איך? איך מתמודדים?

בדידות

תודה לכל מי שהגיב, תודה על המילים החמות, על העידוד,על ההבנה וההזדהות. היום היה לי מעט קל יותר, במשך היום היו הפוגות ארוכות יותר בין פירצי הבכי. אבל בערבים ובלילות תחושת הבדידות והכאב הן בלתי נסבלות, והדמעות זולגות וזלוגות מעצמן

איך? איך מתמודדים?

אישי היקר והאהוב נלקח ממני לפני 5 שבועות לאחר מחלה קשה אני מרגישה אבודה, כאובה, פצועה ומבולבלת איך מתמודדים עם האין? איך מתמודדים עם הרייקנות? איך מתמודדים עם הכאב? איך מתמודדים עם המועקה הנוראית? איך מתמודדים עם הלבד? איך מתמודדים עם הפחד? איך מתמודדים עם הגעגוע? איך מתמודדים עם ההזיה שהנה עוד רגע הוא יפתח את הדלת ונכנס הבייתה? איך מתמודדים עם מישהו שאיננו ובכל זאת ישנו? איך מתמודדים עם הבכי שמתפרץ כל הזמן? איך בכלל אפשר להבין מוות? איך מתמודדים עם המילים האיומות אלמנה וז"ל? איך מפנימים שהוא איננו ושזה ס ו פ י ? א י ך ? ? ?

קצת על עצמי....

עכשו חזרתי לביתי, ביומיים האחרונים הייתי אצל בני, אפילו הצלחתי להנות מעט עם בני משפחתי ובעיקר עם נכדיי. אבל רוב הזמן הייתי בתוך העצב, הכאב והמועקה. קצת על עצמי.... היינו יחד 40 שנה, גדלנו וצמחנו יחד, הקמנו משפחה חמה ואוהבת. אישי היה אדם נפלא, אוהב, מפרגן, מלא חוש הומור, הוא היה החבר הכי טוב שלי, מאהב נפלא, איש שכולו נתינה ואהבה. ואני מרגישה כל כך אבודה בלעדיו, ריק לי בלב, עצוב לי בנשמה ומתגעגעת.

משי אדום שאלת מליון הדולר ...../images/Emo24.gif

אך מתמודדים?.... לחיים הכח שלהם ... בראש וראשונה אומר משפט שיראה לך אולי מטמוטם "היקום לא מעמיד אותנו בנסיונות שלא נוכל להם".. לפני שנתיים אישי, אהובי , אבי ,מורי, החבר הכי טוב שלי, יצא מהבית לביקור אצל הבן באילת ,רבע שעה לאמר מכן קבלתי את הבשורה המרה ... והחלטה הראשונה שלי היתה ,לא נשברת ,בוחרת בחיים ,הוא כרגע המלאך השומר שלי , התמודדות קשה ,נקודות שבירה רבות עברתי ועדיין עוברת ...הזמן איננו מרפה ... אבל הפגות בין נקודות המשבר גדלות ,למדתי להודות על מה שיש לי ,להסתכל על חצי הכוס המלאה .. למדתי שיש חיים אחרי ...למדתי להנות מדברים קטנים .... פתחתי חוש הומור שחור וחדש ..שלא היה לי ... חפשתי במה להאחז וממה להנות .. מצרפת משהו שכתבתי בעבר לא יודעת עם עכשו שהכל טרי תבני מהיכן בא אבל חשבי על כך .. קבלי חיבוק חם משיאדום , הגעת לשבט השותף בצרתך כאן מבנים אותך ואני מוצאת שיש משהו מנחם בעובדה שיש שותפים למה שאני עוברת ..
טלי

צעד צעד , יום אחר יום

לא צריך להתמודד בבת אחת , כל פעם צעד אחד כמו הקטנים שלומדים ללכת ואת תראי שעם הזמן הנפש נרגעת, מתרגלת לעבוד מפוצל חצי איתו וחצי את חיי יום יום מאחלת לך התאוששות קלה ויודעת שאנחנו פה עבורך לתת חיבוק שצריך וגם כתף חמה , תכתבי מה עובר עליך פה יבינו אותך הכי שאפשר הם היו שם שאבדו את היקר/ה שלהפ קחי כסא והצטרפי למעגל היושבים , ופעם בשבוע עולים לצט ומדברים בצורה ישירה על הקושי

לא יכולה לעצור את הדמעות

יום רע, שעות שאני בוכה ובוכה זה כואב כל כך, כולי רועדת, אני מרגישה שאני נגמרת, אין כח

בגל שאת כה קרובה לפטירה שלו

הכאב שלך זועק כי הכל בפנים טרי וכואב ולוקח את כל תשומת הלב שלך ועם הזמן את תראי שתקבלי דברים נוספים להתמודד עמם ויהיה לך פחות זמן לשבת ולבכות ותוכלי להמשיך את החיים שלך כאן איתנו שהוא נוכח נעדר מחייך וכעבור שנה את תראי שהנשמה מסדרת את עצמה כי הוא נפרד ממך תביני ככל שתבכי פה, את תמשיכי אותו לפה , תעכבי את העליה שלו לשמים כי הוא יבוא להשגיח עליך, זה פחות טוב עבורו , שלחי לו אהבה והמשיכי לחייך אליו הוא יהיה למעלה לך יכאב פחות כי הוא ידאג לך מהשמים לשלוח לך נחמה והרגעה

