איך אומרים...

אנילה1

New member
אמא של א ס ף , אני מנסה להבין מה

שכתבת. ומה שאני קולטת זה המון כעס. לא יודעת אם הכעס מכוון אלי, או הוא מגיע ממך או מהחיים שלך. בכל אופן לא יודעת את מי תיארת פה, אבל זאת לא אני. היום אני יכולה לומר מכל הלב שאני את ענייני המשפחה שלי סידרתי על הצד הטוב ביותר. ואני עוד אכתוב על כך בפורום, כי אני חושבת שמגיע לכם לשמוע מה עברתי ביומיים האחרונים. אני רק יכולה לומר שכל הכבוד לילדים שלי ולכלתי. הם עשו את כל העבודה. והם עשו עבודה מצויינת והפתיעו אותי לטובה. ובקשר למחותן, הוא מצפה שארקוד לו ביום ההולדת בעוד 5 שנים ריקוד בטן שאלמד בשיעורים פרטיים. הכל יותר מבסדר בינינו. הוא מאוד מכבד אותי. ושוב אני אומרת, שהמערכת עם כלתי הציקה לי ואני זאת שעשיתי את כל העבודה בכדי לאזן אותה. מי שהיחסים מציקים לו הוא זה שצריך לעשות את כל העבודה לתיקון המצב. מספיק אחד שיעשה את העבודה בכדי שהמערכת תשתנה. מי שאומרת כל הזמן למה אני ולא היא, ולמה כי צריך להיות שיוון ולמה ולמה ולמה? שום דבר לא ישתנה. ככה תבטיחו שתשארו בשלב המריבות. זאת גם מערכת יחסים. לא נעימה ולא תומכת אבל זה מה יש.

אנילה1

New member
נויה, מחר אכתוב על הדברים המדהימים

שהבן שלי הבת שלי וכלתי הכינו לי בשיתוף פעולה מלא עם בעלי.

את לעולם לא תביני

ורק לידיעה, אני מאושרת מאוד. מחיי הזוגיות שלי, מבננו התינוק, מהבית שלנו ואפילו מהעבודה שלי. ואני מאושרת כי אני יודעת מי אני ומה אני. אין מאושרת ממני. ובעיקר אני מאושרת שלמדתי להכיר בערכי ולא לתת לאף אחד, בין אם הוא צעיר או מבוגר, בין אם רם מעלה הוא בין אם שוכן אשפתות, לרמוס את כבודי. ובעיקר אני מאושרת כי למדתי שלא מתייחסים לאנשים טיפשים ולמדתי לחיות את חיי ללא מסכות. וכמה שאני שלמה. כל טוב לך אנילה, אין לי איתך כל ויכוח, כפי שציינתי כבר בנושא: את לעולם לא תביני אמא של אסף

אנילה1

New member
אמא של א ס ף , אני מנסה להבין מה

שכתבת. ומה שאני קולטת זה המון כעס. לא יודעת אם הכעס מכוון אלי, או הוא מגיע ממך או מהחיים שלך. בכל אופן לא יודעת את מי תיארת פה, אבל זאת לא אני. היום אני יכולה לומר מכל הלב שאני את ענייני המשפחה שלי סידרתי על הצד הטוב ביותר. ואני עוד אכתוב על כך בפורום, כי אני חושבת שמגיע לכם לשמוע מה עברתי ביומיים האחרונים. אני רק יכולה לומר שכל הכבוד לילדים שלי ולכלתי. הם עשו את כל העבודה. והם עשו עבודה מצויינת והפתיעו אותי לטובה. ובקשר למחותן, הוא מצפה שארקוד לו ביום ההולדת בעוד 5 שנים ריקוד בטן שאלמד בשיעורים פרטיים. הכל יותר מבסדר בינינו. הוא מאוד מכבד אותי. ושוב אני אומרת, שהמערכת עם כלתי הציקה לי ואני זאת שעשיתי את כל העבודה בכדי לאזן אותה. מי שהיחסים מציקים לו הוא זה שצריך לעשות את כל העבודה לתיקון המצב. מספיק אחד שיעשה את העבודה בכדי שהמערכת תשתנה. מי שאומרת כל הזמן למה אני ולא היא, ולמה כי צריך להיות שיוון ולמה ולמה ולמה? שום דבר לא ישתנה. ככה תבטיחו שתשארו בשלב המריבות. זאת גם מערכת יחסים. לא נעימה ולא תומכת אבל זה מה יש.

