איך אומרים ביפנית.?

BilLbuLy

New member
איך אומרים ביפנית.?

1. אני מתגעגעת אלייך (הפניה לנקבה) 2. יפה שלי 3. הדבורה מאיה אנא אין צורך לכתוב זאת ביפנית, אני צריכה זאת באותיות האנגלית. שבת שלום לכל באי הפורום ותודה על העזרה, נהנית לבקר ולמצוא כאן אנשים כה אדיבים וחמים שתמיד מוכנים לתרום מזמנם ולמסור ידע ותמיכה, הרגשה של בית. אתם אחלה! הרבה שמחה ואהבה!
אתי.

furrball

New member
תשובות

1. anata ga inakute sabishii 2. watashi no utsukushii hito 3. mitsubachi maaya

שאלה:

מחברים יפנים אני יודעת שמבטאים "WA" ולא "GA", מה מקור ההבדל? כנ"ל לגבי "SABISHI" שלך, שלמדתי מחברים יפנים שאומרים "SAMISHI" טעויות קשב ושמיעה שלי, היגוי קרוב מאוד ומבלבל, או דיאלקטים שונים?!.. אשמח לתשובות

furrball

New member
תשובות

ל- WA ו-GA יש הרבה שימושים שונים ומבלבלים. כפי שאני רואה את זה, GA בדוגמה הזאת מדגיש את נושא התת-משפט (דווקא אתה). אם היה כאן WA אז הוא בכלל היה מתייחס לנושא המשפט, ה"אני", watashi (anata ga inakute watashi wa sabishii) או למשל לתחושות, kimochi (anata ga inakute kimochi wa sabishii) אבל לא אומרים לא ככה ולא ככה. בכל אופן WA כאן שייך לנושא העיקרי של המשפט (ומושמט יחד איתו). בתת-משפטים כמו (anata ga inai (inakute מככב ברוב המקרים ga ולא wa. sabishii ו-samishii זה שתי קריאות שונות שקיימות לאותה המילה (寂しい)

GnomeBubble

New member
זה בא מ-inai

iru = קיים, להיות (עבור יצורים חיים - משתמשים ב-aru עבור חפצים) inai = לא קיים, לא להיות, אין inakute = צורת te של inai. אפשר להשתמש בה לכל מיני מטרות, כמו שאתה בדרך כלל משתמש בצורת te.

0Pandemonium0

New member
זה חדש לי. תודה.

אז אפשר להשתמש בצורה הזו עם עוד פעלים? למשל, kawanakute או katanakute? ובקשר למשפט הראשון, אפשר להגיד גם kimi ni sabishigatte? או שזה מילולי מדי?

GnomeBubble

New member
כן

צורת ה-te השלילית היא תמיד nakute (במקום nai - הצורה השלילית הרגילה). מה ש-furrball רשם זה בעצם שימוש בצורת te בתור ו' החיבור (טל, שים לב - הנה אחת הדרכים לעשות את זה ביפנית
) kimi ga inakute sabishii kimi ga inai את/ה לא נמצא/ת sabishii [אני] בודד/ה kimi ga inakute sabishii את/ה לא נמצא/ת ואני בודד/ה kimi ni sabishigatte - יש במילון משהו שנקרא sabishigaru, אבל לא ראיתי אותו בשימוש אף פעם. מאוד יכול להיות שגם אומרים kimi wo sabishigatte iru ולא kimi ni (ובכל מקרה זה יהיה sabishigaru או sabishigatte iru). אבל באמת שלא כדאי לתרגם הכל מילולית ליפנית. דברים מסויימים שאצלנו מובעים בפועל (למשל "אוהב") הולכים יותר טוב בתור תואר ביפנית (ולפעמים גם להפך).

hazu1

New member
סיומת GARU

זו סיומת שמשמעותה משהו כמו- מראה סימנים של.. משתמשים בה כאשר רוצים לדבר על רגשות\תחושות של מישהו אחר. מכיוון שרגשות זה דבר פנימי, והתרבות היפנית נוהגת בעדינות ובצניעות כלפי ה'אחר', דיבור על רגשות\תחושות של מישהו אחר לא נעשה בצורה ישירה- "הוא עצוב"- אלא בצורה יותר עדינה- "הוא נראה לי עצוב\ מראה סימנים של עצבות". sabishigaru= משמעו הוא\היא (נראה לי) עצוב\ה (מילולית: מראה סימנים של עצבות) דוגמא מאוד נפוצה היא בשימוש של "רוצה" HOSHII \ ~TAI לגבי אנשים אחרים. TAI יהפוך ל-TAGARU ו- HOSHII יהפוך ל- HOSHIGARU 1. טנקה רוצה לאכול ארוחת בוקר tanaka ga asagohan wo tabetagaru 田中が朝ご飯を食べたがる 2. הילד רוצה כלב kodomo ha inu ga hoshigaru 子供は犬がほしがる

למעלה