איי אנדמן - המשך

איי אנדמן - המשך

אז מה בעצם היה לנו ???
כשיוצאים למשלחת מעין זו והידע אודות האתרים אינו בנמצא (מלבד מספר מקומות),
יש משהו מרתק בחיפוש ובגילוי. חשבנו, וכך גם היה, שלא בכל מקום נמצא אתרים טובים.
אבל הדבר המפתיע היה שדווקא במקומות שהערכנו שיהיו מדהימים - הייתה אכזבה ביחס לציפיה.
לעומת זאת, במקומות בהם חששנו שאולי לא יהיה טוב, הייתה הפתעה טובה עד מאד.

אתחיל דווקא מהסוף.
במקומות המרוחקים מה- "main land" הראות מדהימה והתנאים מאפשרים התפתחות רצינית של אלמוגים.
ראינו כרישי שונים מעטים וקטנים, מנטות חולפות, הרבה נחשי ים, דגי שונית רבים, תצורות שונית מרתקות, להקות,
נפוליאונים, דגי Bamphead Parrot , צבים ומלא יצורים קטנים למיניהם.

יום הצלילה הראשון התחיל בצלילת חימום רדודה ולא מעניינת במיוחד.
המשכנו בשתי צלילות נוספות באזור הנקרא Cahmbell Shoal פה כבר גילינו אזורי צלילה מעניינים.
הצלילה השנייה הסתיימה באזור בו השונית הופכת פתאום לעשירה יותר ולכן צלילה שלישית תוכננה לשם.
בצלילה השלישית ירדו שלוש קבוצות. שתיים זכו לצפות במנטה חולפת, כריש קטן ושלל דגים.
קבוצה שלישית פיספסה ותוך חיפושים בכחול זכתה לביקור של מפרשן ענק שנמשך, ככל הנראה, לפלשים.
לצערנו, תוך כדי הצלילה הגיע נחיל עצום של מדוזות צורבות ונאלצנו לטפל משחתית בחלק מהצוללים.
פשוט לא ניתן היה להימנע ממגע בהן.

הפלגת לילה לנקודה הרחוקה ביותר - Narcondam !!!

בוקר היום השני

פותחים העיניים בחמש בבוקר לקול רחשי התרגשות על הסיפון. יוצאים ומגלים צוות נרגש מאד
והנה לפנינו האי Narcondam. פשוט גן עדן. אי וולקני בלב ים ללא כל יבשה סביבו בטווחים של פחות מ-120 מייל.
זרמים נראים על פני המים, יער עבות על האי ותחושה של מקום בתולי ופראי. בהחלט נראה מבטיח ותואם
הציפיות. גישה זהירה אל האי ובדיקת החופים הדרומיים על ידי הדינגי. אין נקודות עגינה נוחות ואין עניין במים.

אוקיי - מפליגים לצד המזרחי. מולנו חוף נגיש ועליו עמדה של משמר החופים ההודי עם כ-10 חיילים ה"כלואים"
באזור זה בלבד. שאר האי אינו ניתן לגישה. לאחר מפגש עם החיילים, מתארגנים לצלילה ראשונה אל עבר שני
זיזים הבולטים מהמים. קפיצה למים ו- וואלה. ראות אדירה, מים נעימים, טופוגרפיה מעניינת וסה"כ צלילה לא רעה
בשביל צלילה ראשנה באי. מקום מעניין.

לאחר הצלילה, לקחנו הדינגי והתחלנו במלאכת החיפוש לאורך החוף המזרחי. גילינו מספר נקודות מעניינות,
אבל זה לא מה שציפינו. טוב, מחליטים לקפוץ באחת הבליטות של האי והנה מעומק 25 מטר ומטה מתגלה נוף
פשוט משגע של ריף עשיר וחי עם נפוליאונים, דגה, מניפות רבות וספוגים ענקיים שבחלקם ניתן לגור.

צלילה יפה מאד - אבל בעיקר בחלקה הרדוד.

צלילה שלישית באותו מקום. מחר נבדוק את הצד המערבי שעל המפה נראה מבטיח ביותר.
יהיה טוב = נשארים 3 ימים.
לא יהיה מספיק טוב = ממשיכים ליעד הבא.

היום השלישי

הצד הדרום - מערבי של האי נראה שונה.
בליטות סלע גדולות הנופלות אל תוך המים בצורת צוקים תלולים ומבטיחים, זרם,
אווירת "אקשן" - בתולי:
נראה בהחלט מבטיח.

