אייקידו והפקידו

zoratas

New member
אייקידו והפקידו

לפני שאתחיל לשאול אז אני מתנצל על הנושאים הקודמים שפתחתי בהם לטענתכם סתם זילזלתי באומנויות אחרות...זה לא היה מתוך זלזול אלא רק דעתי האישית אז נכון אני רק מתחיל ולא אומן לחימה מנוסה אז שוב אני מתנצל...ועכשיו לשאלה...רציתי לדעת אם מישהו יודע מה ההבדל בין אייקידו להפקידו? זה התפתח אחד מן השני או ששתי אלה אומנויות שונות? משום שראיתי שבהאפקידו יש בעיטות וירטואוזיות כאלה...מופנה במיוחד ל"אמיר אייקידו" אתה מורה לאייקידו?

אודות השיטות

שיעורי בית:
http://bit.ly/GSeECO
http://bit.ly/GSeUl3

zoratas

New member
גם אני בדקתי בגוגל אבל...

רציתי לדעת אם יש כאן מישהו מאייקידו או הפקידו שיכול גם להגיד לי בעצמו פשוט...מופנה במיוחד ל"אמיר אייקידו" בשל כינויו

amir_aikido

New member
חפש בפורום, יש את כל התשובות בעבר

לאור התנהגותך עד כה, לא רואה סיבה שאני אקדיש זמן כדי לספר לך על עוד שיטות רק כדי שתעלה ספקות כאלה או אחרים ביחס אליהן לפי הדברים שקראת ברשת.
אני כן אציין שאם תטרח מספיק, תוכל למצוא תשובות לכמעט כל השאלות ביחס לשיטות הללו, ביחס להאפקידו, מורה של השיטה בשם גיל אברהם כתב דברים חכמים מאוד עליה. ואם אתה מחפש שאלות טיפשיות לנגח את האייקידו - היה
בשם "האפקידו וואלה טודו" או משהו דומה שכבר שאל אותן לפניך, והיו עוד כמה כאלה.

בפרט שבהכללה (תמיד יש מורים אחרים), אייקידו והאפקידו אינם תואמים את השאיפה שלך לשיטה שבה יש הרבה חישול ועיצוב של הגוף, אלא קרובות יותר לקצה השני - שיטות מאוד טכניות שהאימון בהן דורש ריכוז על מנת ללמוד מיומנות לא פשוטה ואת היכולת המנטלית ליישם אותה תחת לחץ.

אמיר

zoratas

New member
הבנתי תודה

ושוב מצטער על זה ששאלתי שאלות בלי חוסר ניסיון בכלל ממש לא התכוונתי לזלזל...מתנצל

בוקר טוב בועז - איני מסכים עם הקביעה

שהאפקידו מקורו בדאיטו ריו.
בודאי שיש השפעה של שיטות האחת על השניה לאורך השנים
ולא מעט זליגה של חומר ובכ"ז בקוריאה (הצפונית כמו הדרומית)
התפתחו במשך 3000 השנה האחרונות שיטות לחימה בחלקן מוכרות יותר
בחלקן מוכרות פחות.
האפקידו אינה שיטת "בת" של דאיטוריו או אייקידו היא שיטה בפני עצמה אשר נוצרה
ממכלול שיטות קוריאניות עתיקות יותר (כמי שעשה מעט אפקידו ישנו הבדל עצום בין האפקידו לאחיו היפניים).

שבוע טוב וחודש טוב

חיים

Tonjin

New member
הצהרה קצת מסוכנת..

חיים הרחיב בנוגע להאפקידו, אני אוסיף שלמרות שדאייטו-ריו משחק חלק לא קטן בהיסטוריה ומהבסיס של של אייקידו, הוא בהחלט ובוודאי אינו היחיד..

בנוסף, ובנוסף לשיטת הלחימה הנפרדת האפקידו, בהרבה מקרים המילה ('האפקידו') היא פשוט צורת הביטוי הקוראנית לשיטה היפנית ('אייקידו')

למעלה