TJSBZ

New member
רק רציתי להגיד שכבוד

הוא דבר שמרוויחים או לא מרוויחים. ואשר לעניין הכלכלי - אז אם חמותי לא נותנת לנו גרוש אני לא חייבת לכבד אותה לפי התיאוריה שלך? אני יכולה להיות אליה נוראית ומגעילה? זה לא עובד ככה, אנילה. כמו שכבר אמרתי הרבה פעמים: איזהו מכובד? המכבד את הבריות. ואם החמות הנ"ל לא מכבדת את הכלה ואת בחירת הבן, אין שום סיבה שהכלה תנהג בה כבוד.

אנילה1

New member
TJSBZ תראי חמותי מעולם לא כיבדה

אותי. בעיניה הייתי מתחת לכבודו של בנה. זה לא הזיז לי. למרות שהייתה יורדת עלי רצח. האישיות שלי הייתה מגובשת מגיל צעיר ומעט האנשים שיכלו להעליב אותי. היות והיא לא הצליחה להעליב אותי, אני לא הרגשתי צורך לרדת עליה. כך שנהגתי כלפיה בהגינות ובכבוד, למרות שהייתה מרשעת. זה לא הוריד כלום מכבודי. זה פשוט השאיר אותי נקייה מנקמות. מבחינה רוחנית, הייתי נקייה כלפיה, וזה מה שהיה חשוב לי. כל המשפחה של בעלי הייתה מעורבת ביחסים שלה ושלי. הרגשתי שדוקא ההגינות שלי עוררה במשפחה הרבה יותר כבוד אלי מאשר אליה. כשהיא הייתה "ברוגז" איתי אני יזמתי "סולחה". בקיצור מי שהייתה הבוגרת בין שתינו הייתי אני, היא היית הילדותית, קנאית, וסתם נקמנית. כל המשפחה של בעלי אוהבים אותי עד היום, בעוד חודשים אהיה בניו יורק לפגוש אותם בחתונת בתי.

sovlanit

New member
אנילה 1,../images/Emo7.gif

אין לך מושג איזה כאב עצום ואילו זכרונות מרים עלו בי למקרא דברייך אלו. הדמעות זולגות מעיני מאליהן... צר לי. כתבתי לך הודעה ארוכה ובחרתי למחוק אותה. תהיי בריאה . ההכללה הזו לגמרי לא במקומה...

אנילה1

New member
סובלנית, כאב לי שכאב לך, ואני

אפילו לא יודעת על מה. אז חבל שמחקת את ההודעה אלי, כי עכשיו ממש אין מושג מה כל כך כאב לך. אני כותבת דברים בהכללה, כי אין לי פרטים מדוייקים לענות. כשקראתי באיזה מסר כאן שיחה ממשית, יכולתי להתייחס לשיחה. ולהראות היכן היו טעויות שנובעות בגלל הבדלי תרבות. העיקרון הוא ללמוד מהר את השפה של החמות, לאו דוקא פולניה, אלא כל חמות. לכל אחת יש שפה משלה, שבא מהתרבות שלה ומכוח האישיות שלה. ככל שהכלה מבינה יותר את שפת החמות כך היא תוכל לתמרן ביתר קלות מבלי להפגע. וכמובן עדיף חמות אוהבת מחמות שונאת. זה כמו להגיע לכיתה חדשה. יושבים ולומדים את הדינמיקה של הכיתה. בקיצור לומדים שפה חדשה. אז מדוע זה מקובל, וללמוד את שפת משפחת החמות זה לא בסדר? ידע הוא כוח, והיכולת להבין נותנת לכלה המון כלים נכונים ויעילים בכדי לדעת מה לענות כיצד והיכן בכדי לכבר את החמות, או לנטרל את הרצון שלה לפגוע בכלה. אבל יש מקרים אבודים. יש חמות, כמו שיש כלות שהם פשוט אנשים רעים ומרעילים. צריך ללמוד אותם, בכדי שלא להכניס רגשות ביחסים איתם. כי שום דבר לא יעזור. וחבל על הבכי ועל הבריאות. האנשים הרעים והמרעילים, אטומים לסבלות השני. האינטיליגנציה הריגשית שלהם שואפת לאפס. ואין צורך להתעמק באיך משנים אותם. אי אפשר לשנות אותם. משהו דפוק במערכת הריגשית שלהם.