יוצאים על הדינגי לבדוק המקום - לא מגלים אזור בולט לצלילה.
בוחרים את אחת הנקודות ויאללה למים.
נוף בולדרי מובהק. כמעט ואין אלמוגים.
דגה דווקא יש אבל מעומק 25 מטר הראות נופלת, הקרקעית חולית.
נצפו מספר כרישי שונית קטנים, קצת דגי ים פתוח ונפוליאון.
נחמד - לא יותר מזה.

צלילה שניה בצד הצפון מערבי.
גם כאן נצפו מעט דגים ונוף שגרתי, אולם לקראת סוף הצלילה
הגענו למרבד אלמוגים עשיר בדגה כולל מספר Bamphead Parrot Fish גדולים שלא התרגשו מאיתנו.

לא נרחיב יתר על המידה: צלילה נוספת פלוס צלילת לילה טובה והחלטות:
דווקא האי ממנו ציפינו להכי הרבה היה נחמד ותו לא.
ממשיכים ליעד הבא. Narcondam מדהים מעל המים - כנראה שלא נחזור לצלול כאן.
בסה"כ היה כיף, היה נחמד, היה חווייתי מאד.

בשלב זה החלה להדהד השאלה - האם איי אנדמן יכולים להוות יעד צלילה שכדאי להגיע אליו ?????
את התשובה נקבל בימים הבאים !!!

יוסאי

New member
וואחד תענוג של דיווח

מרתק ומשובח ביותר.

תודה תודה רבה

יום 4: מגיעים לאי Burren

לאחר הפלגת הלילה, פותחים את העיניים ליום חדש כשברקע אי הבנוי מהר געש פעיל.
הנוף מרגש - לוע ההר מעשן, האי רובו שחור ומולנו שפך הלבה אל הים.
נהר הלבה מתחיל בלוע ההר ומגיע עד קו המים (לבה שהפכה כבר מזמן לסלע מגמתי שחור פחם).
שפך הלבה רוחבו מאות מטרים ומסתיים בחלק מהאזורים בנפילה אל תוך הים.

אוקיי - אז יש לנו הר געש פעיל מאד בלב הים. מה כבר יכול להיות פה?? הציפיות סבירות ולא גבוהות במיוחד.
אני קופץ למים במרכז שפך הלבה. תוך 5 דקות - 2 כרישי שונית קטנים ומנטה. ראות מטריפה.
הרקע השחור הוולקני מספק צבע כחול עמוק עמוק.
הדבר המיידי שאני מבין הוא ש- NOW WE ARE TALKING . סוף סוף מקום שנראה כמו שצריך.
הטופוגרפיה בנויה ממדרונות תלולים וקירות אלמוגים. בצלילה זו האלמוגים היו אלמוגי האוזן שנראו כאילו
כל השונית מכוסה רעפים. הקבוצה בה צללתי סיימה הצלילה בתוך להקת צניניות ענקים שמנתה מאות פריטים וסבבה אותנו
ללא כל פחד. צלילה מעניינת, יפה ומיוחדת !!

הצלילה השנייה נעשתה בקצה הדרומי של שפך הלבה.
צלילה זו התחילה על מדרון תלול מאד ואין סופי אבל ללא אלמוגים רבים או דגים.
לאחר כעשר דקות צלילה הגענו למעין ראש היוצא אל תוך הים הפתוח. קרקעית בעומק 20 וממנה נופל קיר אנכי מטורף
מכוסה באלמוגי מניפה כפי שלא ראיתי גם בימים הטובים ביותר של ראס אום סיד.
מנטה חולפת החליטה לבדוק אותנו ונתנה הופעה מרגשת אל מול הצוללים. ריקוד מושחת.
עוברים לחלקו הרדוד של האתר: הרבה דגה, זרם, מקום עובד.
לקראת סיום הצלילה, בחניית הבטיחות, הגיחה מנטה נוספת וחלפה לידנו בעצלתיים.
אחת הקבוצות שהמשיכה רחוק יותר, מצאה אזר רדוד 2-7 מטרים, המכוסה בגן אלמוגים פשוט משגע.
המסקנה שלי: הטופוגרפיה המעניינת של האתר חייבת להוות תחנת ניקוי למנטות החולפות.
אחלה צלילה.

הצלילה השלישית נעשתה על קרקעית שטוחה בצידו הדרומי של האי. נקודה זו כבר ידועה לצוות הספינה
ונצפו בה מנטות רבות בצלילה אחת. נראה כי אזור זה מהווה את משפך המזון של המנטות באי ושם הן מתרכזות
באופן יחסית קבוע. אנחנו לא ראינו אותן למעט מנטות בודדות שאחת כמעט ונדרסה בטעות על ידי הדינגי.

