איך אוטמים חדר???

tsahino1

New member
איך אוטמים חדר???

אני גר בבניין רב קומות ואני בקומה ראשונה לכיוון חזית הרחוב. כשאני מנגן (טרומבון, גיטרה חשמלית עם מגבר 30 ואט) אז אני סוגר את החלון (יש לי חלון עם זכוכית עבה בצורת כוורת) סוגר את הדלת, מנגן קצת בשקט והכל בשליטה ולא מפריע לאף אחד הבעיה היא: א. נמאס לי להילחץ כל פעם שאני עושה רעש. ב. אולי עוד מעט אני מביא תופים הביתה. אז איך אפשר לאטום את החדר??? נ.ב. - אני לא מצפה שלא ישמעו כלום בחוץ, אבל לפחות שישמעו חלש.

קונים לשכנים אטמי אזניים

סתם יש דרכים יקרות וטובות כמו קניית ספוגים לפי מטר ובניית במת עץ או זולות ופחות טובות כמו קרטוני ביצים ושטיח עבה על הרצפה בכל מקרה זה תופים אז ישמעו, אבל אם תנגן בשעות סבירות זה לפחות לא יפריע

H A J Y

New member
אתה מדבר על אקוסטיקה לא על אטימה, ואומרים

שקרטוני ביצים רק מזיק לאקוסטיקה וחוץ מזה הם מביאים ג'וקים.

dudester

New member
אולי לא כ"כ עוזר אבל מזיק זה קצת הגזמה.

תהיה בטוח שזה יותר טוב מהחזרים של בטון...

GhostDrummer

New member
כן ואלי פשוט אלוהים נכון????

חחח סתם

eli4785

New member
אני ממש אבל ממש לא אלוהים אבל....

במשך לימודי (לימודי תואר הנדסאי בקרה ועיצוב קול - או לימודי סאונד בשפה פחות פלצנית מזאת של מה"ט (הגוף שנותן את התואר...)) יצא לי לאול את השאלה הזאת (שאלת קרטוני הביצים) שני מרצים לאוקסטיקה והתשובה של שניהם היתה חד משמעית קרטוני ביצים לא עושים אקוסטיקה בגרוש! וחוץ מלהיות בית בית גידול לג'וקים אין להם שימוש.

אטימת חדר כדי שלא ישמעו בחוץ זה סדר גודל

של כמה אלפים טובים בהתאתם לחדר ורמת האטימות

tsahino1

New member
נראה לי שבסופו של דבר אני יהפוך את התופים

האקוסטים לאלקטרוניים. למישהו יש מידע על איך עושים זאת??

יקר מאוד..

בעיקרון השיטה היא לבנות חדר בתוך חדר, החדר הקיים יהיה חדר חיצוני והחדר בו תנגן יהיה חדר פנימי כאשר הקירות של הפנימי ייצרו חלל בין הקירות של החדר החיצוני... בין הקירות יהיו ספוגים ועל קירות החדר הפנימי יהיו ספוגים אקוסטים... לתופים צריכה להיות במה שתיהיה מבודדת מהרצפה (אפשרי עם כדורי טניס חתוכים כמו שתומר כמדומני עשה) וכמה שיותר שטיחים וריהוט בחדר שיבלע את הסאונד.... צריך להביא אדם שמבין בעסק הזה מאוד ולרכוש את הספוגים וקירות גבס שאיתם תבנה את החדר הפנימי... ככה בעיקרון בונים חדר אקוסטי ומבודד... אם אין לך תקציב לכל זה ומדובר בעשרות אלפי שקלים אני חושב אז עדיף לך לקנות עורות רשת כמו של המערכת פרל טרוולר והם ישתיקו לך את הרעש ויתנו לך פיל דומה למקור.

pasiava

New member
לאטום חדר כמו שאמרו לך זה סיפור ממש יקר

בקשר לתופים אתה יכול לעשות מה דברים עם 0 עלות כמו לשים שמיכה בתוך תוף הבאס(קצת עוזר), לשים את המערכת על שטיח, אולי לשים עוד רהיטים בחדר(זה כבר לא 0 עלות...). אבל אם תנגן בשעות נורמליות לשכנים שלך לא יהיה מה לומר. זו מדינה חופשית ואם אתה רוצה לנגן מ-7 בבוקר עד 11 בלילה ולא בין 2 ל-4 זו זכותך. זה יכול להיות קצת לא נעים, אבל אין מה לעשות... ואם בכל זאת אתה לא רוצה, תמיד יש מערכת אלקטרונית...

למעלה