אייפון 5 - דברים בסיסיים

אייפון 5 - דברים בסיסיים

שלום,

זה עתה עברתי לאייפון מאנדרואיד, ואשמח לדעת אם הדברים הבאים אפשריים, ואם כן - אז איך:
1. מפריע לי שלא ניתן לסגור אפליקציות כמו שצריך, ואחת לכמה זמן צריך ללחוץ דבל קליק על כפתור הבית, ולסגור את האפליקציות שפתוחות:
א. האם ניתן להתקין כפתור 'סגור הכל' על גבי מסך הבית?
ב. האם ניתן לשים ב'וילון' (ככה קראו לדבר הזה הנגלל מלמעלה למטה באנדרואיד) - מס' יישומים פתוחים - כך שניתן לדעת שישי לסגור אותן באופן יזום?

2. האם ניתן להתקין ווידג'ט שמראה כמה DATA צרכתי, מבלי (!) להיכנס לאפליקציה עצמה - אלא שתציג מעין מחוג סקאלה או רמזור על האייקון עצמו? (מצאתי את Data Usage אבל צריך להיכנס לאפליקציה עצמה כדי לבדוק את השימוש ב DATA)

3. באנדרואיד השתמשתי ב ORUXMAPS לשם עבודה עם מפות סימון שבילים: האם יש אפליקציה זהה לאייפון?

4. מה הפתרון לאיתור ומניעת גניבה של הסלולרי? הגדרתי סיסמא של 4 ספרות, אבל האם זה מספיק בטוח? יש את FIND MY IPHONE. איך הוא עוזר לי? האם יש משהו משודרג מזה?

5. איזה סוג NOTIFICATIONS אפשר לשים בוילון, פרט למזג אויר ובורסה?

6. יש לי תיקיות MP3 (כ 4GB) שהעברתי מדיסקים לMP3. ברצוני לטעון אותם לאייפון ולנגן אותם מבלי לצרוך DATA. איך עושים זאת?

7. LOOKOUT באנדרואיד סרק את הטל' לוירוסים. מה המקביל באייפון?

8. שאלה אחרונה (לבינתיים): הקו שלי מוגדר כך שברגע שעושים דחיית שיחה לשיחה נכנסת - השיחה הנכנסת מופנית למס' טלפון אחר. הבעיה: כאשר המכשיר נעול ונכנסת שיחה - ניתן רק לענות לשיחה או להתעלם ממנה. איך מוסיפים הגדרה של דחיית שיחה? (אפשרות דחיית שיחה ניתן לעשות כאשר המכשיר בשימוש)

תודה!

noa_f

New member
תשובות (לא מלאות)

1. אין צורך ממשי לסגור אפליקציות באיפון, כי המולטיטאסקינג לא שומר את האפליקציה עובדת באופן מלא, אלא רק חלקים קטנים שלה (אם בכלל). אם ממש לחוץ לך - אתה בבעיה, כי אין פתרון מהסוג שאתה מחפש.

2. אם אינני טועה, הדבר היחיד שאפשר להראות על האייקון הוא באדג' ואי אפשר לשנות אותו כמו וידג'ט. אתה יכול לחפש אפליקציה מהסוג הזה ששמה באדג' על האייקון..

3. --- (אין לי מושג)

