אייקידו.....

CountDust

New member
אייקידו

קודם כל - ברכות על הבחירה. דרך אגב, איפה אתה מתאמן? יש כמה אתרים מצוינים על אייקידו, גם בעברית וגם באנגלית. אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לשאול.

nage

New member
ברוך בואך לביתנו החם../images/Emo70.gif

קשה לכתוב על זה כמה מילים אבל אני אשמח להוסיף לך עוד כמה אתרים שעוד לא הוצעו פה.

elflife

New member
אייקידו:

טוב אז לאיקידו יש מקום בליבי כי זו אומנות הלחימה הראשונה שלמדתי וזה די סלל את הדרך שלי הלאה - לא באיקידו ..אבל זה כבר משהא אחר זו אומנות לחימה שמבוססת על תנועה זורמת ואפקטיבית - כפי שבבדי ראיתה, הזן משחק משחק חשוב בדרך המחשבה והגישה לדברים. אני חושבת שבתחום הפיזי ואפילו הנפשי / רוחני אתה יכול לילמוד יותר בדוג'ו ..וזה לא המקום :) אז הינה קצת ידע היסטורי יוסד אפשר להגיד שנוצר בטוקיו ב-1942 עי' מוריהי יושיבא , לאחר מותו ב-1969 בנו קישאמארו ירש אותו . בפדרצית האיקידו העולמית רשומים כיום למעלה מ-14 "שיטות" -ריו שונים של איקידו ברחבי העולם והפדרציה דועגת כי הרמות והכללים ישמרו בכולם. מקורות האיקידו הינם ב- דיטו ריו- איקי- ג'יצו . אני למדתי את האיקידו של koichi Tohei כפי שכבר ניכתב אתה תלמד ליפול , לזרום והרבה דברים טובים , כפי שגם ניכתב זו שיטה שלוכחת זמן -אז סבלנות הינה מילת המפתח שלך. המלצה שלי תברר היטב אם בית הספר שלך והמורה שלך או המורה שלו רשומים בפדרציה :)- זה תמיד טוב ולא רק לאיקידו אלה לכול שיטה , בית-ספר ומורים:) בהצלחה:)

CountDust

New member
פדרצית האייקידו העולמית?

יש לפדרציה אתר או מקום שמפורטות בו השיטות הרשומות? מדובר בפדרציה "כללית" של זרמים שונים, או רק של זרמים/בתי ספר עם קשר להומבו דוג'ו (אייקיקאי) בלבד?

elflife

New member
יש אתר לפדרציה הבנן-לאומית לאיקידו

http://www.aikido-international.org/ לפי מה שכתוב זה של אייקיקאי אבל אם רק תכתוב בחיפוס "פדרצית האייקידו העולמית" באנגלית :) יהיו עוד אתרים .

CountDust

New member
נילי - המלצה קצת בעייתית...

אמנם אייקיקאי הומבו דוג'ו הוא הגוף העיקרי של האייקידו, יש זרמים רציניים נוספים שאינם קשורים או שאינם חלק ממנו... אמנם שיטות או זרמים מסויימים המשיכו להיות חלק מאייקיקאי (איוואמה-ריו של סאיטו למשל) אך שיטות מרכזיות רבות נפרדו לחלוטין מאייקיקאי וקיימות כיום כארגון נפרד לחלוטין (לא אומר שלא מקיימים קשרי ידידות או קשרים מקצועיים עם אייקיקאי). אני חושב שגם שינשין טואיטסו של קויצ'י טוהיי הוא ארגון עצמאי, כמו גם יושינקאן של שיודה, שודוקאן של טומיקי ועוד. אני לא בטוח שהפדרציה של אייקיאי מכירה בכל הפלגים ובכל הזרמים - אך זה לא אומר שלא מדובר בגופים מקצועיים ורציניים. זאת בכלל שאלה אחרת - האם משנה אם המורה מוכר על ידי האגודה המרכזית של אומנות לחימה מסויימת, או שזה לא ממש משנה - כל עוד מדובר באדם רציני, מורה טוב וכו' (אולי עם דרישה מינימלית של הסמכה מוינגייט - גם זאת שאלה...). הרי כמה מגדולי המורים של שיטות שהן גדולות היום, פרשו בעבר מהזרם המרכזי ולא ענו לקריטריון הרישום בפדרציה, או אפילו פיתחו שיטה בעצמם ואז כמובן שלא השתייכו לשום ארגון רשמי...

nage

New member
בתור אחד שעשה את הקורס בוינגייט

לא הייתי מייחס לו שום חשיבות מלבד ביטוח, זה קורס די עלוב, ואני מוכן לפרט אם ילחצו עלי. לנושא השני או יותר נכון הראשון אני דווקא חושב שמי שלא קיבל את ההסמכות שלו מאיזה אירגון וותיק וגדול, אז אולי יש סיבה לכך (נגיד למשל שהן לא מגיעות לו), גם קואיצ'י טוהי קיבל דאן 10 מאו-סנסאיי, ולא הודיע על עצמו שמהיום הוא דאן 10 (וגם כל שאר המאסטרים שהזכרת). אבל זו כמובן רק דעתי ואף אחד לא חייב להסכים איתה.

