איי סקר חדש

yetush

New member
איי סקר חדש

והשבוע מה אתם עושים אם מישהו קרוב אליכם חוזר בשאלה משלימים עם זה? מתרחקים ממנו? או מתפללים עליו ולא מנתקים קשר? אפשר לדון על זה פה מעל גבי הפורום או/ו בלוח הסקרים(מעל ההודעות)

matad

New member
ברור שלא..

שלא מתרחקים ממנו אלא ממשיכים לשמור על קשר.. ומשכנעים אותו לחזור לדרך הטובה..

yetush

New member
תרגע

זה מהאופציות בסקר..(לא דעתי אם שאלת) אגב אני חושב שיש פה אנשים(ותקן אותי אם אני טועה) אם זה היה הפוך אם הייתי שואל בסקר על חוזר בתשובה תשובה של מתרחקים ממנו היתה מתקבלת.

ורד 1970

New member
אני יכולה לענות לך

הייתה לי חברה שחזרה בתשובה והפכה חרדית היינו חברות טובות שיוצאות לבלות הרבה יחד,ופתאום היא לא יצאה איתי,כי היו גברים ונשים יחד. אפילו ליום ההולדת שלי לא הגיעה כי היו גברים ונשים יחד,ואמרה שגם לחתונה (כשתהיה) לא תגיע מאותה סיבה. אז כמובן שניתקנו קשר כמעט לחלוטין,דיברנו פעם בכמה זמן בטלפון וזהו עד שהיא הבינה בעצמה שזה לא בשבילה,חזרה להתלבש כמו שהייתה רגילה קודם,יצאה לבלות כרגיל רק לא בשבת,והיום היא שומרת שבת פחות או יותר,לא ממש שומרת הכל. וחזרנו להיות בקשר אגב לא אני ניתקתי את הקשר,זה בא דווקא ממנה,כי פתאום חשבנו אחרת ולא היו לנו דברים משותפים אני חושבת שזה קשה בשני המקרים,אבל לא צריך לנתק לגמרי קשר,צריך לקבל את האדם כמו שהוא ולכבד את רצונו. לא מקבלת את זה שמשפחה מחרימה את מי שמחליט לחזור בתשובה\שאלה

אם הקב``ה לא דוחה אותם

כמו שכתוב ``כי לא תחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה עד יום מותו תחכה לו אם ישוב מייד תקבלו`` אז שאנחנו נדחה?אני הייתי בוחר באופציה השלישית,שומר על קשר ומתפלל עליו שיחזור בתשובה.אני אפילו לא מדבר איתו על זה אם הוא אדם מבוגר אז הוא בטח חשב על זה לפני ויבוא יום והוא יבין שטעה.מה שבטוח,לדחות אותו ולנתק קשר זו טעות גדולה מאוד המשיגה את התוצאות ההפוכות ואני מדבר מנסיון ובטח גם אתה יכול להבין על מה אני מדבר.

25% מהכיפות הסרוגות חוזרים בשאלה

הנוער אני מתכוון עד גיל 25 בערך זה בדוק וכבר שנים זה קורה.אז כל אחד ממכם יש לו אח אחות קרוב מכר וכומה לעשות?כלום שיהיו בריאים ויחיו את חייהם כראות עיניהם. לעומת זאת אצל החרדים המצב הוא בעייתי לא כי לא רוצים לצאת בשאלה אלא כי לצאת ממקום חרדי זה כמו קריעת ים סוף.לכן יש שם הרבה אנוסים נראים חרדים וחוטאים חופשי בסתר וזה מידיעה אז זה מה יש מי רוצה שיחזור.

אוי

לפי דעתי שבבניקים זה הרבה יותר גרוע מדת``לשים כי דת``לש מוריד את הכיפה ובכך מונע חילול ה` לעומת השאבבניקים שהם מחללים שם ה` עם הכיפה(ואולי הציצית)....

savvysunflower

New member
הנושא חשוב, אקטואלי וטעון מאד

ואני יכולה להגיד מניסיון אישי שהכי נכון להישאר כמו שאתה, עם פתיחות ראש, סובלנות והרבה אהבה... אבל שלפעמים זה הדבר הכי קשה בעולם. ויכוחים על הנושא לא עוזרים ברוב המקרים, כי הם לא רוצים לשמוע את זה בכלל. הדרך היחידה לקרב אותם בחזרה אל הדת היא דוגמה אישית, ואין דוגמה יותר גרועה מאשר התעקשות וחוסר סובלנות. ואני יכולה להגיד לכם גם שלמרות שזה לוקח זמן, עם הרבה אהבה ופתיחות, בסופו של דבר מתחילים להתמתן ולהפסיק להיות כל כך אנטי. ומתחילים להבין את היופי שבדרך שלנו. אפילו אם עדיין לא מסכימים, לפחות מתחילים לכבד. הדבר הכי גרוע במקרים כאלו זה להרחיק אותם, לנסות להסביר להם למה הם לא בסדר, ולהיות נוקשים. דעתי האישית שהאחוז הגבוה הזה קשור לנוקשות ולקטינות ראש של הרבה אנשים דתיים, בעיקר מחנכים, וזה מאד מעציב אותי שהדתל"שים האלה בחיים לא רואים את היופי שבדת שלנו משום שתמיד הראו להם רק את הפרטים הלא-מובנים ולא את התמונה כולה.

עמבה17

New member
מה פתאום להתרחק ממנו?!

בס"ד אני חושבת שבאופן טבעי יהיה פחות במשותף ובגלל זה אולי הקשר יתרופף קצת, אבל אין שום סיבה להתרחק מבנאדם שיוצא בשאלה! מי שמתרחק מבנאדם שיוצא בשאלה צריך לשאול את עצמו למה הוא עושה את זה. אולי הוא לא בטוח מספיק באמונה שלו והוא פוחד להיגרר.

אני חוזר בשאלה

ואם אני אומר שאם החברים הדתיים שלי היו עוזבים אותי, הייתי נשבר, לא רק בתור דתי ועוזב את הדת עם רגשי שנאה לדת ולדתיים. אלא גם בתור בן אדם, הייתי נכנס לדכאון ועושה כל מה שאני יכול כדי "לדפוק את אלוהים", וזה אתם בטוח לא רוצים לעשות.

אצלנו...

הפרדוקס הוא שהדתל"שים במשפחה בקשר הכי חזק וקרוב עם הכי דוסים של המשפחה! (נו טוב, דוסיות
) שומרים על אותו קשר שהיה קודם, אולי אפילו מחזקים את הקשר (ולא כי אני חושבת שזה ישפיע! אלא כי לדתל"ש כ"כ קשה גם ככה, לפחות שידע שממשיכים לאהוב אותו!!!) הבעיה הופכת למורכבת יותר כלפי הילדים שלך... דתל"ש אחד עדיין חובש כיפה ליד הילדים שלי והשני לא. באופן פרדוקסלי, קצת יותר מוצא חן בעיניי זה שלא חובש לידם- כי הם מכירים אותו פשוט בלי וזהו. זה שכן חובש עדיין, כשהוא יוריד סופית, יגרום לשאלות מורכבות אצל הילדים שלי שאני מקווה שאמצא את הכלים לענות להם.... וכמובן עניין הכיפה זה בקטנה עוד, ליד דברים מהותיים יותר.

למעלה