4. הפתרון למניעת גניבה של הסלולרי הוא להשאיר אותו בחנות. אין פתרון לזה. האפשרויות שעומדות בפניך במקרה שעשית את המעשה הנכון וכן השתמשת בו (
) דרך find my iphone הן למחוק אותו או לנעול אותו או לגרום לו לצפצף. וכמובן למצוא אותו על המפה. כל אלו אפשרויות שעובדות רק אם הוא דלוק ועדיין לא נמחק באופן יזום ע"י הגנב (restore).
פרט למחיקה של כל הנתונים - אף אחת מהן לא באמת תעזור לך ולמרות אנקדוטות בבלוגים וברשתות השידור - גם המשטרה לא תקצה כ"א לחפש אותו ולהשיב אותו אליך.
בגרסת המערכת הבאה (עוד חודשיים כנראה), תהיה אופציה נוספת - אפשרות למנוע מהמכשיר לעבוד ריסטור ומחיקה מלאה ע"י מישהו אחר. כלומר, נעילה מלאה של המכשיר הגנוב. גם זה לא יעזור אם הוא כבר נגנב, אבל זו תהיה לפחות נקמה מתוקה
ואולי ימנע חלק מהגניבות העתידיות. למרות שאני לא חושבת שנרקומנים כייסים ממש בקיאים ברזי הטכנולוגיה.
אפ המכשיר שלך פרוץ ,כלומר עבר jailbreak - תוכל להתקין עליו אפליקציה שמצלמת את הגנב.
גם זה יעזור לך כמו כוסות רוח למת.

5. בהגדרות > עדכונים תוכל תראות את כל האפליקציות שמסוגלות לעבוד עם "מרכז העדכונים" ("הוילון" באנדרואידית). תוכל להכניס לרובריקה המתאימה את אלו שתרצה שיופיעו שם וגם לשלוט על הדרך שבה הן מקפיצות את הודעות העדכונים (פופ-אפ או "הוילון" או באדג' על האייקון ועוד).

6. כדי להעביר מוסיקה מהמחשב, אתה צריך אייטיונז. אי אפשר להתחמק מזה.
תתקין אותה על המחשב שלך (רק מאתר אפל!). תוסיף את המוסיקה לספריה שלה ואז תוכל לסנכרן את המוסיקה לאייפון. יש כאן למעלה בקישור הפורום "מדריך לאייפודיסט המתחיל" והוא מתאים גם לאייפון.

7. אין וירוסים לאייפון.

8. דחיית שיחה במכשיר במצב נעילה: לחיצה כפולה על כפתור הכיבוי (לחיצה אחת רק משתיקה את הצלצול, לחיצה שניה עושה reject)

תודה:האם אני היחיד עם אייפון וללא חבילת גלישה

איך דבר כה נחוץ של אפליקציה עם התראה של כמות תעבורה - לא זמינה באייפון (חיפשתי ברשת אפליקצית גלישה חינמית עם badge ולא מצאתי)

עוד מס' דברים:
1. הגדרתי ממשק: אנגלית וארץ: ישראל. משום מה, אני מקבל את Apps Store בישראל. אני מניח שזו החנות הישראלית כיוון שמספר הדירוגים שם הוא מצחיק (לדוגמא - WAZE - כמה עשרות. YNET - כמה בודדים).

איפה מגדירים חנות APPS STORE בינ"ל?

2. איך מציגים % סוללה בוילון למעלה?

3. האם החץ שליד סימון ה BT הינו GPS? איך מבטלים זאת?

4. האם ניתן להוסיף תאריך ליד השעה בוילון למעלה?

תודה.

noa_f

New member
עוד תשובות

1. יש בהגדרות את כמות התעבורה שאתה צורך. ויש אפליקציות עם מדידה. אז אתה בהחלט יכול לקבל את הנתונים. מה שאין הוא "אופן הצגת נתונים" כמו שמתחשק לך. באייפון לא פרוץ אין וידג'טים, אבל יש אפליקציות שמאפשרות התראות וגם אין כמעט "כמו שמתחשק לי" (אלא אם אתה המעצב הראשי באפל). אה, ואתה גם רוצה חינמי.
שמע, אין ארוחות חינם.
אבל תבדוק את האפליקציה הזו (לא חינמית): http://lifehacker.com/5916276/the-best-data-usage-tracker-for-iphone

אין חנות אפליקציות בינלאומית. יש חנויות לוקאליות וכל אפל-איי-די שייך אל אחת בלבד. היא נקבעת או לפי ה-Locale שלך או לפי כתובת החיוב של אמצעי התשלום.
עם זאת, אין שום בעיה לפתוח כמה חשבונות שתרצה, בכל חנות שתרצה. עבור חשבון משלם תצטרך כתובת חיוב של האשראי באותה המדינה או כרטיס מתנה לאותה החנות (אם יש כאלו. לארה"ב ולאנגליה יש).

