איך אומרים לחמות..

איך אומרים לחמות..

שהספרים שהיא קונה לילדה, ושהיא כ"כ (החמות) מתלהבת מהם, לא בדיוק ברמה המתאימה, ולמעשה גם לא ממש "חכמים"... ובעצם במילה עדינה הייתי אומרת עליהם גם קצת "תת רמה".... (אני, שמרגישה ממש בעונש כל פעם מחדש שהילדה מבקשת שאספר לה את הספרים האלו
)

אילנית03

New member
יש כמה דרכים

1) לבוא ולומר לה אני מסננת את הספרים שאני מקריאה לילדה ולכן אשמח עם תוכלי להיוועץ בי לפני שאת קונה 2) לומר לה שאם היא כל כך רוצה לקנות ספרים שתדאג שיהיו להם פיתקי החלפה למקרה שכבר יש אותם הכי חשוב זו הגישה והטון כל דבר אפשר לומר אם הטון הוא נכון והגישה היא חיובית תנסי לומר איזה כייף שאת מפנקת את הילדה בעוד ספרים אבל כיוון שאני בוררת עכשיו את הספרים שאני מקריאה לה אשמח אם נוכל לחשוב על איזה ספרים לקנות ביחד

mykal

New member
אולי ורק אולי לא כדאי

להגיד לחמות? אז מה יש לך מס' קטן של ספרים לא מוצלחים, את המוצלחים את קונה וקוראת, אבל בלא מוצלחים יש השקעה של מאמץ רצון ותשומת לב ואהבה-- וזה שווה הרבה יותר מערך של ספר בקרת קל לעשות--אבל תחשבי שני דברים, 1) כשתהיי חמות תרצי בקורת על ספר כזה או אחר? 2)את יודעת כמה חמיות לא קונות כלום לנכדים/ות שלהם? אז שולחים את הילדה לתת נשיקה ואומרים תודה גדולה וזהו. ואני כותבת ככלה שמעולם לא ראתה שילדיה קבלו.... עזבי--הסתכלי על חצי הכוס המלאה, וסליחה רבה אם לא 'הלכתי' עם הראש שלך.

אז זהו בדיוק...

אני מעדיפה שלא תוציא כסף ותקנה לה ובטח לא על השטויות שהיא קונה... באמת מתוך זה שאני יודעת שאין לה כסף, אז בשביל מה להוציא כסף על ספרים מטופשים כאלו, לא חבל על הכסף???

mykal

New member
לא חבל על הכסף,

כי הקשר של הנתינה לילדה, הוא דבר חשוב יותר מכסף, המוכנות שלה להשקיע זמן וכח ולתת מכל הלב ובשמחה זה חשוב מאוד וכיף גדול, שהיית לומדת להעריך מאוד אלולא היה לך ולילדתך, אם בלי קשר למתנה, פעם היית אומרת --'וואו את תמיד מביאה לילדה ספרים, איך הייתי 'מתה' שיהיה לה את הספר X או Y ' בשבוע הספר אקנה או ב-- אם תבין נפלא אבל אם לא אל תזלזלי (אני מבינה שלא זו הבונה) אבל זה משתמע) כי עדיף ספר סתמי מיותר אוהב מלא כלום.

אולי לא הסברתי את עצמי כ"כ טוב...

אני בכלל לא בעד מתנות. מתנות לא מראות אהבה. הסבתא הזאת אוהבת אותה מאוד, והילדה יודעת את זה - אבל לא זאת הדרך להראות - בקניית מתנות לכן אני מעדיפה שלא תקנה לה כלום ובטח לא את הספרים האלו ותראה לה את ההאבה שלה בדרך אחרת כמו לשחק איתה, לשבת איתה ולהשקיע בה זמן.... כבר עניין המתנות הפך להיות משהו לא הגיוני - כל פעם שהילדה רואה את הסבתא, היא שואלת מה קנית לי...וכשהיא לא קונה - הילדה מתאכזבת והסבתא מבטיחה שתקנה בפעם הבאה שנפגשות (ולא תמיד מקיימת, שזה אישו בפני עצמו - לא אוהבת שמבטיחים ולא מקיימים, הילדה לא שוכחת...מעדיפה שלא תקנה ותסביר לה שלא כל פעם שנפגשים מקבלים מתנה..)

