איך אדע אם לילדה שלי

Ofra m

New member
איך אדע אם לילדה שלי

בת ארבע וחודשיים יש בעיה של קשב וריכוז? הבת שלי סובלת מאיחור בשפה, וכארבעה חודשים טופלה אצל קלינאית תקשורת, הילדה שלי כמעט לא שמעה בבדיקה שערכו לה, כי סבלה מפקקים באוזניים ויש לה עדיין נוזלים, היא קצת התקדמה, אך בהתנהגות היא מאוד מאוד שובבה ואף יכולה להוציא אותי מדעתי, היא לא יושבת רגע, ואם כן היא עושה מה שאסור כוחותיי אוזלים ואני מודאגת, מה עושים?

תפני לגורמים המוסמכים לאבחון..

תפני לנוירולוג ראשית לערוך לה בדיקה נוירולוגית שגרתית, לעניות דעתי הוא כבר יכוון אותך להמשך הדרך, קרי בדיקת TOVA שהיא בדיקה לאבחון קשב וריכוז {אגב אני לא עברתי אותה עם בני}. ישנו גם הבדל בין ADD לבין ADHD שזה רק בעיית קשב וריכוז או בעיית קשב וריכוז כולל היפראקטיביות.. בהצלחה!!

zivadina

New member
צריך לפנות לרופא התפתחות הילד

לא נהוג לאבחן הפרעות קשב לפני גיל 5, היות שהילדה נמצאת עדיין בעיצומה של התפתחות שלא תמיד מאוזנת. גם דלקות אוזניים חריפות הן גורם מקשה מאוד, ואם הבנתי נכון: מצב כזה אכן יכול לגרום להפרעת קשב. בכל אופן, הכתובת הנכונה היא רופא התפתחות הילד, אשר ימליץ על טיפולים מתאימים לגילה. במידה שרופא התפתחות הילד לא עוזר לכם, כדאי לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר אשר מתמחה בגיל הרך. כמו כן, מומלץ מאוד שתפני לייעוץ כדי ליצור מסגרת ביתית שתעזור לווסת את התנהגות הילדה. בסוף השבוא הקרוב ייעץ כאן הפסיכיאטר ד"ר יוסי גובזנסקי, והוא יוכל להאיר את עינייך באשר ליצירת מסגרת ביתית הולמת לביתך. שרשור השאלות אליו ייפתח ביום ה' בערב, והוא יענה במוצ"ש. חג שמח!

למעלה