CountDust

New member
אני אנסה להסביר למה התכוונתי

בוא נאמר שאתה אכן מקבל את ההמלצה ובודק האם הדוג'ו בו אתה מעוניין להתאמן משתייך לפדרציית האייקידו. אמנם קואיצ'י טוהיי עצמו הוא מאמן מוסמך של אייקיקאי, אך מה לגבי תלמידיו? ומה לגבי התלמידים של תלמידיו? הם כבר קיבלו את דרגותיהם לאחר שדובר בשני ארגונים שונים. הם אולי יוכלו להראות שהם שייכים לKi-Society, אבל לתלמיד חדש שלא ממש מכיר את כל הארגונים זה לא יגיד כלום. ומה לגבי מי שמפתח משהו חדש? לאו דוקא שיטה חדשה לחלוטין מאפס, אך שיטה שהיא שונה מספיק בשביל להחשב כחדשה? הרי יכולות להיות המון סיבות לכך שמורה לא משתייך לארגון מרכזי גדול. כפי שפדרציית האייקידו בארה"ב התפצלה מפדרציית האייקידו העולמית וכל הדוג'ואים בארה"ב ששייכים אליה אינם משתייכם לפדרציה העולמית. מה שאני מנסה להגיד הוא שהשתייכות לאגודה גדולה, או קיומן של תעודות, הסמכות וכיוב' מארגונים גדולים אכן יכולים להוות אינדיקציה חיובית מסויימת, אך העדרם אינו מעיד על דבר. זה נראה לי מצחיק לוותר על אימון מוצלח ומהנה עם מורה נחמד, מעניין ורציני בגלל שהוא לא רשום באגודת X הגדולה, אלא רשום באגודת Z הקטנה או אפילו עצמאי לחלוטין.

nage

New member
אתה צודק אני לא טוען שיש רק...

אייקיקאי וכל השאר זה שרלטנות, ודאי שלא בל אני לא הייתי לומד אצל מישהו שאין לו אבא ושלא למד במקום עם מסורת ארוכה ומחייבת. גם דניס הנובר לדוגמא למד ולימד קאראטה במשך שנים לפני שהעז לפתוח איזו שיטה משלו, כנ"ל לגבי התלמידים של קואיצ'י טוהי, הם לא טוענים שהם המציאו מחדש את הגלגל, אלא שהראיה שלהם אותו היא מעט שונה. לגבי אייקיקאי בארה"ב או באיטליה לצורך העניין, זה הרי עניין של כסף ולא של הסתכלות שונה. חבר שלי נבחן אצל בוב נאדו, שהוא חבר בכיר ב west coast aikikai וקיבל את ההסמכה לשיהן מהומבו דוג'ו ביפן, וגם חבר שלי קיבל את ההסמכה מהומבו דוג'ו.

elflife

New member
היי :)

כן אני ידעת שזה בעיתי לכן גם כתבתי שרצוי פשוט לחפס תחת איקידיו פדרצייה עולמית ויהיו עוד הרבה אתרים - אם לא כתבתי - אז אכשיו כתבתי:) אני מסכימה אם מה שכתבתה על מורים דגולים שלא חברים בשום ארגון/פדרצייה אמת , אבל יש פה פירצה רצינית ובעיתית לשרלתנים - אני יכולה היום להגיד ,אוקי,למדתי שנה אייקידו בחו'ל אני מורה מי יכול להוכיך שזה לא כך.. הזמן בלבד ובסופו של דבר תלמידים שיראו שאני לא מתקדמת ..אבל בזמן הזה ,עד שהם מגלים את האמת ,אני את שלי עשיתי. תעודה של ווינגיט - כיוון שכיום בארץ למעשה אסור ללמד שום תחום ספורט כול שהוא וזה כולל אומנויות לחימה, ללא תעודה שלהם , בזה הסתיים הדיון -זה החוק. בסופו של דבר אם האדם מרגיש טוב ושמח אם המורה שלו ושאר החברה , מרגיש כי הוא לומד ומתקדם אז זה המקום שלו:) אבל אני עדין תוענת כי גם כשמוצעים את המקום לא מזיק לבדוק:) ( דוגמה קטנה רלוונטית - בדיוק חיפסתי מידע היסטורי מסויים , מצאתי משהוא שניכתב עי' איזה פרופסור מאוד מרשים , ואני קוראת בעיון וזה מעינין ופפתאאאום מגיע המשפט הבא " ...והמסטר של השיטה הזו החליט לעזוב את יפן עבר לגור באיזה יער בארה'ב ושם מצא אותו סבא שלי ואני למדתי מימנו את השיטה..." וזו הבעיה, שרלטנים , אנשים שלא למדו והחליטו יום אחד שהם מורים , מםטרים, יצא לי כבר לפגוש אדם שעוסק בקרטה 10 שנים ויש לו דאן-10 ( באנגליה ) אז מה עושים ? איך מנקים את התחום ? לכן אני מציעה לאנשים , כיום , לבדוק היטב היטב את המורים ללכת עלפי הלב אבל לא לשכוח את השכל.

