איי-מן.

• פותח הנושא doofe
  • פורסם בתאריך

croovy

New member
../images/Emo204.gif אבל הם ביטלו את זה ש-

שאם מישהו רוצח את בן זוגו (או את הורהו) הוא יוכל לרשת אותו, אז מה זה שווה? עכשיו צריך לחכות עד שהוא מת לבד...

doofe

New member
שיט!!! מה נעשה עכשיו?!

צריכים לחכות בסבלנות, כאילו?...

מה יוצא להם מזה

אם המדינה הופכת את כל החיים שלהם לסיוט מהלך?! מה יוצא להם מזה אם הם לא יכולים להתחתן מלכתחילה?! מה יוצא להם מזה אם אפילו לאמץ ילד לא נותנים להם?! הא?! כל הממשלה הזאת זה חור ענק של צביעות ושחיתות. יום טוב, עידו

doofe

New member
שמע,

זה תהליך. מייגע נורא, כי המדינה שלנו היא כ"כ פרימיטיבית, אבל כל צעד מהווה התקדמות מבורכת. בסופו של דבר יאפשרו לזוגות חד מיניים להנשא ולהירשם כנשואים, ולאמץ ילדים, ולתרום דם. ובשביל זה אנחנו כאן, כדי להיאבק, כדי לזרז תהליכים וכדי לגרום להם להתגשם. כדי להוציא את ישראל מהמערה. [עכשיו כשאני חושבת על זה- לזוגות חד מיניים שנחשבים לידועים בציבור לא הייתה האפשרות הזאת לרשת את בן הזוג, עוד קודם, בגלל אותו מעמד של ידוע בציבור?]

מור...

דבר ראשון - (ועם זה דפנה תסכים איתי) אשמתך! דבר שני - זה לא נראה לכם קצת צביעות שלא נותנים להם להתחתן אבל נותנים להם "לרשת" בסוף מותם? נכון זה התקדמות אבל לדעתי חלק ממטרת המעשה הוא להוציא את המדינה יותר טוב למרות שתמשיך לשלול מהקהילה שלל זכויות המגיעות לה. יום טוב עידו

[אורן]

New member
זו לא צביעות

העובדה שאנחנו חושבים שאנחנו מדינה נאורה, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, שומרי המוסר בעולם כולו (עניין השואה), אור לגויים ואז מפלה את הקהילה הגאה בארץ- היא צביעות. אבל זה לא חדש, גם את הנשים, הערבים (שעכשיו אנחנו נורא רוצים לטרנספר), ולמעשה כל מי שהוא לא גבר-סטרייט-אשכנזי אנחנו מפלים. זו צביעות. העובדה שעכשיו בני זוג מאותו המין יוכלו לרשת אחד את השני היא לא צביעות, היא פשוט עוד זכות שנשללה במשך שנים ועכשיו ניתנת- והיא התקדמות. הייתי אמור לשמוח היום בעקבות החדשה המרעישה (והיא באמת מרעישה), אבל זה לא קרה משום שקראתי שקרוב ל- 70% מאזרחי ישראל היהודים חושבים שזה רעיון טוב לחוקק חוקים שיעודדו את ערביי ישראל לעזוב. אז עדיין קקה פה.

אני חייב להדחף כאן והגיד משהו לעידו

אשמתך!!! ובכל מקרה, אני מסכים שכל הצעדים הקטנים האלו שנותנים זכות אחת לקהילה אבל לא שוויון זכויות הם סרי כמעט כל ערך.

שגב...

דבר ראשון - יא ... מה אתה נדחף לצידה של ההיא שלא הכניסה את צביה?! דבר שני - תודה שאתה מסכים ותודה על ההידחפות! יום טוב עידו

doofe

New member
אז אולי גם נחזיר את האיסור על

משכב זכר, כי אם לא מקבלים את כל החבילה, אפשר לוותר גם על הצעדים שבדרך. לפי ההגיון הזה של "או הכל או כלום" סביר להניח שאף פלח אוכלוסייה מקופח לא יגשים את שאיפותיו הבסיסיות וההגיוניות כבנות ובני אדם, כי תמיד תמצא את המתנגדים החשוכים שבגללם מתקיימת אותה האפלייה מלכתחילה שלא יהיו מוכנים לקבל את השינוי בבת אחת. נראה לך הגיוני? כל צעד בדרך לשוויון מלא, מבחינתי הוא מבורך ובעל ערך רב ביותר.

ברור שיש לא ערך אבל כ"כ קטן

שהוא לא מורגש, לא חייבים להתנגד לכל דבר שהוא לא שוויון מלא אבל ההורדה של המילים "איש ואשה" כמעט חסרת ערך כי היא לא מורגשת ונעשתה למלאת אינטרסים (כמו לומר - "אוי אנחנו ליברליים"). משכב זכר היה משהו משמעותי מאד ושנינו יודעים מהו ההבדל. יום טוב עידו

doofe

New member
מובן שישנו הבדל בסדר הגודל,

אבל העיקרון הוא אותו העיקרון, ואל לנו להמעיט בערכו של שינוי לטובה.

לא הבנת אותי

אני לא אומר שזה הכל או כלום, אני אומר שאין בצעדים האלה כמעט שום טעם (חוץ מההטבה הקלה ביותר במצבן של הלסביות וההומואים). הצעדים האלה כמעט לעולם לא מטיבים עם השינוי בטווח הארוך. אם כבר אז להפך, הם רק נותנים לממשלה את היכולת להתחמק מחשבון נפש בנושא ע"י חוקים מזעריים. בדיוק כמו בנושאים של פמיניזם, זכויות אזרח הלא- יהודי ועוד צריך לעשות מאמץ ולקדם חקיקה לשיווין ולא לפרטנות.

the mnm factor

New member
אני יודע שאתה בעד מהפכות

שקורות מהר ועכשיו ומיד... וכשמדובר בתחום החברתי בעצם מי לא? אבל לא הכל עובד ככה. צריך ללמוד (גם אם בדרך הקשה) שגם שינויים חלקיים, זעירים ככל שיהיו, תורמים למאבק החברתי... בשורה התחתונה הקהילה הגאה השיגה עוד הישג שוויוני וצריך לברך כל כך ובמקביל להמשיך לפעול למען שוויון מוחלט.

doofe

New member
עידו, אני מצטערת,

אבל אני בצד של מור הפעם.
... אני בעד להאשים את היהודים האלה.

למעלה