איך? איך? איך?

ויקי8

New member
כל כך מבינה ויודעת

מה ההרגשה שהילד שלך נכבה כל פעם מאבא שמבטיח ולא מקיים . גם אבא של בני מגיע מתי שבא לו ומחזיר מתי שבא לו ואף פעם לא מאוחר יותר . 24 שעות עם הילד פעם בחודש זה מה שהאבא הזה מסוגל נפשית לתת לילד שלו . כעסתי כאבתי בכיתי ו.... כלום , למדתי להניח לעניין . ככל שזה נשמע נורא , הילדים מהפרק הראשון הפכו בחייהם של האבות שלהם לתחנת מעבר ולא יותר . כמובן שלא כל האבות, אני מכירה כאלו שיורידו את השמיים למען ילדיהם , אבל לצערי ילדינו לא זכו לאבא כמו באגדות , או נכון יותר זכו לראות איך לא להיות אבא. כמו שמך " פורחת מחדש" כך תתנהגי , הניחי לעניין כך תמזערי את כאבן של הילדות , תראי להן שהכל בטוח ואוהב גם כשאבא מאכזב , למדי אותן לסמוך עלייך שאת שם ישבילן , תמיד!!! הן יפנימו עם השנים ויבוא היום שהוא יכאב לבד זקן וגלמוד ללא חברים שיוכל לשתות ולהתהולל ואז ... הן לא תהיה שם בשבילו , הן יהיו איתך שהיית איתן כל הזמן . מאמינה שכל האהבה והמסירות שלך תחזור אלייך כיפליים , וכאב הבנות יכה באביהן שבעתיים . שלך ויקי8

sharon30a

New member
נשמה שלי.

האמיני לי יקירתי שהסיפור שלך ובמיוחד מהכרותי אותו על כל צדדיו, ממש כואב לי. ושוב, מהכרותי אותו ואת הסיפור בפרט חושבת שלא נותרות לך הרבה ברירות יפתי. הרי רק אתמול דיברנו על זה כך שלפעמים כל כך בא לנו במצבים שכאלה ליפול לתוך תהום ענקית ולהעלם קצת מהעולם, ולטמון ראש עמוק עמוק בחול, אבל, ג'יסס.. מה לעשות! אנחנו לא יכולות להרשות לעצמנו! ולמען ציפורי נפשינו -היקרים מכל בחיינו - הילדים שלנו, אסור לנו להגרר לשם. אסור לנו להשבר. אנחנו חייבות להוות מקור תמיכה ומודל חיקוי יציב ואמין וחזק לילדינו. הרי המודל השני הוא קלוקל. רעוע. רע. אז איך אנחנו יכולות אפילו לחשוב להרשות לעצמנו להגרר למצב אחר. בשביל ולמען ומתוך אחריות ואהבה עצומה ודאגה לילדינו, אין לנו את הפריווילגיה להשבר.מה לעשות. תראי נשמתי. המצב לאחרונה הוסלם. וברמות קשות.וזה קשה. קשה מנשוא אפילו הייתי אומרת. מי כמוני יודעת. אבל אם תזכרי קצת אחורה, תביני שכל מערכת היחסים ביניכם, בעצם מאז שנולדה הגדולה היא כזו. הוא שם כשבא לו. כשמתאים לו. ואנ'לא יודעת אם זה בא ממקום של רוע. או של אנטי כלפייך. הוא פשוט לא מכיר אחרת.לא יודע אחרת. ואולי גם לא רוצה אחרת. למה? ככה. זה הוא. הוא מגיע ממנטליות שונה. ואחרת. וזה לא דברים שלא ידעת קודם ושעכשיו פתאום מכים בך. יקרה שלי.את חייבת להיות חזקה. להוות מודל חזק ואיתן ומוצק לבנות היפות שלך. ויש בך את הכוחות. את יודעת את זה. את כל הכוחות המדהימים שיש בך תנתבי בימים אלה למקום אחר. חיובי. תשקיעי בבנות. שאני יודעת שהן מקור הכח שלך. הכח המדהים והבלתי נדלה שאת שואבת מהן הוא כל כך עצום וראוי להערצה.והערכה. וכבר אמרתי לך את זה פעם. תחשבי שהוא לא כאן. משל היה בחו"ל. תזכרי איך פרחת מחדש כשהוא לא היה בסביבה. ואני מדברת על תקופה ארוכה מאד. ויש לי עוד הרבה. אבל זה חייב להיות מלווה בחיבוק
אוהבת אותך המון.

קליל 1

New member
היי פורחת..

הכתיבה שלך..והצפיה שלך ממנו מראים עד כמה את רגישה..עד כמה יש לך לב רחב..וענק.. עד כמה את מבינה ומזדהה עם רגשות הילדות שלך..ועל כך מגיע לך כל הכבוד.. אולם..מצד שני..לא כולנו דומים ביכולת שלנו להזדהות עם רגשות..לא כולנו דומים עם היכולת שלנו להביע רגשות.. את הגרוש שלך אנני מכיר..אולם בהתנהגותו מסתמנת פעולה מכוונת.. ייתכן והוא משתמש בילדים לפגוע ולעצבן אותך..כי הרי הוא מכיר אותך..הוא יודע מה מעצבן אותך..ואיך לגרום לך עוגמת נפש.. אנני מסכים ואנני חושב שכך צריך לפעול..ובטח לא להשתמש בילדים ככלי ניגוח ביחסים שבינך לבינו. לדעתי.. היום.. כשאת רואה את התמונה בצורה כל כך ברורה.. ואת מכירה אותו ואת מהלכיו בצורה ברורה.. כל שנותר לך לעשות זה לגונן על הילדות שלך.. יש באפשרותך להחליט באיזו דרך לפעול.. האם להגן עליו..ולהרגיע ולהסביר לבנות כי "אבא עסוק מאד ולא יכול להגיע" או..להרים ידיים ולאמר משהו בסגנון"תראו..אין מה לעשות..זה אבא..כך הוא מתנהג..ואני לא יכולה לעשות כלום" 2 הגישות מנוגדות האחת לשניה.. בעוד הראשונה מכוונת לשלום ולחיים רגועים יותר.. הדרך השניה מכניסה אותך לקטגוריה של להשתמש בילד ע"מ לנגח חזרה את הגרוש..(אגב..ניגוח שכזה יחזור אליך כמו בומרנג..בהמשך..כשהן תגדלנה) לגבי העצבות שמציפה אותך כי "בחרת לבנות אבא כזה" אנני חושב שיכולת לדעת כשבחרת אותו..כיצד יפעל במצבים כאלה..אם כי ישנן דרכים לבחון זאת. אין לי ספק כי בחרת אותו כבן זוג..כי הוא היה הכי מתאים לך..והכי עשה לך טוב מכל האחרים שהיו לפניו..(אם היו) דבר אחד אני יכול לאמר לך..אם אכן הוא משמש בבנות כדי לנגח אותך.. (קיימים רגשות ביניכם גם אם רגשות שנאה וכעס..) אז דעי לך שקיימת בידייך אפשרות לנתב אותו לכיוון חיובי..זה דורש ממך מספר מהלכים..אך איני יכול להציע לך דרכים מבלי להכיר את הספור במלואו.. מאחל לך את כל הטוב שבחיים..

למעלה