איירטון סנה

barakab

New member
איירטון סנה

סתם רציתי לומר שני דברים- 1. מאז מותו הטראגי של סנה, הספורט הזה מאבד מהקסם שלו. כמובן ששומאכר ופרארי גם כן תרמו לכך רבות... ו2. אני לא אשכח לעולם איך גנב שומאכר לדיימון היל את התואר באוסטרליה כשהוא התנגש בו בכוונה לאחר שהיל הצליח לעקוף אותו. צ'או

רן 56

New member
היל לא הצליח לעקף

שומי עף החוצה, היל ניסה בכח לעקף ואז שמומי התנגש בו. אם להיל היה שכל הוא היה ממתין חצי שניה, שומי היה פורש והיל היה לוקח בסטייל אליפות. לא נורא שנתיים אחרכך הוא לקח. רן.

barakab

New member
אז זהו, שלא

ראשית נציין ששומאכר בזמנו לא היה נהג כל כך טוב (לא שהיום הוא מתקרב לקרסוליו של סנה בזמנו)... בכל אופן, היל סגר עליו במהירות אדירה, שומאכר עשה שגיאה באותה פנייה, היל ניצל זאת - ושומאכר שהבחין מייד כי היל עבר אותו - הבין מייד מה ההשלכות של דבר כזה ולכן בלהט הנזק שנגרם לו למכונית בלאו הכי, נכנס בהיל באלגנטיות....... אגב, אני לא היחיד שחושב כך. גם ב FIA חשבו כך. רק שמכיוון שמדובר בהרבה מאוד כסף שמתגלגל שם, במיוחד מהכיוון האדום של פרארי. לאף אחד שם לא היה אומץ לפסוק חד משמעית נגד שומאכר. בכל זאת הוא אחד מהנהגים המובילים. זה לא חשוב, הנקודה היותר חשובה שרציתי להבהיר היא שהעסק הזה מזמן נהייה משעמם! הנהגים כבר לא פונקציה. נקודה.

רן 56

New member
שומי נהג אז בבנטון ולא בפררארי.

ותבדוק את סרט המרוץ, אתה תראה שהטעות היא של היל. אם היה לו סבלנות שומי היה פורש והוא מנצח, אך במרוצים אתה לא תמיד חושב נכון.

barakab

New member
צודק, עברו הרבה מים מאז...

סתם אני לא אוהב את פרארי :] אבל זה לא משנה הרבה, בזמנו בנטון וויליאמס היו שתי הקבוצות החזקות, ולפסוק בעד או נגד לאחת מהן היה גורם להרבה מאוד רעש. לכן לא נפסק שום דבר בעיניין. אני אנסה לאתר אצלי את הקלטת ולפרט לך בדיוק את מהלך האירועים אך בכל זאת אני עומד על כך שזיכרוני אינו מטעה אותי. אני זוכר ששומאכר עשה טעות בפניה, ריחף באוויר, היל עבר ושומאכר ניגח אותו מהצד - - - ה-ר-ב-ה אחרי שהיה ברור שהיל כבר עבר אותו! לא היו ספקות בכלל! עובדה שב-FIA חשבו כך.

barakab

New member
שוב, חוסר בקיאות שלי...

מסתבר ששומאכר אכן הואשם בגרימת בזדון של התאונה להלן מס' ציטוטים מאתר www.planet-f1.com - תבדוק את הארכיון: [החשוב מודגש:)] זמני פרישה מהמירוץ: Michael Schumacher lap 35 Benetton Retired: FL Accident With Hill Damon Hill lap 35 Williams Retired: Accident With Schumacher נלקח מהקו"ח של היל: 1994 was a rollercoaster season. Hill had to contend with the low of losing teammate Ayrton Senna as well as ups including a win at Silverstone. In the end, the Championship was between Hill and Schumacher, and came down to the final race in Adelaide. However, after a controversial coming together both drivers were forced to retire and the title went to Schumacher. ...קו"ח של שומאכר: Following his F1 debut for Jordan in 1991 he made rapid progress up the F1 ladder and took his first World Title in 1994. However, along with success has come controversy with race suspensions and accusations of bad sportmanship that date back to 1994 when he was involved in a series of incidents, culminating in a collision with Damon Hill in the Australian GP, which won Schumacher his first Championship title. [מקווה שהצלחתי עם ההדגשות..אם לא, אתה בטח תבין כבר]

rubber duck

New member
איירטון סנה אכן חסר מאדדדדדדד

בעולם מירוצי הפומולה 1 אולם אין בזאת לגרוע מיכולותיו של שמוכר נהג טוב כשלעצמו שמעבר להיותו נהגד מסוגל גם לנהל את המירוץ של קבוצתו מהקוקפיט לגבי התאונה המפורסמת ב אוסטרליה חד וחלק שומכר היה האשם בה הוא פשוט נכנס בהיל בחוזקה בידיעה ברורה שאין לו מה להפסיד אותו הדבר התרחש שנתיים מאוחר יותר עם ג'ק ווילנייב רק שהפעם היתה ידו של שומכר על התחתונה שרון

למעלה