איך אומרים בסינית...
כולם יודעים שאין לי השכלה סינית אקדמאית ואת הסינית שלי אני משפר בשאלות "איך אומרים בסינית" את הסובבים אותי וככה אני ממלא מחברת באוצר מילים, שצמודה אליי רוב הזמן ואותה אני משנן בנסיעות, המתנות וכו'. אנה, שצמודה אליי כבר שנתיים לימדה אותי המון ממה שאני יודע, אבל אותה אני הכי פחות אוהב לשאול, כי בכל פעם שאני שואל משהו - הדיאלוג מתנהל בסגנון הבא: - אנה, איך אומרים XXXX בסינית? - מממ...תלוי - מה תלוי? זה פשוט... - מממ...OK, אפשר לומר YYYY - סבבה, תודה - אבל יש גם MMMM - מזתומרת? הרגע אמרת YYYY - כן, אבל זה תלוי למה אתה מתכוון - אמרתי לך מה רציתי לדעת, כמה כוונות יכולות כבר להיות ל- XXXX? בדר"כ זה נגמר בבין 3 ל- 4 אופציות ואני מסיים ב: "OK OK, הבנתי...תודה"
בימים האחרונים הייתי זקוק לדעת "דק" ו"עבה" בסינית וכל יום חזרתי הביתה ונזכרתי ששכחתי לשאול, אז כמו ילד טוב עשיתי לי תזכורת בסלולרי וקראתי לה למשרד שלי. - תגידי, יש צמד מילים מאוד פשוט שאני צריך לדעת איך אומרים - OK, מה? - מאוד פשוט: Thick ו- Thin - אין בעיה: hou ו- bao - OK, תודה. כלומר (תוך כדי חיפוש מהיר של שני חפצים בהישג יד): העט הזאת היא hou וזאת bao, כן? - לא, לא - בעטים זה אחרת. - מההה? שוב את מתחילה איתי? - he he, באמת, אם אתה רוצה להגיד דק ועבה על עט, אז זה xi ו- chu - נו יופי, שוב סיבכת אותי? אפילו דק ועבה כבר אי אפשר לשאול ולקבל תשובה אחת? - זה תלוי על מה אתה שואל - הבנתי אותך, טוב - קדימה - gong zuo... ולמה כל הסיפור הזה? כדי לנסות ולתאר מה עבר על רואן שיאנג שבהחלט מגיע לו כל הכבוד על הפרויקט...
כולם יודעים שאין לי השכלה סינית אקדמאית ואת הסינית שלי אני משפר בשאלות "איך אומרים בסינית" את הסובבים אותי וככה אני ממלא מחברת באוצר מילים, שצמודה אליי רוב הזמן ואותה אני משנן בנסיעות, המתנות וכו'. אנה, שצמודה אליי כבר שנתיים לימדה אותי המון ממה שאני יודע, אבל אותה אני הכי פחות אוהב לשאול, כי בכל פעם שאני שואל משהו - הדיאלוג מתנהל בסגנון הבא: - אנה, איך אומרים XXXX בסינית? - מממ...תלוי - מה תלוי? זה פשוט... - מממ...OK, אפשר לומר YYYY - סבבה, תודה - אבל יש גם MMMM - מזתומרת? הרגע אמרת YYYY - כן, אבל זה תלוי למה אתה מתכוון - אמרתי לך מה רציתי לדעת, כמה כוונות יכולות כבר להיות ל- XXXX? בדר"כ זה נגמר בבין 3 ל- 4 אופציות ואני מסיים ב: "OK OK, הבנתי...תודה"