צלילת לילה ויאללה מתככנים את היום השני באי.

היום החמישי - איזה יום

קמתי בבוקר עם החלטות:
1. חוזרים לקיר המניפות (מהצלילה השנייה של אתמול) אבל הפעם ללא בזבוז זמן במדרון הקודם.
הכוונה היא לבדוק את המשך הקיר ולאחר מכן, על הקרקעית הרדודה - האם מדובר בתחנת ניקוי של המנטות ??
2. צוללים את הצד הצפוני שבחלקו אינו מוכר עדיין לצוות.
3. צוללים את הצד המערבי שאינו מוכר כלל.

מה נמצא שם ????????

צלילה ראשונה: תדריך. יורדים בשלוש קבוצות. כל קבוצה לוקחת את הזמן על הקיר ב-30 מטר בצפייה אל הכחול.
הקבוצה הבאה בתור תקפוץ למים כרבע שעה לאחר מכן על מנת שלא תהיה חפיפה בין הצוללים במים.
אני הייתי בקבוצה השנייה. ממתינים על זודיאק בזמן שהקבוצה הראשונה מתחילה את הצלילה ופתאום "בום".
לוע הר הגעש החל לירוק עפר וולקני לשמים. איזו הרגשה, איזה מראה, איזו עוצמה. איזו המתנה לקראת הצלילה.
וכך היה מעתה כל מספר שעות.
קופצים למים: קיר המניפות, כך מסתבר, ארוך בהרבה ממה שחשבנו. קיר פשוט יפה ואין סופי. מיד עם הגעתנו לקיר,
כבר ראיתי את הפלשים של המצלמות "נזרקים" לעבר המנטה שבאה לבקר.
קיר מרשים, אזור רדוד מרשים, זרם, אחלה אתר.

צלילה שניה:
קופצים בצידו הצפוני של האי. קיר עמוק, אין קרקעית. אין אלמוגים. אין דגים. מה קורה פה ????
צוללים עם הזרם צפונה והנה שוב נוף הרעפים מהצלילה הראשונה. ממשיכים עוד קצת ופתאום "לשון" אלמוגים היוצאת
ב-90 מעלות אל תוך הים הפתוח. עומק פסגה כ-20 מטר. צידי הלשון - קירות אין סופיים מכוסים ב"רעפים". איזה יופי של מקום.
יצאנו על לשון זו מעט החוצה והחלטנו לחזור ולהמשיך לאורך האי. אולי נמצא דברים נוספים ??
10 דקות נוספות בצלילה והנה קיר אימתני שיוצא שוב ב-90 מעלות אל תוך הכחול.
הפעם הקיר מכוסה מניפות ואלמוגים רכים. עושר דגה. והכי מיוחד: פסגת הלשון היא רק 10-15 מטרים.
כאן הזרם כבר היה אחר. על קרקעית הפסגה הזרם היה עוצמתי, אולם ברגע שירדת על הקיר - הזרם חלף מעל לראשך.
וכך יכולנו להסתתר על הקיר ולצפות גם על הפסגה וגם על הקיר באופן פשוט ביותר.
הקיר נמשך אל תוך הים הפתוח (באמת שאין לי מושג עד כמה).
משלב מסוים התחלנו בטכניקת צלילה אל מול הזרם על מנת ולראות מה קורה בהמשך ולאחר כ-50 מטרים פגשנו
את הקיר שבצד השני. המקום הוא בעצם שלוחה אדירה ורדודה עם קירות אדירים משני צידיה.
הקירות עמוקים מאד ולא נצפתה קרקעית. השלוחה יוצאת לכיוון הים הפתוח ב-90 מעלות לקיר המקביל לחוף.
המקום עשיר בדגה, נחשי ים ועוד. פוטנציאל פשוט מטורף לחיות גדולות שאין לי ספק שישנן ואנו לא ראינו אותן.
יופי יופי יופי של צלילה.

הצלילה השלישית ראויה לפוסט משלה.

ג'ימי הנדריקס - Purple Haze

ביום האחרון באי BURREN החלטתי להגשים את הרצון והסקרנות ולבדוק את צידו המערבי והלא מוכר של האי.
השיט לעבר הצלילה השניה אמור היה להיעשות בדרך הקצרה - מכיוון מזרח.
לא ולא. אני רציתי לנצל השיט על מנת לבחון את החופים המערביים. ואכן, תוך כדי הפלגה, זיהיתי מה שנראה באסוציאציה
שלי כטופוגרפיה המזכירה את מצפה הכרישים בראס מוחמד. דומה , אבל שחור.
בנוסף, מצפון ל"ראס", זיהיתי מאין כניסה לתוך מערה - אל תוך הקרביים של האי. נראה מעניין.

