שלום שפים יקרים אני מתרגמת תפריט מגרמנית לעברית (כמחווה ידידותית למקום העבודה שלי) ולא מצליחה למצוא בשום מקום את התרגום של ¨side dish¨ לעברית. אם מישהו יודע או מישהי יודעת אני אשמח מאד הילה
היי- תודה על התגובה אני אנסה לפרט יותר כיוון שהבעיה שלי היתה מלכתחילה שבתפריט יש כבר עמוד תוספות ולכן לא מצאתי מילה מתאימה. את הכותרת extras תרגמתי כתוספות. שם כתובות כל המנות שמזמינים בדרך כלל כשהמנה העיקרית לא מספיקה. לדוגמא: מנת אורז נוספת, תפוחי אדמה וכו. בעמוד הבא יש ערך אחר, נקרא לו "side dish", ובו מפורטות מנות שאמורות להגיע יחד עם המנה העיקרית וללוות אותה. אני מקווה שהפירוט יעזור...
אני בכל זאת הייתי נצמד לתוספות כתרגום לside dish, והייתי מחפש משהו אחר לextras. ברוב המסעדות אין הבדל בין השניים ושני המושגים נקראים תוספות. הייתי מתייעץ בפורום תרגום ועריכה, אולי שם יהיה מישהו עם רעיונות יותר יצירתיים
* יש היום אופנה לכנות את הside dish "מנות צד", לי אישית זה צורם, אבל יכול שזה יתאים לצרכייך
היי, לא נורא על העיכוב. גם אני לא אהבתי את המושג מנות צד (עליו כבר חשבתי) ולכן בחרתי פשוט בכותרת: "מנות מלוות למנה העיקרית" לא כל כך מחוכם אבל מבהיר את הכוונה, לא? מה דעתך?