איך אומרים בסינית...

אMור

New member
איך אומרים בסינית...

כולם יודעים שאין לי השכלה סינית אקדמאית ואת הסינית שלי אני משפר בשאלות "איך אומרים בסינית" את הסובבים אותי וככה אני ממלא מחברת באוצר מילים, שצמודה אליי רוב הזמן ואותה אני משנן בנסיעות, המתנות וכו'. אנה, שצמודה אליי כבר שנתיים לימדה אותי המון ממה שאני יודע, אבל אותה אני הכי פחות אוהב לשאול, כי בכל פעם שאני שואל משהו - הדיאלוג מתנהל בסגנון הבא: - אנה, איך אומרים XXXX בסינית? - מממ...תלוי - מה תלוי? זה פשוט... - מממ...OK, אפשר לומר YYYY - סבבה, תודה - אבל יש גם MMMM - מזתומרת? הרגע אמרת YYYY - כן, אבל זה תלוי למה אתה מתכוון - אמרתי לך מה רציתי לדעת, כמה כוונות יכולות כבר להיות ל- XXXX? בדר"כ זה נגמר בבין 3 ל- 4 אופציות ואני מסיים ב: "OK OK, הבנתי...תודה"
בימים האחרונים הייתי זקוק לדעת "דק" ו"עבה" בסינית וכל יום חזרתי הביתה ונזכרתי ששכחתי לשאול, אז כמו ילד טוב עשיתי לי תזכורת בסלולרי וקראתי לה למשרד שלי. - תגידי, יש צמד מילים מאוד פשוט שאני צריך לדעת איך אומרים - OK, מה? - מאוד פשוט: Thick ו- Thin - אין בעיה: hou ו- bao - OK, תודה. כלומר (תוך כדי חיפוש מהיר של שני חפצים בהישג יד): העט הזאת היא hou וזאת bao, כן? - לא, לא - בעטים זה אחרת. - מההה? שוב את מתחילה איתי? - he he, באמת, אם אתה רוצה להגיד דק ועבה על עט, אז זה xi ו- chu - נו יופי, שוב סיבכת אותי? אפילו דק ועבה כבר אי אפשר לשאול ולקבל תשובה אחת? - זה תלוי על מה אתה שואל - הבנתי אותך, טוב - קדימה - gong zuo... ולמה כל הסיפור הזה? כדי לנסות ולתאר מה עבר על רואן שיאנג שבהחלט מגיע לו כל הכבוד על הפרויקט...

פנומן 72

New member
אני נתקל בזה המון

כשחברה שלי שלומדת עברית מבקשת לעמוד על ההבדלים הדקים שבין מילה אחת לאחרת ולא תמיד אני יכול להסביר עד הסוף כמו למשל מאושר ושמח או למה משתמשים בביטוי "אני נוסע" כשאני לא ממש נוסע אלא נמצא ברכב שנוסע ... ויש עוד הרבה דוגמאות ...

LiranTheWizard

New member
זו בעיה כיוון שיש בשפה הזו המון מילים נרדפות

ועוד דקויות לשוניות. אני זוכר שניסו להסביר לי מה ההבדל בין 好是好可是 לבין 好倒是好可是. היום אני מבין את ההבדל למרות שהמורה שלי אמרה שגם הסינים בעצמם מתבלבלים. יש גם את ההבדל (שהיום נטען שלא קיים) בין 我们 ל-咱们. יש להם גם מילות מדידה משונות. למשל: 辆 שמשמש ל"מדידת" כלי רכב קטנים ו-部 שמשמש ל"מדידת" כלי רכב גדולים יותר כגון אוטובוס וכו'. ואני מניח שיש עוד המון סימנים וצירופים. הנה! נזכרתי בעוד אחד! 作 ו-做 שמשמעותם זהה במובן של "לעשות משהו" אבל הראשון יכול לבוא בצירופים - לא מוכרח ואילו השני חייב (אני חושב או שאני מתבלבל ביניהם שוב...) למשל: 工作 או 作做业 וכמובן שיש עוד סימנים ודוגמאות...

GnomeBubble

New member
זה קיים בכל שפה

אם יבוא למשל אמריקאי וישאל אותי:
- How do you say 'old' in Hebrew? - Oh, no problem. It's 'זקן'. - So, if I wanted to say: 'this book is old', I'd say 'הספר הזה זקן', right? - Nope, you'd have to use 'ישן' in that case. - What the hell? Why do you use a different word here? Oh, don't tell me you have even more options... - Well, if you want to say 'I'm twenty years old' you'd say 'אני בן עשרים' and not 'אני עשרים שנים זקן'. - Obviously. - And you don't say 'he's an old friend of mine', but 'אנחנו מכירים כבר שנים'. - Sure, that's word for word.​
אבל ברור שעברית היא שפה כל-כך הגיונית ולוגית, שרק סיני גזור לא יכול להבין למה לעזאזל הרבים של שולחן זה שולחנות...

אMור

New member
ברור שזה קיים בכל שפה

אבל לא ברמות המטורפות של הסינית, שקשה לי לחשוב על פועל, שם עצם או תואר שאין לו, במקרה הטוב - 3 אופציות ל-פ-ח-ו-ת... יא

אMור

New member
במקרה הרע, כמובן...

ואגב, יש מילה לאיש זקן באנגלית: elder שזה קצת יותר מנומס מלהגיד על מישהו old.... משהו בסגנון מבוגר לעומת זקן...

GnomeBubble

New member
אבל זה לא תואר

לפחות לא תואר פוזיטיבי ברוב המקרים. ואני מבין את הבעיה שאתה מתאר, אבל ככל שהשפות יותר מרוחקות והיה פחות מגע ביניהן, כך השדות הסמנטים שלהם פחות חופפים. אני בטוח שאם תלך עכשיו ללמוד דווקא אינדונזית או טיבטית במקום סינית, תגלה שיש שם לא פחות דברים כאלה. זה חלק מהכיף בלימוד שפה משונה. ^_^

idogz

New member
פגעת בנקודה רגישה..

זה הורג אותי, מילים שונות לאותו דבר.. אבל כמו שאמרו יש גם בארץ..

guanyin

New member
ב20 אוניברסיטאות לומדים עברית?

אני ידעתי רק על 2! וואו - הולכים להיות הרבה מרגלים בשנים הקרובות!
גם אני מרגישה אבודה בכל הנוגע לאוצר המילים הסיני. ואני חייבת לציין שזאת לא רק אנה שבעייתית - אלא השפה עצמה שכ"כ תובענית. מצד שני גם העברית היא לא השפה הכי פשוטה בעולם, כמו שהגמד הגזור הזה כבר ציין!

GnomeBubble

New member
עברית קשה שפה...

באמת כל הכבוד לבחור שכבר בגיל 23 הוא יודע לדבר עברית. אני כבר כמעט בן 26 ואין לי מושג על מה אני מדבר

למעלה