כמו שיש ילדים עם משקפיים או עם אסטמה. פשוט לומדים לחיות עם הטוראט, ולא נותנים לזה לקבוע לנו את מהלך החיים שלנו. אנחנו הולכים לרופא - כדי שימצא משהו שיקל עלינו לחיות עם הטוראט. ולא על מנת ש"יתקן אותנו"... תובנה נוספת שלך שאהבתי לגבי ה- OCD: "... במה אנחנו עלולים לתרום להתגברות החלקים האלה או יכולים לעזור בהגמשת עולמו"... הגמשת העולם של הילד מרחיבה את מנעד התגובות האופציונלי שלו ומאפשרת התמודדות הרבה יותר יעילה עם "מצבים". זה חשוב מאד - בעיקר כשיש לילד נטיה ל- OCD, כי לפעמים הדבר הכי גרוע הוא - שהילד נכנס לאובססיות בנוגע לטיקים: איך אפשר להיפטר מהם, איך אפשר להשתלט עליהם - וזה רק עלול להחמיר את המצב. ממש נורא ומאד לא סימפטי. כפי שניתן לראות - שתי התובנות הללו קשורות זו לזו וכרוכות אחת בשניה. אבל - מה שהכי מעודד הוא, שהילד ממש מגלה כוחות התמודדות טובים. זה ביחד עם טיפול וגישה נכונים - רק יכולים להבטיח שההתמודדות שלכם תהיה יעילה ומוצלחת! הרבה בריאות!

בושם1

New member
יפה נהגת

אני פחדתי לדבר איתו על הנושא פחדתי שלא יוכל להיתמודד כשידע שזה לא עובר .הוא כמעט לא סיפר בגיל צעיר על הקשיים ואני רק חיבקתי ואמרתי שזה יעבור.. אני לא הייתי מוכנה להשלים עם הבעיה. כשהגוף היתלתל דאגתי שרק ישב לידי. בבית כשהיה טיק חדש בשפת העינים הזהרתי שלא יעירו. ופה באה הילדה הקטנה שלי (24) לידר .שמצאה לה דרך להיתמודד .דרך עבודת מחקר ללימודים . ובדרך עדינה וחכמה העירה את עינו של אחיה וכמובן שאותי .

למעלה