החלטה. צלילה אחרונה כאן. מה יהיה - יהיה. אנחנו במשלחת לא ???
תדריך: לוקחים את הזודיאק, במידה וניתן - נכנסים עם הזודיאק לתוך המערה.
צוללים מהמערה החוצה, ריף בצד ימין, ומקיפים את ה"ראס". מקווים לטוב :)

הפעם יצאתי עם הקבוצה הראשונה. מגיעים עם זודיאק למערה והאדם הראשון שמצליח להוציא מילה מהפה הוא נהג הזודיאק.
המילה - "וואווווווו".
קירות שחורים שחורים, תצורת סלע שנראית כאילו סותתה בידי אדם (טבעי לחלוטין), תקרת המערה צבעונית
ותחתנו מים רדודים צלולים להפליא.
קופצים למים. חלק מהצוללים החלו לצלול אל תוך המערה. אני מזהה סכנה ברורה.
המערה נראית כממשיכה עמוק אל תוך ההר.
בשלב מסוים אין תקרה. יש סוואל חזק וזה יכול לייצר שאיבה של הצולל פנימה ללא יכולת לצאת. מסוכן מאד.
שולח את כולם החוצה ונשאר על פני המים להזהיר את הקבוצות הבאות שלא להיכנס למערה.

היציאה מהמערה מדהימה. צבע טורקיז אבל הגוון אחר בזכות החול השחור (ולא הלבן הגירני שאנו מכירים).
קירות סלע שחורים משני הצדדים. קירות שנראים כמורכבים מסלעים מלבניים ענקיים. פשוט נוף שלא רואים בשום מקום.
הקרקעית נעלמה, הקיר לוקח ימינה ואנו על הקיר החיצוני. וואו !! קיר אנכי מפני הים ועד האין קרקעית,
מכוסה אלמוגים רכים, מניפות והזרם אתנו.
"בום" המחשבה נזרקת לשארק ריף. איזה קיר מטורף. טונות חולפות, דגים, אבל בעיקר קיר כל כך כל כך מרשים וצבעוני.
לאחר מרחק לא קצר, נגמר הקיר. מה עכשיו ??
לפתע אנו מוצאים עצמנו על מדרון אדיר. פשוט ענק. כל המדרון מכוסה בצפיפות רבה על ידי אלמוגים רכים בצבע סגול בוהק.
האתרים היפים ביותר שראיתי בעולם כולל בים האדום - מעולם לא נראו כך. ג'ונגל אמיתי של אלמוגים רכים. דגי נפוליאון
ועוד רבים אחרים משוטטים לאורך המדרון.

המדרון נגמר ושוב - שלוחה וקיר פשוט עשירים. הפעם, מעבר לשלוחה יש מדרון.
המדרון מגיע עד קרוב לפני המים, כ-7 מטרים עומק, ומתיישר לקרקעית החודרת אל היבשה.
מעין מפרץ המוקף בקיר וולקני. ברקודות, ג'קים, שלל דגים וקצף יפיפה של גלים הנשברים על הקירות.

שוב קיר צבעוני היוצא אל המים אבל כבר אין זמן להמשיך. יוצאים מהצלילה בהלם.
מה למען השם מצאנו כאן? איזה אתר מטורף !!!
חלקנו אף זכו לרקוד עם 2 מנטות.
איזו צבעוניות, איזה עושר, איזה מדרון אדיר וסגול.

ואז הגיח ג'ימי הנדריקס ממוחו של בועז סמוראי שפשוט בחר את השם המושלם ביותר לאתר הזה שמעתה
ועד עולם ייקרא: Purple Haze. כמו השיר - כך האתר

יום הצלילה האחרון

את היום האחרון החלטנו להקדיש לבדיקת ההיתכנות של ביצוע צלילות קרובות ל-Havelock
וביקור באי לפני עזיבת המקום.
הרי כך הייתי רוצה לסגור טיול מושלם בעתיד. לא נבדוק ??? נבדוק !!!

הפלגת לילה ל-Havelock ובוקר טוב עולם. שוב יש קליטה סלולרית, רואים ציביליזציה באופק.
הרעיון שנרקם הוא להגיע לשני האתרים הטובים באזור Havelock. שני אתרים שאמנם נגישים
למועדונים היוצאים ל-Daily אולם מפאת בעיות לוגיסטיקה, אינם נצללים לפני השעה 09:00 לפחות.
אנחנו במקום ב-06:00 בבוקר. מעניין איך יהיה.