CountDust

New member
דאן 90

ומה בעצם הנזק? מה רע כל כך בשיטה שמקבלים בה דאן 10 תוך 10 שנים? ניתן כמובן לבקר את עצם ההגזמה שבחשיבות הדרגות, אבל מעבר לזה? פונאקושי כשפיתח את השוטוקאן לא העניק מעבר לדאן 5. לאחר שמת התפצלה אגודת השוטוקאן לשניים - שוטוקאי (או SKA) השאירו את דאן 5 כדרגה המקסימלית (כאשר דאן 1 ניתן לקבל מעל גיל 17 בלבד) ואילו JKA הוסיפו דרגות דאן גבוהות יותר ולא הגבילו את הגיל. JKA היא אגודה רצינית בינלאומית מכובדת, אפילו שחלוקת הדרגות היא שונה. ונאמר שאכן מדובר בשרלטן - אדם שלמד שנתיים קרטה, ייסד שיטה ונתן לעצמו דאן 30. כל עוד השיטה שהוא מלמד היא בטוחה, נעימה ונחמדה - אז מה אם זה לא שיטה מסורתית מסודרת אמיתית או יעילה? הנזק היחיד שאני יכול לחשוב עליו אם הוא טוען שהשיטה שלו יעילה במצבים מסויימים ולמעשה היא לא יעילה... אבל מקסימום מי שילמד ויגלה שמדובר בקשקוש שלא מקיים את ההבטחה - יעזוב.

כמו כל דבר אחר:

דרגות זה ענין רציני אצל אנשים רציניים ... רק שגם אל נושאים רציניים צריך להתייחס (לעיתים) ביותר קלילות. אנשים חוצים ימה ויבשת ומשקיעים ימים כלילות באימונים עמ' לקבל דרגות... ומתוך שלא לשמה בא לשמה... אם זאת - ההבנה כי "מיומנות היא הדרגה" היא-היא השורה התחתונה.

אוריארד אמר פה משהו חכם בנושא

קודם אקבל את השודאן, ורק אז ארשה לעצמי לאמר שדאן זה רק ליופי.

elflife

New member
אמת -הדרגה לא משחקת אבל...

היא מאוד משחקת -לצערי- כשרוצים ללמד .אני לא יודעת מה איתכם אבל כשאני פותחת קבוצות מיד שואלים המעבידים והתלמידים -איזה דרגה , ולא פעם ( אולי כי אני אישה)שמעתי את המשפט " כמה שילמת על הדאן /תעודה הזאת" אז אתם יודעים מה בן אם זה בגלל שאני אישה ובן אם לא אני עוסקת בתחום שלי חצי מהחיים שלי בגלל שאני אוהבת את זה !!!לא בגלל חגורות לא בגלל שום דבר, רק אהבה, וכשאני מלמדת אני רצה שהתלמידים שלי ידעו וירגישו שהם מקבלים משהוא אמיתי , ולא משנה לי אם הם יעזבו או ישארו העיקר הוא שהם ידעו שבזמן שהם היו איתי הם קיבלו דברים אמיתים נפשית ופיזית ( מקווה שאני מסבירה את תחושותי נכון)שאני השקעתי בהם לא פחות ואפילו יותר מימה שהם השקיעו בי. ובחוץ מסתובבים הרבה אנשים שלא השקיעו כלום ..אולי חוץ מלשלם כסף עבור חתיחת נייר , מלמדים כאילו הם המאסטרים האחרונים ,ואנשים שמאמינים להם משלמים תרתי משמעה. בודו אמיתי זה קריאת תחת נפשית ופיזית ( דם יזע דמעות) צריך להשקיע להלחם על הידע להפנים אותו ולהפוך אותו לשלך זה בודו אמיתי ( יש עוד דברים אבל אני כותבת פה ספר) אז נכון הרבה פעמים אני אומרת טוב שייש שרלטנים רוב הבררה הולכים אליהם אבל בקבוצה של 30 בררות יש אחד שהוא באמת רוצה לילמוד ולדעת ולהשקיע ואל זה חבל לי , כי הם יעזבו בעוגמת נפש ולא בטוח שינסו לימצוא משהוא שבאמת אכפת לו מימה שהוא עושה.

למעלה