אייקידו.....

RoyceGracie

New member
חחח. שוטוקאן.

אני לא מאמין שעדיין לומדים את זה אנשים. זה נראה לי כמו סוג קרטה שהומצא כדי שאנשים יגידו שהם לומדים משהו ולא יצטרכו להתאמץ בשביל זה. נו באמת... שוטוקאן הוציא שם רע לאומנויות לחימה ללא ספק. יש לי חבר בחגורה חומה בזה והוא תלמיד של מאמן דאן 5 (מאמן רציני) והילד פשוט לא יודע להלחם. הוא היה מקום שני בארץ. וזה מצחיק לראות אותו.

zappon

New member
תראה רק בגל שאתה בן 16 אני חוסך

את זעמי בתגובה הזאת. אתה ילד שלא מבין הרבה אתה צעיר. זה שחבר שלך הוא אפס ולא יודע להילחם זה אומר שכל מי שלומד שוטוקן גם ככה??? איזה שטויות אתה מדבר לא יאומן. זה קארטה בין החזקים והמובילים שיש בעולם. כנס למועדון שוטקן ונראה אותך אומר דברים כאלה. אחרי הכל קל להתחבא מאחורי המילים...

lironmarko

New member
zappon עזוב תילד....וגרייסי כנס לפה

בתור אחד שמחבב אותך תקרא לזה אח וירטואלי ....כמו משה המובחר יש דברים שאפילו אם אתה חושב עליהם אתה בפירוש לא אומר אותם כי כל שיטה כבודה במקומה מונח ולכל אחת יש קבלות בשטח בתחום מסויים אתה עושה איגרוף תאילנדי כי זה יותר חזק ויותר קשה ... אבל מישהו אחר יעשה טאי צ'י כי זה יותר מתאים לו והשלישי יעשה שוטוקאן .. מאותה הסיבה בקיצור גם מהשוטוקאן באים אנשים חזקים מאוד תפתח את הענים כי ותקבל שיטות אחרות כי רק זה יגרום לך לספוג ראייה נוספת של שיטות לחימה וליישם את זה בסגנון שלך ועכשיו בטון יותר אישי דיר באלאק בלי שטויות יא אחי לירון

Dragon Roar

New member
שמע בחור

דבר ראשון- זה לא טוב, אבל מאמן רציני. מעניין... דבר שני- רואים שאתה לא יודע. שוטוקאן הוא קראטה מודרני. טוב לתקופה של היום. דבר שלישי- אתה לא ממש חכם. אין לי זמן לך.

גרייסי לא יפה לזלזל!!!!

מה שלא מתאים לך, לוו דווקא לא מתאים למשהו אחר. חוץ מזה שוטוקאן זאת שיטה חזקה מאוד! זה שעושים קרבות ללא מגע, זה לא אומר כלום.. בשוטוקאן לומדים להכות חזק עם כל הגוף, אני אישית מכיר אדם שתקפו אותו 2 אנשים אחד היה לו גם סכין והוא "בשיטה הפרמיטיבית" כפי שאתה קורה לה... טחן אותם במכות של שוטוקאן.... הוא אומנם נחתך בידיים מהסכין.. אבל הם אושפזו בבית חולים... זלזול כמו שלך מוביל לשאננות,, ושאננות אצל מי שמתיימר להיות בסוף אומן לחימה לא תוביל אותך לשום מקום.. לא בזירה ולא בקידום שלך.

Dragon Roar

New member
טעות.

בשוטוקאן כן עושים, או עשו (כבר המכון לא קיים
) הרבה קרבות. רק בשביל לדעת

דרגון ברור שעושים קרבות. השאלה היא

היא עושים אותם.. ובשוטוקאן זה לא במגע מלא! זה בסימונים.... לכן הרבה חושבים שמשום שאתה רק מסמן במכון משמע שכך תעשה גם ברחוב.. כי מה שאתה לומד במכון ההרגלים שלך, הם אלו שתוציא החוצה לרחוב... ויש בזה הרבה צדק... למרות שכבר כולם יודעים שבקרב רחוב אין חוקים של מועדון

alexko

New member
חבל על הזמן

לא שווה התייחסות בכלל, אבל אם בכל זאת תתפוס פעם אומץ אני מוכן להכיר לך כמה חברה בני גילך שרק מבט בעיניים שלהם יספיק לך.