אחד המשתפים במשלחת כבר היה באנדמן וצלל באחד משני האתרים הללו. לטענתו האתרים לא משהו.
צודק. כשהוא היה והגיע עם ה-Daily - זו הייתה החוויה שקיבל. האמת - קצת מוציא את הרוח מהמפרשים
אבל לא נוותר על החשיבה החיובית נכון ??

קופצים למים באתר Johnny's Gorge הקרוי של שמו של מגלה האתר. קרקעית 30 מטר. פסגה 24 מטר. ראות בינונית.
מה רואים: להקות להקות להקות. להקות Snapper מסוגים שונים, כרישים קטנים, Bamphead parrot, והמון המון דגה.
לקראת סיום הצלילה, מעל הראש - להקה גדולה של ברקודות וג'קים שפשוט נשארת איתנו כהוות נפשנו.
צלילה מאד מאד מרתקת ועשירה בדגה. יופי של אתר לשעת בוקר מוקדמת.

צלילה שניה באתר Dixon's . אתר עם מספר Pinnacles העולים מקרקעית של 30 מטרים עד לפסגה בעומק 18 מטר.
וואו, וואו, וואו. פשוט לא יודעים לאן להסתכל. להקות אדירות של כל מה שרק רוצים. ג'קים, ברקודות, נפוליאונים ועוד ועוד ועוד.
נחשי ים בכל מקום, להקות עצומות של דגיגונים. מסתכלים ימינה, מפספסים את מה שבא משמאל וחוזר חלילה.

מסיימים הצלילות ויוצאים לביקור ב-Havelock. קצת ים, קצת טבע, מסעדה בערב והרבה מראות תת-ימיים שחוזרים
שוב ושוב ממעמקי הזיכרון. יופי של יעד ויופי של מגוון.

זהו, סיכומים, חיבוקים ותחילת הדרך ארצה.

היה טיול פשוט משגע ליעד שהולך להפוך לאחד הדברים החמים בעולם הצלילה.

סיכום

איי אנדמן - היעד הבא.
כבר לא נשאלת השאלה "אם?" אלא השאלות "מתי הבא?" , "איזה מסלול ??"

אז ככה.
מצאנו יעד מרגש מאד המתאים לחודשים ינואר עד אפריל.
מצאנו אופרציה נפלאה, ספינה מצויינת ואנשים מיוחדים שהפכו למשפחה. אופרציה שתיוצג בישראל בלעדית על ידנו !!
מצאנו אתרים נפלאים ופוטנציאל מדהים לגילוי אתרים רבים אחרים.
מצאנו עושר אלמוגים, דגה ואתרים למנטות.
לא מצאנו כרישים למעט כרישי ריף קטנים. אין לי כל ספק שהם שם. אין אפשרות אחרת. אני בטוח שהמקומות בהם היינו
מספקים צלילות עם כרישים ואני בטוח שאזורים נוספים (הנבדקים ממש בימים אלו) יספקו צלילות כרישים גם כן.

בכוונתנו, לייצר מסלול שיכלול:
יום 1: הגעה ושיט דרומה
יום 2: צלילה ב-Passage Island וב-Sister Island שנבדקו השבוע וסיפקו תוצאות מרשימות.
יום 3: צלילה ב- Invisible Banks המזכירים את המלדיבים (מבנה אטולי).
יום 4-6: שלושה ימים באי Burren.
יום 7: צלילות ב-Havelock וביקור באי.
יום 8: עזיבה בצהרים.

התכנית: 4 טיולים בשנה הבאה פברואר ומרץ.

כל הקודם זוכה :)

Squid

New member
דווח משובח ומושקע, תודה!

אכן עושה חשק, בעיקר תאורי המנטות והנופים הוולקנים. מה בדבר מחירים ביחס ליעדים אחרים במזרח? באיזור המלדיבים או מהקטגוריה היקרה (פלאו וכו)

מחירים

סדר גודל מחיר כ-1000$ יותר מהמלדיבים (דאינו כ-4000$) כולל טיסות.
קצת יותר יקר מהמלדיבים אבל זול יותר מהיעדים היקרים כגון פלאו, פפואה, וכו'

טיול צלילה ?

שמעתי עלך המון מאיזה מישהי שאומרת שכל הקשור לטיולי צלילה אתה הכתובת !
ואני מת מת מת כבר לעשות טיול צלילה העיניין שאני לא צולל מנוסה יש לי כולה 50 צלילות 2 כוכבים .
נו אז מה אתה ממליץ?

שלום לך

תודה על הפרגון :)

אשמח לסייע, שלח לי מספר טלפון במסרים ונדבר.

50 צלילות זה אחלה ניסיון !!

למעלה