איי קיו והפרעות קשב וריכוז

ניטו

New member
איי קיו והפרעות קשב וריכוז

חשבתי אתמול על הנושא הזה ויש לי כמה דברים לא מובנים. 1. האם ריטלין עוזר במבחני איי קיו ? 2. למה מדברים על הפער בין איי קיו לבין הצלחה בלימודים? מה, אם ילד לא יכול להתרכז בלימודים, מדוע שיוכל להתרכז במבחני איי קיו מתישים ?

ronenscha

New member
איקיו וריט

מאחר שקיימים סוגים שונים של מבחני אייקיו קשה לענות באופן אחיד, מה עוד שהתשובה תלויה בסוגים השונים של הק"ר. אבל עקרונית אתה צודק. מי שזקוק לריטלין לצורך לימודיטם, יתקשה לעמוד במבחנים ארוכים וטמתישים. רונן

spidergirl

New member
תשובות אפשריות

ריטלין עוזר במבחני IQ כמו בכל מבחן - מוסחות וריכוז לטווח ארוך למשל. מדברים על פער כי במבחן הריכוז מתחדד ומאחר שזהו מבחן שלא דורש למידה מוקדמת בניגוד למבחני בית הספר יכול להתגלות פער. כמו כן, עדיין הביצועים במבחן IQ יהיו טובים יותר עם ריטלין, בהנחה שמדובר בנבחן עם ADHD שמגיב היטב לריטלין.

roigr

New member
איי קיו

יש כאן בעמוד שרשור שפתחתי לגבי שאלה מאוד דומה. זה תלוי לאיזה מבחן בדיוק אתה מתכוון משום שיש מבחני איי קיו (אני משער שרובם) שבהם הריטלין פחות משפיע. משום שהמבחן יותר "מבודד", ולא דורש ריכוז במטלות ארוכות ומתישות, אלא בדברים קטנים וקצרים. בכל מקרה - יש השפעה, ואני בעצמי מנסה להבין מה המשקל שלה בימים אלו.

למעלה