2. הגדרות > כללי > שימוש > שימוש בסוללה.

3. לא, הוא מסמן ששירותי המיקום מופעלים אצלך ו/או שאחת האפליקציות השתמשה בשירותי המיקום שלך לאחרונה. קרא על זה קצת בהגדרות > פרטיות > שירותי מיקום

4. רק במכשיר פרוץ.

תודה: מתחילות להגימר לי השאלות

1. ראיתי כי ניתן לעשות צילום מסך ע"י לחיצה על כפתור הבית והכיבוי בו זמנית. איך ניתן לראות תמונות אלו? האם ע"י ITUNES בלבד (כמו העברת המוזיקה)?

2. קראתי על חיווי מקום, אבל זה כנראה דרך איתור אות סלולר. האם אין חיווי ל GPS? האם ה GPS מופעל כל הזמן (ולא כמו באנדרואיד בו ניתן לכבות אותו)?

3. סתם מסקרנות: איך יתכן שבאפל הישראלית, רק כמה עשרות דירגו את YNET ואת WAZE? האם כך זה בכל חנויות אפל?

אוי לא. אז על מה נדבר?

1. הן נשמרות יחד עם התמונות ה-"רגילות" שמצלמים במצלמה. האם את יודעת לצפות באלה?

2. אני לא יודע מה זה "חיווי מקום", אבל ה-GPS לא בדיוק "מופעל" כל הזמן. למיטב הבנתי זה DEVICE שזמין לכל אפליקציה שזקוקה לו. כמו הפנס. רק כאשר אפליקציה מסוימת (כגון ווייז) זקוקה לנתוני GPS, המנגנון מתעורר לחיים, ואז גם צורך חשמל בהתאם.

3. שימי לב שבדף שרואים את נתוני הביקורות (אני מניח שאת מדברת על זה. לא על דירוג) אפשר לבחור צפיה בביקורות הגרסה האחרונה, או בכל הגרסאות. הגרסה האחרונה של ווייז קיימת שבועות בודדים בלבד. דרוג (הכוכבים) יש של יותר מאלף משתמשים.

אז כדי שיהה על מה לדבר

1. מה זאת אומרת תוסף לדפדפן לשם ICLOUD? פשוט נכנסתי ל ICLOUD.COM. יש עוד תוסף / אפליקציה? אם כן - איך מורידים אותה?

2. אפליקציה YNET - ע-מ-ו-ס-ה בפרסומות. האם אפשר להתקין דפדפן כמו פיירפוקס עם תוסף חסימת פרסומות (ב PC יש לי פיירפוקס + ADBLOCK והאינטרנט נקי מפרסומות) ואז לצפות ב YNET דרך הדפדפן פיירפוקס?

3. איך מגדירים שבפתיחת לינק שהגיע מתפוז להודעה חדשה - תמי זה יפתח בחלון דפדפן? כרגע, יש אפשרויות של אתר רגיל (הכי טוב), אתר מותאם (גרוע), אפליקציה (גרועה), פליקס (אף פעם לא הבנתי מה זה). איך מגידירים שתמיד תפוז יפתח בדפדפן?

תודה...

תודה: נשאר רק לטפל ב YNET ותפוז

YNET - חסימת פרסומות דרך פיירפוקס ואדבלוקס. אפשרי?
תפוז - פתיחת הלינק אך ורק בדפדפן הרגיל. אפשרי?

Y. Welis

New member
אין חוסמי פירסומות לאייפון, אאל"ט. ממילא

הפלאש לא נתמך בו, כך שרובן כבר לא מוצגות.

אפשר להיכנס מהקישור הרגיל. יש גם אפ' לתפוז - אבל קלושה.

