אייקידו

angelrem

New member
אייקידו

אני שוקל להתחיל לילמוד איקידו. מה דעתכם על אייקידו?זה אפקטיבי?

higashionna

New member
אייקידו

לא עוזר בכלום אם לא מתאמנים מינימום שנתיים. אפשר לומר זאת על כל אמנות לחימה אחרת אבל על אייקידו במיוחד. לא נותן שום דבר. אחרי שנתיים מתחילים לראות את השינויים באופי נוצרת טכניקה מסויימת ומה לא. אייקידו זה דבר טוב.

alexvals

New member
זה נותן - שאלה מה?

אי אפשר להגיד ששנתיים זה לא נותן ואחרי זה כן, אלא אם תגיעה לאמון ראשון תחכה שנתיים ואז בום - קיבלתה. לדעתי איקידו נותנת המון מהשעור שראשון (בלי לזלזל באמנויות אחרות) תלוי עד כמה הבן-אדם פתוח. הדברים שאתה מקבל הם לא רק במישור הטכניקות שהן מאוד לא פשוטות באיקידו אלא גם ברעש, בפילוסופיה, במבט על הסביבה ולתוך אצמך כל זה איקידו. טכניקות בלבד זה לא אומנות. חבר שלי (אתם מכירים אותו מהפורום - דאן 2) הגדיר איקידו כחיבור של 4 דברים: א. טכניקות ב. רגש ג. תיזמון ד. רוחניות את זה אתה מקבל מהשעור הראשון. השאלה מה אתה מחפש?

עדיף רוטווילר.

אייקידו לא אפקטיבי להגנה עצמית אם מדובר במחבל שמפוצץ עצמו. מצד שני, לא מכיר הרבה אמנויות לחימה אפקטיביות ממש במקרה כזה. ("לא להיות שם" זה לא אמנות לחימה. זה עיקרון שקיים בהרבה אמנויות ושיטות). אני חושב, אגב, שאתה שואל מכיוון לא נכון. האם אתה רוצה ללמוד אמנות לחימה יעילה להגנה עצמית, או שאתה רוצה ללמוד אמנות לחימה ספציפית כלשהי? אם אתה מחפש מה יעיל להגנה עצמית בזמן קצר, התשובה פשוטה - כלב, משרוקית מצוקה, גז מדמיע (או מייס), שוקר חשמלי, סכין, אקדח, וקורסי הגנה עצמית המתמחים בתחום. לא מדובר באמנויות לחימה. מדובר בפתרונות פשוטים ומהירים לאנשים שלא מעוניינים להקדיש חצי חיים ללימוד, רק כדי לחצות את הכביש בשלום. אם, לעומת זאת, אתה מעוניין ללמוד אמנות לחימה כלשהי - אל תחפש תירוצים למה כדאי או מיותר. תלמד בשביל ההנאה והכיף, אחרת בין כה לא תתמיד.

angelrem

New member
אני רוצה....

שילוב בין השתיים, שזה יהיה גם כיף וגם יעיל. פשוט שאלתי מה דעתכם על אייקידו....

WhiteBear

New member
הפנייה לקישור ודעתי:

אז ככה, קישור שאלות ה "אני מחפש אומנות לחימה", מופיע כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=148&art_id=43 העצות הגדולות הן: תמצא כמה מקומות באיזור שנגיש אליך. תגיע לשיעור ניסיון, ותתנסה. יכול להיות שתתחבר לאייקידו, טאי צ'י, קפואירה, אסקרימה, בה-גווה, קארטה, גמל שלמה דרומי... וגו', כמות השיטות היא גדולה. שווה להתחיל להגיע ולהתנסות (גם להגיע לאימוני פורום, לא מזיק). לגבי דעתי על אייקידו: כשיטה יעילה ל"קרב רחוב", זה לוקח הרבה זמן אימון. וגם חשוב שהמקום שתלמד בו יהיה מודע לפיתוח האלמנט הזה, היות שיש מקומות ומורים שלא עושים את זה. (ואותו הדבר נכון לגבי טאי צ'י, ג'ודו, קפואירה וכמעט כל שיטה אחרת) האם זה כיף... זה תלוי אם זה יהיה כיף לך. אישית, יש הרבה חלקים באימוני האייקידו, שאני ההיתי בהם, שהיו מאד כיפיים. האם בגדול זו השיטה שבחרתי בה, כפי שרשום בלוח הפורום "בתי הספר של חברי הפורום", לא
... אבל זה רק אומר משהו על "טל אייקידו", ולא על "angelrem ואייקידו" לשיקולך, ובהצלחה, טל.

