היי
כן אני ידעת שזה בעיתי לכן גם כתבתי שרצוי פשוט לחפס תחת איקידיו פדרצייה עולמית ויהיו עוד הרבה אתרים - אם לא כתבתי - אז אכשיו כתבתי

אני מסכימה אם מה שכתבתה על מורים דגולים שלא חברים בשום ארגון/פדרצייה אמת , אבל יש פה פירצה רצינית ובעיתית לשרלתנים - אני יכולה היום להגיד ,אוקי,למדתי שנה אייקידו בחו'ל אני מורה מי יכול להוכיך שזה לא כך.. הזמן בלבד ובסופו של דבר תלמידים שיראו שאני לא מתקדמת ..אבל בזמן הזה ,עד שהם מגלים את האמת ,אני את שלי עשיתי. תעודה של ווינגיט - כיוון שכיום בארץ למעשה אסור ללמד שום תחום ספורט כול שהוא וזה כולל אומנויות לחימה, ללא תעודה שלהם , בזה הסתיים הדיון -זה החוק. בסופו של דבר אם האדם מרגיש טוב ושמח אם המורה שלו ושאר החברה , מרגיש כי הוא לומד ומתקדם אז זה המקום שלו

אבל אני עדין תוענת כי גם כשמוצעים את המקום לא מזיק לבדוק

( דוגמה קטנה רלוונטית - בדיוק חיפסתי מידע היסטורי מסויים , מצאתי משהוא שניכתב עי' איזה פרופסור מאוד מרשים , ואני קוראת בעיון וזה מעינין ופפתאאאום מגיע המשפט הבא " ...והמסטר של השיטה הזו החליט לעזוב את יפן עבר לגור באיזה יער בארה'ב ושם מצא אותו סבא שלי ואני למדתי מימנו את השיטה..." וזו הבעיה, שרלטנים , אנשים שלא למדו והחליטו יום אחד שהם מורים , מםטרים, יצא לי כבר לפגוש אדם שעוסק בקרטה 10 שנים ויש לו דאן-10 ( באנגליה ) אז מה עושים ? איך מנקים את התחום ? לכן אני מציעה לאנשים , כיום , לבדוק היטב היטב את המורים ללכת עלפי הלב אבל לא לשכוח את השכל.