אייפון 4S

Dandi44

New member
אייפון 4S

שלום לכולם,
היום שמתי לב שהאייפון שלי לא מראה רשתות אלחוטיות וגם לא נותן לי לחפש רשתות.
זה רושם שזה כבוי, ורושם "דיוק המיקום משתפר כאשר האינטרנט אלחוטי מופעל".

מה ניתן לעשות?

אשמח לעזרה
תודה מראש

se7en7

New member
ברצינות : כלום

בתכלס , יש המון תרופות סבתא שמתקנות זמנית את התקלה.
1. להכניס למקפיא לכמה דקות ( כמובן שעטוף במשבו דוחה מים .
2. להכניס לתנור לכמה דקות.
3. לפנות למעבדה לשלם כמה מאות שקלים ולקוות לטוב ( לא יודע אם זה ניתן לתיקון ) .

לא לוקח אחריות על נסיונות ההחייאה.

מדובר ברכיב תקול חומרתית , גם אפל מודעים לבעיה אבל אין להם פתרון.

לא לגמרי כלום

ממה שקראתי (לשמחתי לא התנסתי), לפעמים אותן תרופות סבתא פותרות את הבעיה לתמיד או לזמן ארוך.
אגב, אני הייתי מנסה רק את ההקפאה. נראה לי שבתנור קל לגרום לנזק בלתי הפיך.
במעבדה עשוים להציע לך לנסות חימום (שהם עושים) של החלק הבעייתי. שכמו הנ"ל, יעזור לתמיד או לזמן קצר. האלטרנטיבה היא החלפת החלק בכמה מאות שקלים. איי.

AYELET1

New member
והחלפת החלק תסייע על בטוח. הייתי מתחילה

במקפיא.
תנורים זה רק במעבדה (לאו דווקא של סלולר), היכן שיש תנורים עם כיוונונן טמפרטורה מאד עדין

se7en7

New member
המילה החשובה פה היא לפעמים

גם החלפת החלק לא תמיד עוזרת .

se7en7

New member
אין שום הוכחה שהחלפת החלק פותרת את התקלה

למשך זמן , מיידית כן כמו ההקפאה .

AYELET1

New member
ואחרי שנה- שנתיים המכשיר מוחלף

באמת אין הוכחה.

se7en7

New member
זה יותר גרוע מזה

בגלל שזאת תופעה אנשים מתקנים את זה ( בהקפאה,חימום וכדומה ) ואז מוכרים את זה כתקין .

AYELET1

New member
אבל לא מדובר על זה. מדובר על מעבדה

אתה קובע נחרצות שזה לא בטוח שיעזור.
על סמך מה בדיוק????

karpe

New member
מה זה אין שום הוכחה ?

הבעיה מאד ברורה וממוקדת ברכיב ספציפי, החלפה שלו פותרת את הבעיה.
עלות של 350-400 ש"ח, לא בכל מעבדה יודעים לבצע את זה.
ההקפאה זה הדבר שהכי פחות מחזיק, אני אישית משכתי תקופה של כמה חודשים ע"י חימום נקודתי של הצ'יפ כל כמה שבועות (עם בלואר ייעודי של מעבדה).

se7en7

New member
אני יודע מה זה הרכיב ומה צריך לעשות

מחליפים רכיב ברכיב אחר , הבעיה שלפי כל ההסברים מדובר בבעיה בלוח האם ( אם הרכיב היה בעייתי לא חימום ולא קירור היו פותרים את הבעיה ) ככה שהחלפת הרכיב רק מעכבת את הבעיה .
יש הרבה מעבדות שלא מתעסקות בזה בגלל שהם יודעות שזה : א. מסוגן להתעסק עם לוח האם , 2. יודעות שהבעיה יכולה לחזור.