אנילה1

New member
סובלנית, במקרה שלך זה לא היה

עוזר, כי מהתיאורים שלך חמותך היא פשוט אישה רעה ומרעילה. והיא באמת יודעת לפגוע בצורה שיכולה לגרום למחלה אצל אנשים רגישים. טוב שהתרחקת ממנה. אי אפשר לרצות להיות הרמוניים בכל מחיר, כי לפעמים זה לא עוזר, ומשקיעים אנרגיה מיותרת במקום שלא צריך. במקרים כאלה עדיף להיות קורקטים ולא ריגשיים. או לא להיות בקשר, כמו שנויה עושה. היא לא מונעת מהנכדים לבקר את הסבים אבל היא בעצמה לא בקשר. זה בהחלט בסדר. כלה - חמות זאת לא זוגיות, ובטח לא חתונה קטולית.

אנילה1

New member
TJSBZ את למדת פולנית מעליבה

תשובה כמו "זה לא כל כך יקר, קניתי במבצע, גרושים" זאת תשובה פולנית מעליבה. אז אם את למדת בבית פולנית מעליבה זאת תהיה התשובה שלך. אצלינו למדנו פולנית תומכת מפרגנת ומנומסת. ולכן התשובות שלי שונות משלך. הן אף פעם לא לועגות. מעניין שיש הרבה אנשי תקשורת שבאים מבתים עם פולנית מעליבה. לפעמים אני קוראת דברים כאלה בעיתון. במשפחה שלנו זה לא היה כך. אבל כמו שפעם אמרתי, אני לא ממש פולניה, אני קצת ייקית כמו האמא של כלתי. לכן הבן שלי יכול היה להתחבר לאשתו שהיא חצי ייקית. החלק המצרי כבר בסדר הראתי לו מהיכן משתין הדג, והיום זה בסדר. ואם הוא שוב ירים את הראש הוא שוב ימצא אותי עומדת איתן ולא נכנעת לשטויות שלו, לא כמצרי אלא כבן אדם.

TJSBZ

New member
ואת למדת פולנית צבועה

אני לא בטוחה שזה הרבה יותר טוב. זו הפולנית שמדברת דודתי, ואני חייבת להגיד לך שרואים בקלות דרך הצביעות והשקר את האמת העלובה והעצובה. ותשובה כמו שלי, מבטיחה שלא ישנו הערות לא רצויות, בעוד שתשובה צבועה וחנפנית כמו שלך מבטיחה שההערות הלא רצויות ישנו, כי הן מתוגמלות חיובית. זה עניין של חינוך - לא מתגמלים חיובית על מעשים שליליים.

אנילה1

New member
TJSBZ אם היית כלתי לא חושבת

שהייתי מדברת איתך. את פוגעת באנשים.

קראתי עוד פעם, וזאת תשובה מקסימה

הייתי חייבת לכתוב עוד פעם. תודה אנילה, למדתי היום שיעור בפולנית מדוברת....

selvya

New member
../images/Emo12.gifכל הכבוד

אפשר רק לומר לך אשרי המאמין על כל מה שכתבת חמודה הייתה לי חמה פולניה וניסיתי את כל הדרכים בעולם כדי לחיות איתה בשלום וכלום לא עזר, בסוף היא גם גרמה לגירושין שלי, דבר שהבן שלה מצטער עד היום

אנילה1

New member
selvya מסכימה איתך שיש חמות

נוראיות. דודתי הייתה חמות נוראית ל6 כלות של 2 הבנים שלה. מה ששמעתן. שני בני הדודים שלי התגרשו פעמים והצליחו לשמור על נישואיהם השלישים רק אחרי מותה של דודתי. היא חירבשה את כל מערכות הנישואים שלהם. אלי היא הייתה מדהימה, טובה, אמא וחברה. לך תבין.

למעלה