משי,הבכי משחרר,אך ההישארות בבית,מסוכנת

לפי דעתי נטו. ההמצאות בבית מתסכלת ועוד יותר מחזקת את עוצמת הבדידות,הכאב וכו' אי אפשר לברוח אי אפשר לשכוח אי אפשר לעשות משהו בכדי להחזיר גלגל לאחור(רק ברכב אפשר). חשוב לראות קדימה,חשוב לדעת שאת לא נשארת לבד(פיזית אולי)חשוב לדעת שהוא(בעלך) רואה אותך ומצפה לראות אותך חיה,מתקיימת וממשיכה,כי אם לא כן את מצערת אותו. החיים נתנו לנו לא ע"י הבעל/האישה לכן יש לך מחוייבות לבורא שלך,עם כל הכאב,חייבת להמשיך,כי אילו קודמינו היו חושבים אחרת לא היינו כאן,תחשבי גם על עתיד משפחתך אם היית רוצה שבעוד 120 שנות חייך הם יפסיקו לחיות. היי חזקה "אחות"

emmy5

New member
משיאדום,שלא תדעי יותר צער../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

.. משי אדום יקרה ,זה כל כך טרי ,קשה להתרגל ,הנשמה שלו בתוך הבית , אבל תאמיני לי , מתרגלים . לא שוכחים.אני לא אומרת ז'ל ,בשבילי הוא יש נו .. אני מדברת אליו , ועברו המון שנים .. בהתחלה , היתי אומרת לו -בוא נוציא את סיר לחץ , הבשר לא התבשל... בוא נקנה עציצים לבית .. הרי הוא תמיד היה עוזר לי ..עכשיו אני לבד .. כל מה שקשה ,יש לי רושם שהוא עוזר לי .. היום אני אמא ואבא ,היום אני סבתא וסבא .. אבל מתרגלים ..לאט לאט , החלפתי את הסלון ..היה לי רושם שהוא יושב בכורסא .. את הסיגריות אחרונות הכנסתי ל מזנון .. ציירתי תמונה גדולה שלו , דומה ולא דומה .. הנכדים מצתלמים איתו אף פעם לא דברתי כל כך הרבה עלי או על בעלי , רק כאן יש אנשים שיכולים להבין אותי . ואני מבינה וכואבלי , על כל אחד שנמצא בפורום הזה .. מאחלת לך הרבה בריאות ושמחות , מגיע לך . קבלי חיבוק ממני .

yamkachol

New member
שלום לך משי אדום,

משתתף בצערך. זה באמת שבר גדול, כואב, איום ונורא בחיינו - ואת מתארת בצורה מוחשית את שעובר עליך. דבר שגם עבר/עובר עלינו. כל אחד בדרכו מתמודד עם האובדן הנורא הזה. כל אחד בדרכו, בקצב שלו, לומד לחיות איתו. זו תקופה - לא דבר מוחלט -זה לא לתמיד... זה כואב יותר כעת - ובעתיד , יכאב פחות. תלמדי איך לחיות לצד הכאב, האובדן, הגעגוע, העצב, הזכורונות העצובים ,הקשים . בהתחלה רק הם ליוו אותי - ועם הזמן הגיעו אלי גם הזכרונות הטובים , שכשהגיעו, נתנו לי כוחות רבים - ועזרו לי לקום מהנפילה, התמוטטות. אם את מוענינת , מתפרסמת כאן מודעה על "סדנא להתמודדות עם אובדן בן/ בת זוג". אני עברתי אותה, אחרי שנה שהתאלמנתי. בקבוצה (חמישה, אחת פרשה בהתחלה), היינו בזמן שונה של אלמנות, ובגילאים שונים, אך המשותף היה - האובדן שחווים, והרצון להתמודד איתו, וללמוד לחיות איתו. הרי אהובינו שאינם - מה היו מאחלים לנו - כעת? שיהיה לנו רק טוב. עם שמחה, שלוה, רוגע וסיפוק.... - כך אני מגדיר לי זאת. לכן, חשוב לנו להתמודד אם האובדן - לכאוב, להתגעגע - ולהמשיך ולבנות חיים אחרים. חיים בלי אהובינו, עם זכרונותיהם, שחקוקים לנו לעד בליבנו, ובמחשבותינו. מדובר בתקופות. לפעמים, יש יותר כאב וקושי, ולפעמים פחות. זהו תהליך איטי, הדורש סבלנות. אין קיצורי דרך. אני אמרתי לעצמי שאני בבי"ס של החיים. וכך מתקופה לתקופה , הרגשתי פתאום ש"עליתי לכתה ב'"... וזו היתה הרגשה מרוממת לב., זה קרה לי אחרי כשנה וחצי, שפתאום, נפל לי האסימון, והתמלאתי בזכורנות הטובים של 16 שנות חיינו משותפים. כל אחד - הוא יחיד ומיוחד - ויש לו את העבר שלו, ההוה שלו - וגם העתיד שלו... כעת אנו בתקופה שבונים מחדש את העתיד שלנו. זו עבודה קשה, במיוחד לאחר שמה שבנינו בעמל ובהשקעה, בשמחה ובחדוה - נהרס לנו עד היסוד. אין כעת זוגיות, שתוף, אהבה ודאגה של אוהבים. לומדים (כל אחד בדרכו, בקצב שלו, עם הכאב האיום והנורא שלו) איך לחיות אחרת. עכשיו, נראה לי, שזו לך,התקופה הכי קשה באובדן. גם היא תעבור... תחפשי את קרבתם של אוהביך. הדואגים לך . שאכפת להם מהכאב שלך - הגם שלא יכולים לעזור כ"כ , כי זה הכאב שלך ורק שלך. תזכרי, שרוב הפונים אליך, רוצים בטובתך. ולעיתים קורה, שאין מה להגיד - אבל מרגישים קרוב, ורוצים בטובתך. - אין כמו חיבוק. נותן הרבה כוח. קבלי חיבוק של תמיכה .
חגי

למעלה