אייפון 5

laei49

New member
אייפון 5

לא מזמן קיבלתי אייפון 4 במתנה אבל אני שוקלת עוד מעט להחליף
כבר שאלתי כמה אנשים שיש להם אייפון 5 מה חדש בו? הם אמרו שקצת המצלמה וזהו..
ובכל זאת אני מעדיפה לשאול גם כאן, שווה להחליף לאייפון 5?
מצלמה זה עניין חשוב מבחינתי, אני מאוד אוהבת לצלם..
אבל מעבר לזה? יש משהו ששווה בשבילו להחליף מ4 ל5?

Lepton

New member
"שווה" זו החלטה אישית

יש אנשים שחשוב להם להיות תמיד עם המילה האחרונה, הם מרגישים לא נוח עם מכשיר קצת מיושן, וזה בהחלט לגיטימי. אני עם אייפון 3GS ולא שוקל אפילו להחליף לאייפון 4, הוא לא נותן לי שום דבר שאני זקוק לו, שלא לדבר על אייפון 5.

המצלמה באייפון 4 מצלמת ברזולוציה גדולה פי 8 ממה שאפשר להציג באייפון עצמו או במסך מחשב. הרזולוציה מספיקה כדי להדפיס את התמונה בחדות מירבית על דף A4, ולא נותנת שום תועלת אם לא מדפיסים על נייר בגודל כזה. המצלמה באייפון 5 היא עם רזולוציה גדולה ב-60% מזו של אייפון 4, והיא מסוגלת ליצור תמונות שאפשר להדפיס באיכות טובה גם על דף A3, אבל אם לא מתכוונים לעשות זאת - אין תועלת בהבדל.

המעבד באייפון 5 מהיר יותר, האוזניות באיכות טובה יותר, המסך ארוך יותר ומאפשר להציג סרטים ביחס מסך של 16:9 תוך שימוש בכל המסך, וייתכן שבעוד כמה שנים ניתן יהיה להשתמש באייפון 5 גם ברשת סלולרי בדור 4 (חסר משמעות אם מדובר באייפון עצמו, יכול להיות משמעותי אם משתמשים באייפון כמודם להורדת קבצים גדולים במחשב - דבר די נדיר כיום).

כאמור, ההחלטה היא שלך ורק שלך.

laei49

New member
להיות עם המילה האחרונה האמת שזה משחק

אצלי תפקיד...אבל לא במצב הכלכלי שלי כרגע

אם אלה החידושים אני לא רואה שום סיבה להחליף
תודה על העזרה

מצלמות באייפון

אם מצלמה זה עניין חשוב בשבילך (גם בשבילי..)
אז אייפון 4s זה קפיצת מדרגה רצינית, בגלל שיש לו כבר מצלמה של 8 מגה פיקסל ולאייפון 4 יש רק 5.

עכשיו ככה,
לאייפון 4s יש מצלמה מעולה ולאייפון 5 יש כמעט אותה מצלמה אבל היא מהירה יותר.
לדעתי שדרוג לאייפון 4s מספיק.
המחירים די טובים עכשיו תראי:

Lepton

New member
עוד פעם מגה פיקסלים? די, אין בהם צורך !!!

(אלא אם רוצים להדפיס הדפסות גדולות וחדות, כמו שציינתי).

גודל המסך של האייפון - אפילו אייפון 5 - הוא בערך חצי מגה פיקסל. גודל מסך מחשב Full HD הוא בערך 2 מגה פיקסל אם התמונה ממלאת את כל המסך. למה צריך 8? למה צריך 5? מה זה נותן? חוץ מהרגשה טובה "וואלה, יש לי המון מגה פיקסל"?

הסיבות היחידות למצלמה של יותר מ-2 מגה פיקסל היא אם רוצים להדפיס על נייר גדול בחדות מירבית, או אם רוצים לערוך את התמונה במחשב ולחתוך ממנה חלק קטן ורק בו להשתמש. בשום מקרה אחר אין שום צורך בריבוי מגה פיקסלים.

Ron 99

New member
מגה פיקסל יש לו הרבה יתרונות

מבלי להכנס לכול הפרטים הטכנים ( לא לגרמה מדויק ההצגה והחישובים שלך ) מזמין אותך למבחן התוצאה. תיראה על המסך תמונה עם מגה פיקסל קטן ומיד אותה תמונה עם מגה פיקסל גבוה והאבדל נירא לעיין.

Lepton

New member
יש הבדל אך ורק אם חותכים את התמונות

כמובן שיכול להיות הבדל אם למצלמה אחת יש עדשה טובה יותר מהשנייה, או טיפול טוב יותר בצבעים, אבל מבחינת הפיקסלים - ראשית החישוב שלי מדוייק, ושנית אין לפיקסלים שום השפעה על איכות ההצגה במסך אם מספר הפיקסלים במצלמה גדול או שווה למספר הפיקסלים במסך. מצלמה של מאה מגה פיקסל ושל שני מגה פיקסל תציג תמונה זהה במסך מחשב Full HD. זו עובדה, לא השערה.

כמובן שאם אתה מנסה לבצע זום לתמונה באייפון, מה שאומר לחתוך קטע מהתמונה ולהציג רק אותו, תראה הבדל.

Lepton

New member
תיקון 1...

חצי מגה פיקסל זה לאייפון 4. באייפון 5 הרזולוציה היא בערך 0.7 מגה פיקסל.

laei49

New member
יש לי איפון 4

שקניתי ממישהו במצב טוב
אם ארצה לקנות במקומות פרטיים, כמה לדעתך אצטרך להוסיף פחות או יותר בשביל אייפון 4S?

Lepton

New member
4S כבר לא משווק

אם תמצאי אותו בחנויות - זה מלאי ישן. בכל מקרה סביר שביד 2 תקבלי יותר מאשר בהחלפה בחנות.

המצלמה עם רזולוציה קצת יותר גבוהה (מיותר במרבית המקרים) ויש SIRI. האם זה שווה את המחיר? החלטה שלך.

מה באמת קרה ל 4S?

הרשת הסלולארית היחידה שמוכרת אותו היא אורנג' אבל במחיר מופקע.
שאר החברות לא מוכרות אותו אלא רק את אייפון 4. סלקום מוכרת את 4S אבל מוחדש ולא חדש.

Lepton

New member
הוא הוחלף ב-5

4 עדיין ממשיך להימכר (עם 8GB בלבד) כמכשיר זול (לפחות יחסית ל-5).

Y. Welis

New member
אגב עוד מדברים על אייפון זול, מתישהו בסתיו

אבל אם באמת יהיה - ג'ובס יתהפך בקיברו...

למעלה