איך אדע ממה ה'בטן'?

פאטינה

New member
איך אדע ממה ה'בטן'?

היי לכם, מקווה שהגעתי לפורום הנכון (אם לא, נא לסקול אותי)

אני 8 חודשים אחרי לידה, ויש לי קצת 'בטן' כזו מעצבנת, דהיינו לא שטוחה... חודש וחצי אחרי הלידה התחלתי תרגילי בטן שונים (מהאינטרנט) שהלכו ודעכו עם הזמן. הבטן ירדה, אבל כאמור עוד יש משהו. השאלה שלי היא איך אני אדע אם זה בטן רפויה בגלל השרירים (ואז צריך לעשות תרגילי בטן) או סתם שומנים שהצטברו להנאתם (ואז צריך אירובי, דיאטה קלה)?

תקנו אותי אם אני טועה, ותודה לעונים

קורה לכולן.. (חוץ מגלית גוטמן &@#*$)

אם את חטובה בשאר הגוף ורק הבטן רפויה אז דיאטה לא תועיל לך... סתם תרדי במקומות שאת לא רוצה לרדת בהם עוד.
אני ממליצה לך להיוועץ במאמן לגבי סטים של תרגילי בטן ולא להסתכל מהאינטרנט כי מישהו צריך לפקח (לפחות בפעם הראשונה) שאת עושה אותם נכון - גם כדי שיהיו אפקטיביים יותר וגם כדי שלא תזיקי לגב.
עוד המלצה - הליכה מהירה של פעם ביום בשעות הערב לפחות שעה. גם משתלב עם האמהות, גם מנקה תראש וגם מרזה.

julietb

New member
אבל אמרת שעשית תרגילי בטן

ככה או ככה צריך לעשות משניהם....כי "בטן שטוחה" זה משהו שמתקבל ברובו מתזונה נכונה ואחוזי שומן נכונים (שמתקבלים מהוצאה קלורית גבוהה יותר לעומת ההכנסה וזה אפשר להשיג ע"י דיאטה טובה אירובי וגם עבודה אנאירובית כדי למנוע פירוק שריר)

2run

New member
יש מצב שזה גם עור

לפעמים מהמתיחה של הבטן והחזרה נשארים עודפי עור ואז אין הרבה מה לעשות עם זה (אולי רק ניתוח).
בכל מקרה את צריכה לשלב תזונה (להורדת אחוזי שומן) ותרגילים לבטן. אגב, בשביל שרירים חזקים לא צריך לעשות המון תרגילי בטן. צריך שיהיו נכונים ואפקטיבים. השאלה גם איזה תרגילים עשית והאם עשית אותם נכון.
דווקא בחלק גדול מהפעילויות האירוביות הבטן גם עובדת חזק ולכן השילוב יהיה אפקטיבי.

אולי כדאי שתגשי לתזונאית שתבדוק אחוזי שומן כי דרך הפורום יהיה קצת קשה לאבחן.

למעלה