Y. Welis

New member
אגב הגיע הזמן ש-MS תתחיל לתמוך מרמת ה-OS

בשירותי ענן. כך שניתן יהיה למפות לתוכה כל שירות רצוי (S3, דרופבוקס, ג'ידרייב ועוד) ולהשתמש בהם ישירות ככוננים.

יוריד את הצורך בתוכנות כבדות (אפל) ומסורבלות (סקיידרייב, דרופבוקס). סך הכל צריל גישה לחומרים, ומיד. זה לטובת הצרכן.

noa_f

New member
קודם שהם יתמכו בפרוטוקולים פתוחים כמו

cardDav ו-calDav....

noa_f

New member
עוד תשובות...

1. התמונות מופיעות באפליקציית התמונות, תחת camera roll.
הכי קל להעביר תמונות למחשב ע"י אייקלאוד או דרופבוקס. אם אתה עובד על פיסי, אתה צריך להתקין על המחשב את התוסף לאייקלאוד של אפל.

2. החיווי הוא לכלל שירותי המיקום: ג'יפיאס, סלולר וויי-פיי. הג'יפיאס מופעל רק כאשר יש אפליקציה שמבקשת שירותי מיקום ושאתה אישרת לה להשתמש בהם. אתה יכול כמובן גם לכבות לגמרי את שירותי המיקום.

3. בד"כ הדירוג הוא לגרסה הנוכחית. אז בהחלט יכול להיות שיש מעט מדרגים.

barlevy

New member
גם אני ללא חבילת גלישה

ועל מנת להישאר בקונטרול הורדתי אפליקצייה בתשלום בשם dataman pro
(19.90 שח)

ניתן להדגיר בה את יום החיוב בחודש ו4 סודי התראות ואת גודל חבילת הגלישה (התאורטי לפחות )

אני לדוגמה הגדרתי "חבילה" של 450 מגה עם התראות של 50% , 70 %, 90%, 100%

ניתן גם להגדיר חבילה יומית או שבועית, כמו כן ניתן לראות את השימוש לפי אפליקציה ואף על פי מיקום (נפתחת מפה שמראה באיזה מקום הייתה צריכה של כמה דאטה)

מאוד מומלצת ועוזרת לי לשמור על חשבון חודשי מאוד נמוך - פחות מ 50 שח

כמה דברים

1. אין צורך לסגור אפליקציות. גם לי זה הציק בהתחלה, עד שקצת חקרתי בעניין, והתברר שבאמת אין בעיה עם זה. הן לא צורכות משאבים. יש מקרים מאוד חריגים של תקיעת אפליקציה, שרק אז יש טעם להעיף.

2. אני לא מכיר אפליקציה כזו, אבל כן ראיתי פערים היסטריים בין צריכת הדאטה שרשומה בחשבונות של הספקים למה שנמדד במכשיר. כך שלא הייתי מיחס ערך כלשהו לאפליקציה או ווידג'ט.

4. נגד גניבה לא תעזור אף אפליקציה. מה זה ישנה אם האייפון יהיה נעול וממוקש? אגב, בתכלס FMI יעיל רק לאבדן, ולא לגניבה. (אייפון לא שונה בכך מכל מכשיר אחר).

5. בנוטיפיקיישנז אפשר לראות גם תזכורות, הודעות לוח שנה, הודעות שהאפליקציות זרקו ועוד.

6. חייבים תוכנה יעודית להעברת מוזיקה לאייפון, אבל לא חייבים אייטיונז (אם כי היא פחות או יותר הסטנדרט). לדעת רבים אייטיונז מאוד לא ידידותית. יש תוכנות אחרות, ולפני כמה שבועות היה כאן דיון בעניין אלטרנטיבות.

להגיד לא ידידותית על אייטיונז זה אנדרסטייטמנט

התוכנה ג-ר-ו-ע-ה ב GUI שלה...

בסוף הסתדרתי איתה, אבל נראה שאחפש אלטרנטיבות בקרוב.

מור~!

New member
סימוני שבילים - אפליקציית "עמוד ענן"

הורדה בחינם והמפות עולות כסף אם אני זוכרת נכון

למעלה