אייקידו וסמבו

קוכולין

New member
אייקידו וסמבו

האמת שיש לי שתי שאלות שעניינו אותי תמיד. עד היום הכרתי את אומנויות הלחימה המגוונות מהמזרח הרחוק ואת הקפוארה, שמקורו כידוע מברזיל. אבל בפורום הוזכרה גם סמבו, אומנות לחימה רוסית. מישהו יכול קצת לפרט עליה. האם לומדים אותה בארץ? (סתם מתוך סקרנות, לי יש כבר שיטה להתאמן בה). בנוסף, הייתי שמח עם כמה ממומחי האייקידו בפורום יבהירו את ההבדל בין האומנויות השונות הקשורות בהפלות ונעילות. היינו- אייקידו, ג'ו-ג'יטסו וג'ודו. מה שאני שמעתי זה שג'ודו הוא ספורט אולימפי (גירסה תחרותית יותר) ואייקידו הולך בזרימה מעגלית. אשמח עם מישהו מהמומחים כאן יפרט קצת יותר. בתודה, קוכולין

קוכולין, הסבר ותיקון קל

הסמבו - היא היאבקות רוסית. לגבי ג'ודו - במקור הג'ודו היה אומנות לחימה. ברבות השנים הוא הפך לספורט תחרותי, אולם, עדיין יש מקומות (בודדים) שמלמדים את הג'ודו המסורתי (בניהם - קיושי שלמה דוד וסנסאי יורם הדר).

tessen

New member
לגבי ההבדלים

ישנם מס' הבדלים בין השיטות שציינת, אבל ההסבר ארוך די להודעה. אני ממליץ שתכנס לאיזור המאמרים בוו שו ופה בתפוז. ישנם מס' מאמרים מאוד ממצים שיכולים לתת לך הסבר על ההבדלים בין השיטות

Erunaamo

New member
סמבו

ר"ת ברוסית שפירושן "הגנה עצמית ללא נשק". לפי השם אפשר להבין מה מהות הסמבו. מושתת בעיקר על האיבקות, אבל אם אני זוכר נכון, המומחים שיצרו את הסמבו הושפעו גם ממספר אמנויות לחימה מזרחיות.

קוכולין

New member
ארונאמו, לא ידעתי שאתה כותב גם כאן

באיזה אומנות לחימה אתה מתאמן, אם בכלל?

Erunaamo

New member
הפליאה היא כולה שלי...../images/Emo13.gif

אכן, אני כותב כאן כבר כמה חודשים. אני לומד שינג-אי צ'ואן במרכז הישראלי לטאי-צ'י, במסגרת "קונג-פו לנוער".

תשובות - בקצרה

יש סמבו בארץ. חפש בלוחות. זו מעין האבקות רוסית שהיא שילוב של ג'ודו והאבקות יוונית-רומית. אולי אני טועה. ג'וג'וטסו - בצורה הכי כללית ניתן לתאר אותה כשיטת לחימה, לרוב מטווחים קרובים, תוך שימוש מינמלי בכלי נשק, והסתמכות על עיקרון הג'ו שמשמעו: רכות, עדינות, גמישות וכן הלאה. גמישות הוא המונח המקובל ביותר. מדובר במגוון של שיטות ששימשו תחילה את הלוחמים היפנים ואח"כ גם את ההמונים. בזמן המודרני התפתחו מהן הג'ודו והאייקידו. לינקים מצורפים למידע נוסף.

Yev

New member
לא מומחה אבל מבין קצת...

טוב קודם אני לא מבין איך פירוש המילה "סמבו" זה הגנה עצמית ללא נשק. המילה היחידה שאני מוצא בא עם בכלל זה "סם" שיכול להתפרש כ "בעצמי" לגבי האומנות הלחימה, זה היה איש אחד, שהסתובב בכל הארצות שסובבות את רוסיה, והסתובב בין הרבה מקומות שמלמדים אמוניות לחימה. והסמבו מושפע מהרבה סגונונות שהיו מושפעים שמה(אם אני לא טועה מטרתו הייתה לבנות אומנות לחימה אוליטמטיבית- אבל בזה אני לא בטוח). הסמבו ברוסיה(וגם בברית המועצות לשעבר) נחשב כאומנות לחימה לאומית משהו כמו הקרב מגע. זאת אומרת למדו אותו בבתי הספר לשוטרים ובצבא. יצא לי קצת להתאמן בסמבו, יש פה בהחלט הרבה מאפיינים של ג'ודו וקרבות קרקע, אך בהחלט זה לא הדברים היחידים שנמצאים בו.

Erunaamo

New member
אם אתה מתעקש, הסבר על הפירוש:

סמב"ו= סאמו-אבורודובאנייה-בז-אורוז'ייה= הגנה עצמית ללא נשק.

Nut420

New member
תיקון קל

סאמו אבורונה בז אורוז'ייה (אבורודובאנייה פירושו ברוסית ציוד
)

Erunaamo

New member
אולי הפירוש שנתת נכון יותר,

אבל "אובורודובאנייה" פירושו בדר"כ ציוד, אבל הוא מופיע לפעמים גם כהגנה/חימוש.

Yev

New member
סאמו-אובורונה

כנראה שההתחלה היא סאמו-אוברונה. סאמו-בסמיכות עם המילה אברונה נוצרת המילה עצמית אוברונה- הגנה ברוסית יפה בז'-בלי אורז'ייה- נשק

one strike

New member
סמבו

אכן מתורגם כ"הגנה עצמית ללא נשק". ומחולק לשני סגנונות - ספורטיבי וקרבי. ספורטיבי דומה לג'ודו בעמידה (מותר לתקוף רגליים, בד'ודו רק להגנה) אך עשיר יותר בקרקע - יש בריחים על הרגליים, הכאבות שרירים וגידים. יש הבדל במדים - מכנסיים קצרים ונעלי היאבקות. ניקוד - נקודות, ריתוק ו SUBMISSION. לכן סגנון כוחני יותר (בג'ודו חשוב ביצוע "נקי") סגנון קרבי בקיצור - הגנה אגרסיבית - הטלה (מסוכנת) - ווידוי הריגה. מאופיין במכות לנקודות תורפה, הטלות מסוכנות וחלקים ספציפיים - התקפות והגנות עם נשק קר, חם ומאולתר, קשירות, ליווי עצורים, הורדת שומרים, קרב המון (מול כמה וכמה מול כמה), הטלת סכינים וחפצים ועוד. עדיפות למי שיש כוח פיזי ומסה. אצל ספורטאים שברמת מאסטר (=שחורה) מקובל ללחוץ בשכיבה פעמיים משקל גוף.

איך שכול אחד בסוף ..

מגיע להתאמן בדרך כלל במה שצורה הפיזית שלו מהווה יתרון .החבר'ה האילה כבדים ראיתי אותם מתאמנים כל קרב דם מהאף....

למעלה