לדעתי

אף פעם לא למדתי אייקידו, ואף לא הייתי בשיעור כזה, כך שאינני יודע. אני מכיר כמה אנשים שלמדו אייקידו כמה שנים, ומההתרשמות שלי מהם, אייקידו גם כיף וגם יעיל. היעילות מתפתחת עם הזמן, דורשת השקעה וסבלנות. לדעתי, הכי טוב, שתנסה בעצמך ותחליט בעצמך. כיף זה דבר סובייקטיבי. על יעילות אפשר להתווכח שעות, ימים, חודשים, לכתוב על הנושא עשרות ומאות שרשורים ארוכים, ועדיין אין הסכמה בנושא, וחוזרים לשאלה של - יעיל למה? על איזה טווח זמן מדובר, ועוד שאלות. אז כמו יהודי טוב, אני רוצה לענות בשאלה (ככה לימדו אותי בפורום) - מה אתה חושב על אייקידו? עוד לא ניסית ואתה לא יודע? אז תנסה.... הדעות הקדומות שיהיו לך על אייקידו מהתשובות שתקבל פה, לא יעזרו לך, לדעתי. דבר עם המורה אחרי השיעור, ותתרשם ממנו. בהצלחה, ירון

angelrem

New member
הלכתי היום לשיעור ניסיון

ולא כל כך אהבתי. אולי זה היה ביגלל המורה שלא כל כך שם לב אליי ואל חבר שלי שבא איתי. ואלה שכבר היו שם היתאמנו עם חרבות מעץ, מה שניראה לי מאוד משעמם

שעור נסיון

יכול להיות שבחרת במורה הלא נכון. מה שאני מציע זה שתלך לבחון עוד מקומות ועוד מורים לאייקידו. יש סגנונות הוראה שונים, יש כאלה שלא מלמדים כלי נשק בכלל, יש כאלה שמלמדים לפעמים ויש כאלה שמלמדים הרבה. גם עם בחורות אני מתאר לעצמי שתצא הרבה בחיים וזה לא אומר שאם הראשונה לא תמצא חן בעינך אז תעבור לגברים. אותו הדבר באומנות לחימה, לפעמים צריך לנסות הרבה מורים עד שמוצאים את המורה הנכון.

nage

New member
ויש גם בנס ציונה ועוד מלא מקומות

אתה יכול לחפש בwushu ובאתר של אייקידו ישראל

nage

New member
זה אפקטיווי אבל לוקח המון שנים....

להגיע לרמה נאותה של הגנה עצמית ואז אתה תהיה כבר בנאדם מספיק גדול בכדי לא להזדקק להגנה עצמית. Aikido rules

אייקידו

בעזרת האייקידו אתה לומד איך לא להכנס למצבים שאחר כך יהיה לך קשה לצאת מהם ובמקביל אתה לומד להתמודד עם מצבים קשים ולא לברוח מהם. האייקידו משנה לך את צורת המחשבה ופותח בפניך עולם שלם שאתה לא מכיר. אם לאחר תקופה של אימונים נעשית יותר רגיש לסביבה, יותר עירני, יותר מרוכז ואדם יותר טוב אז כבר אפשר להגיד דרשני ואם זאת לא אפקטיביות בשבילך אז כניראה שעולם המושגים שלך קצת נוטה לכיוון שונה מהאייקידו. בכל מקרה אל תשכח שאם תרצה לעצור מישהו מבחינה אפקטיבית תמיד תוכל לקחת כסא ולדפוק לו בראש, אני חושב שזה יהיה אפקטיבי בהחלט! השאלה מה הלאה ומה זה נתן לך בחיים והאם שווה כל הזמן והכסף שאתה רוצה להשקיע באומנות לחימה רק בשביל לעשות משהו שאף אחד לא צריך ללמד אותך אלא רק אתה פשוט צריך להחליט שאתה פוגע במישהו ועל היתר כבר דיברנו מקודם. בכל מקרה מה שלא תחליט שיהיה לך בהצלחה.

higashionna

New member
סליחה זה רק אני או שהתגובה הזאת

מסריחה מפצפיזם? אכשיו בלי זלזול: אני רק רוצה להצביע על העובדה שרוב אנשי האייקידו שמדברים על שלום אחווה, לעצור את היריב להוציא לו את האקדח מהיד, ובלי כל כאב לשחרר אותו, ואחרי זה כמובן לסלוח לו וללכת אתו לאיזה בירה, אז רעיון זה לא תואם את ניסיון החיים שלי. אם לאדם מסויים יש שליטה מוחלטת באדם אחר, אז בהחלט כל אלימות מיותרת, ומבחינה ג'נטלמנית אפילו אסורה. אך אם היריב באמת מאיים עליך, אתה צריך להלחם בו. שימוש באלימות אינו דבר שלילי. ודרך אגב לתת למשהו מכה אם כיסה בראש לא כל כך פשוט. דווקא איש אייקידו יעשה את זה יותר טוב מכל אחד אחר. בגלל שהוא יהיה בטוח בעצמו ובמה שקורא מסביבו.

לאור הצלחתי היחסית האחרונה עם

המשמיץ התורן, רציתי לומר שלפי דעתי כדאי שתמתן את ההתבטאויות שלך לפני שיעלה הצורך לעשות זאת בשבילך.

למעלה