mykal

New member
קודם כל תהני ותשמחי

לא כל נכד זוכה לסבתא כזו. לגבי הבטחה לא מקוימת מסכימה איתך מאוד, והנה יש לך הזדמנות פז--כשהילדה מבקשת תעני את לילדה, סבתא תקנה לך את הספר X,Y, ו-- לקראת ,,,,או בהזדמנות את שמחה שסבתא באה ולא תמיד אפשר לקנות כי זה עולה הרבה כסף. והנה פרגנת לחמות דרך ההסבר לילדה, ואיש לא נפגע. ואני בטוחה שגם לך נעים יותר.

אימם

New member
אני מכונה לקבל "עונש" כזה מחמתי

אפשר לראות חצי כוס מלאה או ריקה איך שאת בוחרת... יפה שיש לך חמות שקונה מתנות גם אם היא לא קולעת. את במקביל יכולה להירשם לספריה העירונית ולקחת משם ספרים כאוות נפשך לא הייתי מעירה לחמות על רמת הספרים או פוגעת כי כוונתה טובה ובוודאי לא ייגרם נזק בגלל זה.

hartzitzit

New member
בדרך כלל סמויה פה... חייבת להגיב

נכון, זה מאוד נחמד שנותנים מתנות אבל - אנחנו היינו באותו סיפור. קיבלנו ספרים שלא ברור איך הוציאו אותם בכלל לאור. אני בעד להציע ייעוץ בבחירה. כמובן זה צריך להעשות בשמן מתאים ומאוד בעדינות. זה התחיל אחרי שהיא הביאה את יהושע הפרוע - קלאסיקה או לא - זה פשוט ספר מזעזע! אני זוכרת שמאוד פחדתי ממנו בתור ילדה. הסברתי לה בעדינות למה אני מבקשת להחליף את הספר, והצעתי לה ספר שהיא יכולה להביא במקום. באופן מפתיע היא הבינה (באמת משהו חריג...) ומאז היא מתיעצת איתי לפני שהיא קונה מתנות. אגב - ביום ההולדת האחרון של הילדים (ילידי אותו החודש) הסתדר לנו ככה שאני קניתי את המתנות בשם כמעט כולם. זה היה מצוין. לא קיבלנו שום מתנה מטופשת או לא איכותית...

אימם

New member
את צריכה חמה כמו חמתי

שלא קונה בכלל מתנות, שלא מתייחסת בכלל לילדים אבל ביקורת (שלילית) נותנת בשפע... כאן גם אם היית מסבירה ב"עדינות" זה לא היה עובד. יש אנשים (כמוני למשל) שיודעים להעריך את אלה שמעניקים להם מתנות גם אם הטעם שלהם גרוע.

לא אומרים כלום, חוץ מדבר אחד - פתק החלפה

אומרים לה שבפעם האחרונה, היא הביאה ספר שכבר יש, ולכן את מבקשת שבפעמים הבאות - תביא פתק החלפה. ככה את פותרת את הבעיה ויש לך דרך להחליף את הקטסטרופה במשהו שאת בוחרת.

חחח...הצחקת אותי

מה כבר אפשר לקנות ב-10 ש"ח...איזה ספר איכותי אוכל לרכוש במקום שה שהיא מביאה... סתם סתם צוחקת, חלילה לא מזלזלת בשום דבר שהיא קונה או בסכום שהיא משקיעה, פשוט הספרים האלו כ"כ דבילים (אופס, זילזול קטן..) שממש חבל לי על הכסף שהיא מוציאה - הםפ לא שווים אפילו ת'עשרה ש"ח האלו... יאמר לזכותה שחוץ מהספרים האלו (שהיא בטוחה שמעשירים אותה...) היא לא קונה כלום, אבל כלום - מבלי לשאול אותי אם אני רוצה/צריכה/איזה צבע/ואיזה מידה וכו'...