לא סתם המחיר הוא יקר , המעבדות לוקחות את הסיכון שהתופעה תחזור .
איזו תקלה אחרת עולה 400 ש״ח באייפון 4s?
מסך היום עולה בסביבות 200 אצל היקרנים , סוללה 100 .
דרך אגב , אם הבעיה טמונה ברכיב ספציפי אני אשמח לקבל ממך קישור לרכיב , שנדע מי מה וכמה הוא עולה .

karpe

New member
בבקשה

עולה 25$ :

http://www.ebay.com/itm/Original-Wi...e_Replacement_Parts_Tools&hash=item3a818bfd8b

והנה תהליך ההחלפה :

http://www.youtube.com/watch?v=H33GpWr7pGg

הבעיה היא כן ברכיב הספציפי הזה, חימום נקודתי שלו בלבד פותר את הבעיה, גם אם זמנית.
הסיבה שלא הרבה מעבדות מתעסקות עם זה כי זה דורש יכולת הלחמה מתקדמת יחסית, ויש פוטנציאל נזק ללוח אם בתהליך.
רוב המעבדות יודעות להחליף רק מודולים שלמים, לא תיקוני דרג ג'.

se7en7

New member
נגיד וזאת הבעיה , איך אתה מסביר שהכל עובד

כמו שצריך עד שמשדרגים לגירסא 6 ומעלה , אתה לא תראה את הבעיה בגירסא מתחת ל-6.

karpe

New member
אין לי הסבר טוב לעניין

כנראה שמשהו בתוכנה גורם לאיזשהו סטרס לרכיב וחושף רגישות שלו, זה הניחוש הכי טוב שלי (אני במקרה מהנדס שעובד בתחום).

amitp

New member
בדיוק הישמשתי מחשב ישן של אחת החוקרות

במעבדה (HP OPTIPLEX ישן). המחשב היה עולה כמו שצריך עד שבשלב כלשהו (שהיה נראה רנדומאלי לחלוטין) במהלך העבודה היה מציג מסך בצבע אקראי (אבל אחיד) ונתקע. הבעיה נשנתה גם לאחר פירמוט והתקנת מערכת ההפעלה from scratch, כך שהנחתי שהיא בעית חומרה (והיא אכן היתה, בסיכומו של דבר), אבל אף אחד מה"חשודים המיידים" לא פתר את הבעיה - המחשב לא התחמם יתר על המידה, החלפת כל הזיכרונות לא סייעה, כנ"ל לגבי הכונן הקשיח ואפילו הוספתי כרטיס גראפי חלופי. הייתי קרוב מאוד לוותר עד שגיליתי פתאום שבSAFE MODE אין שום בעיה...

ע"מ לקצר, מסתבר שלמחשב הנ"ל יש בעייה ידועה עם המתאם הגראפי ON BOARD. עם הזמן חלק מהקבלים כנראה נדפקים ונוזלים, והפעלת הרכיב גורמת לתקיעת המערכת. כל עוד המחשב עובד עם דרייבר VGA גנרי - הכל בסדר. ברגע שמתקינים את הדרייבר היעודי של אינטל - המחשב חוזר לסורו. אני יכול רק לנחש שככה"נ לצ'יפ הנ"ל ב4S יש פונקציות מסויימות שלא מופעלות במערכות ישנות יותר, כך שגם עם הפגם קיים הוא למעשה לא "נחשף". שידרוג למערכת הפעלה חדשה יותר מפעיל את אותו מוד וחושף את הפגם.

דרך אגב, בכל מקרה לא הבנתי איך הנתון הנ"ל תומך בבעיה דווקא בלוח האם, לשיטתך?

karpe

New member
איפה אמרתי בעיה בלוח האם ?

הבעיה היא שהרכיב הזה מולחם ללוח האם, ובמהלך ההחלפה שלו עלולים לגרום נזק ללוח, זו לא הלחמה פשוטה, זה דורש REFLOW (המגעים נסתרים מתחת לצ'יפ).

למעלה