איך אומרים תודה

roypeled3

New member
איך אומרים תודה

מהי דרך ראוי בעיניכם להגיד תודה למנחים (היו לי שניים בדוקטורט), אם רוצים להיות "ברף הגבוה" של התודה, כלומר אני באמת חושב שהם עשו מעל ומעבר, היו יעילים ומהירים ומפורטים וברורים וכל מה שדוקטורנט יכול לרצות ממנחים, למרות שמדובר בשני אנשים מאד מאד בכירים ומאד מאד עסוקים. אז סתם ספר עם הקדשה נראה לי קצת מעט מדי, אבל אני גם לא רוצה להגזים ואשמח לדעת אם יש כאן אנשים עם נסיון ורעיונות בכיוון.

just Orli

New member
אני הזמנתי את המנחה שלי לארוחת ערב במסעדה

לאחר קבלת הציון הסופי על התזה.
היינו ביחסים מאוד טובים לאורך כל התואר (הייתי גם מתרגלת אצלה, והיא גם באמת מאוד השקיעה בהנחיה), והיה לי חשוב "להיפרד" בצורה מכובדת ולא רק לתת מתנה. נתתי לה גם אריזת שוקולדים איכותית באותו מפגש. למרות שלא באמת נפרדנו כי אנחנו עדיין בקשר פה ושם, אני מאוד שמחה על ההזדמנות הזו שהייתה לנו לשבת ולדבר בסיטואציה פחות פורמלית. אני יודעת שזה יחסית מקובל, לפחות אצלנו, כשיש קשרי עבודה קרובים בין מרצים לסטודנטים - ידיד שלי שהיה מתרגל אצל מרצה אחרת סיפר לי בזמנו שגם היא הזמינה אותו למסעדה. אז מבחינתי זה לא היה נחשב "להגזים", אלא בדיוק במקום. לשיקולך כמובן... (אולי זה אחרת עם שניים, וזה תלוי גם ביחסים ביניכם).

אפשר גם לקנות להם משהו למשרד (עציץ, תמונה, כסא חדש ונוח) או להביא משהו מכובד "אוניברסלי" (כמו בקבוק יין או שוקולדים מאיזה חנות בוטיק).

וכמובן, מכתב תודה לא מזיק אף פעם...

tibia2014

New member
שאלה צדדית

אני מבינה את הרצון להודות למנחים בסוף הדוקטורט (אני מכל נסיעה לכנס משתדלת להביא איזה בקבוק יין ייחודי או צ'ופר אחר למנחים).

אני תוהה לגבי גישת ה'פרידה', לפחות במקרה שלי, גם שאסיים את הדוקטורט המנחה שלי ואני לא הולכים לשום מקום. אנחנו נמשיך לעבוד ביחד על אותם פרוייקטים ואף מתכננים כיצד להשיג מימון וקשרים לטובת הפוסטים העתידיים שיגיעו אינשאללה.
כמובן שסיום הדוקטורט (בעוד כשנה, שנה וחצי) מהווה ציון דרך משמעותי, אבל בשום פנים לא מדובר בסוף הדרך.

roypeled3

New member
אבל לא אמרתי כלום על פרידה. גם אצלי זו לא פרידה, רק תודה.

just Orli

New member
ה"פרידה" במקרה שלי הייתה כי סיימתי את התואר

ובאופן רשמי סיימנו לעבוד יחד, למרות שכפי שציינתי, אנחנו עוד קשר וייתכן גם שנעבוד בהמשך על פרויקטים משותפים.
היא למשל התעקשה שזו לא פרידה כלל.
בלי קשר, זו דרך יפה לומר תודה לדעתי...

אצלנו מאד מקובל שאחרי ההגנה (בהצלחה כמובן) על תיזה/דוקטורט

הסטודנט, המנחה, חברי הועדה והבוחנים הולכים לארוחת צהריים משותפת במסעדה טובה. המנחה בד"כ משלם את החשבון (לפעמים חברי הועדה משתתפים אבל הסטודנט והבוחן החיצוני תמיד מוזמנים).

Mickey מאוס

New member
זה מקובל?

אפשר לשאול איפה למדת?
לא הייתי מעלה על דעתי להציע דבר כזה למנחה שלי (שאני מאד אוהבת).
מניחה שהייתי מביכה אותה (ואת עצמי) למוות.
איך המנחה הגיבה?

just Orli

New member
הגיבה בשמחה ואכלנו יופי של ארוחת ערב

מצד שני, יצא לנו כבר לאכול בעבר בצורה פחות פורמלית, וגם ביקרתי אצלה בבית כמה פעמים כשהיו כנסים באזור שהיא גרה. גם הייתה תקופה ארוכה שעבדנו מאוד צמוד יחד. ובכלל היא אדם מאוד חם ופתוח... בקיצור היחסים שלנו היו כאלה שאפשרו את זה, ואפילו היה לי חשוב לשבת ולשוחח איתה באופן לא פורמלי לפני סיום התואר, שהיה נקודת ציון חשובה (גם רגשית) עבורי. מבינה לגמרי שזה לא לכל אחד...

yuvalo1000

New member
משהו עם חריטה.

למשל איזה שעון קיר עם חריטה, הקדשה אישית כמו זה זמן טוב לומר תודה וכו'.
ותודה על הנחיה מסורה וכו'.
יש כל מיני חנויות של חריטות והדפסות. אפשר להזמין גם באינטרנט ויביאו לך עד הבית.

למעלה