חייבים להגיד?

הולכים להחליף בלי להגיד אח"כ אומרים שהילדה רצתה אחרים אצלנו גרוע יותר החמות קונה ספרים שמתאימים לגילאים הרבה יותר גדולים וללא פתק החלפה

זה בכלל לא יותר גרוע...

כי הילדים יגדלו ואז הספר יתאים בעתיד... אצלנו הספרים הם לגיל צעיר יותר ובלי פתק החלפה...חח

שירי ל

New member
כמה אפשרויות לטיפול בנושא:

האחת - לוותר בעניין הזה, לתת לה באמת הרגשה טובה מכל הלב, להתלהב בזמן הביקור מהספרים ואח"כ לשים אותם גבוה ופעם בשנה לתרום לגן ולצאת ענקית השניה - וזה אם ממש חשוב לך לא לעשות ממנה צחוק ושלא תזרוק את כספה לשווא - היא לומר לה שיש לה כבר את הספרים האלה או להציע לתת לה רשימה של ספרים שהיית רוצה לקנות לה ששמעת שהם מאוד מומלצים לילדים. אופציה שלישית היא לומר שיש לילדה המון ספרים עכשיו ואולי כדאי לעשות קצת הפסקה עם הספרים ולקנות חומרי יצירה- בזה היא לא יכולה לפספס רחוק מדי. אגב, תבחני רגע את עצמך - האם הספרים באמת כל כך נוראיים? האם באמת כל כך חשוב שכל ספר שביתך תחזיק ביד יהיה יצירת מופת ספרותית? אולי פשוט להרפות בעניין הזה? יכולה לומר לך שלי יש שתי ילדות גדולות שמסוגלות להתלהב (וסבתא שלהן גם תקנה להן) מהספרים האלה שעושים קולות או סתם מגימיק של ורוד ונצנצנים אפילו שזה הרחק מאחוריהן. אז מה? אני בטוחה שזה לא פוגע להן באינטיליגנציה...

שירי ל

New member
ורוצה גם להעיר עוד הערה-

(אולי זו תובנה שמגיעה בילד שלישי...) - למעט מקרים חריגים מאוד - לא מתערבת ביחסים בין הנכדות שלי לסבים סבתות שלהם. שיקנו מה שהם רוצים שילכו מתי שהם רוצים שיתקשרו מתי שהם רוצים מזמן הפסקתי לנסות לנתב את הקשר הזה שיתנהל כמו שאני חושבת שנכון. "שוק חופשי". וילדים הם לא מטומטמים - שנה שנתיים והם גדלים והופכים אנשים קטנים ואת רואה בדיוק - שאלו שהשקיעו בקשר מקבלים יחס בחזרה. הילדים אוהבים לבוא אליהם, מתקשרים אליהם ומחזירים אהבה. אלו שלא התייחסו - לא מעניינים אותם. תרפי.

לא אומרים!! יש דברים שצריך לעצום עיניים חזק -

לספור עד 10 או עד מיליון ארבעים וחמש אם היא הייתה קונה דברים יקרים ושלא לטעמך, זה סיפור אחר. הבת שלך כמו שאני מכירה אותה - תתעניין רק במה שמאתגר אותה, כלומר, אחרי פעם אחת ואפילו פעמיים שתקשיב לסיפור ושתעיין בספר תעזוב אותו. הבת הקטנה שלך, אם תרצה, כשיגיע הזמן הנכון - תוכל אולי להנות ממנו. תמיד תוכלי לתת לשבועיים המעצבנים לעבור (זה הזמן שבדרך כלל לוקח לך להתקרר) ולתרום אותו למקום בו יעריכו אותו וישמחו איתו מאוד. צ'יל אאוווט!!

למעלה