RoyceGracie

New member
סליחה, לא התכוונתי לזלזל.

רק אמרתי מה שאנשים שמלמדים אותי ולימדו אותי אמרו. משום שיש לי כבוד אליהם, אני מקשיב להם. אז אני מתקן: אני לא יכול לתת דעה לגבי שוטוקאן בכללי. אבל כל מילה ומילה נכונה לגבי השוטוקאן של המכון הקרוב לביתי. סליחה אם פגעתי במישהו... ולגבי alexko: אני מוכן. אני אשמח להלחם בכל אחד בן גילי. בידידות... (ד"א, אני לא מרגיש שגילי משפיע על הידע שלי, אני עוסק באומנויות לחימה כ 10 שנים, ויש לי ידע דיי נרחב יחסית לגילי)

שמעתי שמיתר מנסה לארגן "משהו"

בירושלים. מה דעתך לקחת פיקוד ולארגן "משהו" בבאר-שבע?

lironmarko

New member
הלו הלו זה כולה ילד

לכל תותחי השוטו אל תתלהבו על ילד שהבין את טעותו אני מוכן לשים את עצמי בזירה עם כל אחד שעושה שוטוקאן במקומו ... גם ככה אני בתוך הכנה לכמה קרבות זירה נוסיף עוד כמה ספארינגים על הדרך אפילו בדרום !! אפילו במרכז !! אפילו בצפון!!! אפילו בחלל!!!!

RoyceGracie

New member
אני באמת באמת רוצה להלחם בשוטו

תנו לי מישהו אפילו לא בן גילי, אלא במשקלי. אני אשמח להלחם בכל אחד שיכול להוסיף לי ידע...

alexko

New member
אין בעיה

אנחנו לא לוקחים ברצינות הודעות מעין אלו, אנחנו פשוט דואגים שאנשים לא ידברו שטויות בייחוד אם הם לא כל כך מבינים בנושא. לגבי גיל הלוחם: יתכן והגיל לא משפיע על הידע אולם משפיע בצורה חזקה מאוד על החוסן הנפשי של האדם, לא רוצה להשמע זקן או נדוש, אבל כשתגדל בכמה שנים אני בטוח שתסכים איתי. מקווה שבמפגש הפורום הבא נוכל להטעים את משתתפי הפורום בשוטוקאן מסורתי מלוא הצלחת. אלכס

CountDust

New member
שוטוקאן

כפי שכבר ציינתי קודם, בשוטוקאן יש כמה "זרמים" (בנוסף לJKA ןSKA שציינתי קודם, יש זרמים נוספים קטנים יותר). אמנם מבחינה טכנית יש דמיון רב בין הזרמים, אך בכל זאת יש שוני בגישה. בנוסף לכך כמובן שיש שוני גם בין מדריכים ספציפיים. בJKA למשל, יש דגש רב יותר על תחרויות ותחרותיות מאשר בSKA, יתכן וזאת הסיבה גם שבראשון יש חגורות צבעוניות ובשני לבן-חום-שחור בלבד. בזרמים שונים יש הבדל במספר הדרגות, קצב ההתקדמות בדרגות, האופן בו מתאמנים על קרבות ועוד ועוד. בקיצור - דמיון בטכניקות, שוני באופן האימון והגישה אליו. אם נחזור לדיון הדאנים, אפילו התואר "דאן 4 בשוטוקאן" אין לו משמעות אחידה. הוא יצביע בזרם אחד על מאמן בכיר ביותר ובזרם אחר על הרבה פחות מכך. לכן, שוב, מספר הדאנים הוא אולי מקדם מכירות מוצלח למשוך מתחילים, אך מי שנמצא כבר בעולם אומנויות הלחימה (רוב אנשי הפורום אני מניח) לא צריך להגזים בערכם. על החתום, Count Dust, דאן 29 ב Dust-jutsu.

למעלה