איך אומרים

זה בידיוק מה שבאתי לשאול עליו

בגלל שהיה כתוב על האוטובוסים "לימור תתפטרי" והייתי בטוח כי יש לומר "לימור התפטרי כבר! כולנו שונאים אותך והרסת את כל מערכת החינוך"

Hila87

New member
גם וגם..

תתפטר זאת בא כבקשה או בשאלה התפטר זה ציווי.. זה ההבדל

התפטרי בלבד, בהקשר ששאלת

לעומת זאת, אם אומרים על משהו שיקרה בעתיד, זה יהיה תתפטרי. "מחר את תתפטרי, כי יציעו לך עבודה טובה יותר", לעומת הציווי "התפטרי, כי את מטומטמת".

Hila87

New member
כן.. אבל אני חשבתי

שאמרת ש"התפטרי" זאת המילה היחידה.. ובעצם בהודעה סתרת את עצמך.. עזוב, טעות שלי.

Lalinka

New member
אני נהגתי, בגילך

להוציא את רוב המורים שלי מכלל האנשים האינטלגנטים, אבל אני אף פעם לא הייתי נחמדה מספיק כדי ממש להוציא מהם בכוח ובמאמץ את האינטלגנציה.

זה לא מפתיע...

אני רק יכולה להגיד שהמורה שלי ללשון בטח לא הייתה חלק מזה...

Hila87

New member
טוב נו.. אז בוא נודה בזה

גם המורה שלי לללשון לא היתה חלק מזה...

RonenYi

New member
תשובה שקיבלתי מהאקדמיה

שאלתי אותם את השאלה עד לא מזמן, לנוכח השימוש הרב שנעשה בצורת העתיד בכתוביות סרטים, סדרות ואפילו בספרים, במקומות שצריכה לבוא צורת הציווי. זה מה שענו לי: "בלשון הכתובה ראוי להקפיד על לשון ציווי. ואולם ייתכן שבכתוביות מובא לעתים לשון הדיבור, ובלשון הדיבור, כידוע, אין הקפדה להשתמש בציווי." מכאן, הכל נתון לשאלה האם את בוחרת להיות נאמנה ללשון הדיבור, או לאו. אגב, אני מנהל מדור ייעוץ לנוער ברשת, ובו אני עורך את שאלות הפונים לפני שמעלה אותם להצגה פומבית במדור, עורך עד לרמה תקנית (זה יהיה פחות אחראי לתת להם ללמוד מטעויות), והם דווקא אוהבים זאת מאוד. לכן, אולי יש לשפה שלנו תקווה
תוחייה השפה מחדש!

בסג

New member
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי

אבל ראיתי פעם תשובה של or99 המנהל היקר, שציטט את "קדושים תהיו" כדוגמה לכך שהתנ"ך לא מקפיד על דבר זה (והוא כתב שיש עוד דוגמאות למכביר לדבר זה).

or99

New member
נכון. והשבוע כשראיתי...

את מה שכתב יאיר לפיד נגד "תתפטרי" פתחתי את "יד הלשון" ושם מצאתי עוד המון דוגמאות במקורות לציווי בלשון עתיד. רק שבמוצ"ש לא היה לי זמן לכתוב בנושא. אני אנסה בסופ"ש הזה.

למעלה