אייפון נרטב

LIANSH21

New member
אייפון נרטב

שלום רב, נפל לי היום האייפון לאלסלה, כמובן שהוצאתי אותו ישר באותה שנייה!!! הוא היה עם מגן כזה שמכזה את כל האייפון, אני לא יודעת עד כמה זה עזר אבל לא כל החלקים נרטבו ישר הוצאתי אותו וייבשתי אותו עם נייר ועם פן!!! כיביתי אותו ושמתי אותו על משטח נקי בתוך מגבת ..
אחרי 5 שעות הדלקתי אותו והכל עבד חוץ מהמצלמה כי יש קצת מים על העינית..
הכל עובד חוצמיזה...ועברו שעות
השאלה האם יכול להיות שיפסיק לעבוד מאוחר יותר? או שאם עובד אז עובד
ושאלה נוספת..במידה ואזדקק לתיקון קורוזיה- האם יש דרך לעשות את זה מבלי לאפס את המידע שעל המכשיר?

תודה רבה רבה מראש לעונים

noa_f

New member
שימי אותו בתוך כלי גדול מלא באורז למשך כמה

ימים. כבוי כמובן.
אם תהיה לך קורוזיה, ממילא עדיף שכל המידע יהיה מגובה, כי זה יגרום למכשיר להתקלקל לגמרי ולמידע להיות בלתי נגיש. ככה שאיפוס מלא יהיה הקטנה בצרותייך.

noa_f

New member
הגדרות > אייקלאוד > גיבוי ואחסון: ״גבה עכשיו״

sandifer

New member
אייפון נרטב

תשים את האיפון בתוך שקית נילון עם אורז ותשאיר סגור במשך 48 שעות עדיף בשמש
מנסיון עם טלפון נייד שהיה אמור להיות עמיד במים ושתה מים בירדן , זה עבד מצויין

LIANSH21

New member
עבר יותר מיום מהוא עובד

האם יש מצב שהוא יפסיק בהמשך?
לדעתי הוא יבש לגמרי
היו קצת אדים על המצלמה אבל עברו

LIANSH21

New member
פשוט תיקון קורוזיה עולה המון

ואני לא רוצה לשלם סתם
האם יש דרך לגלות כבר מעכשיו אם יש נזק?
שמעתי שיש סנסורים אם יש פס אדום כלשהו בצדדים אז יש נזק...או שהאדום נדלק כשהאייפון מת לגמרי?
אני לא יודעת מה לעשות
אני חייבת לתקן אם הוא נטבל באסלה?? גם אם הוא בסדר כעת?
תודה מראש

BravoMan

Active member
זה לא "סנסורים".

בתוך המכשיר יש חתיכות של נייר לקמוס שמשנות צבע במגע עם לחות.
הם לא מעידים על נזק קיים או נזק אפשרי אלא רק שנכנס נוזל למקום שבו הנייר נמצא.

כדי לראות אותם צריך לפתוח את המכשיר וזה לא משהו שמומלץ לעשות מחוץ למעבדה, אלא אם ממש ממש יודעים מה עושים.

בזמנו, גם היית בעיה עם הניירות האלה שהתגלו כרגישים מידי ומנעו מאנשים לממש אחריות ללא סיבה מוצדקת, אז לא ברור עד כמה הם אמינים היום.

האם רכיבים במכשיר יחלידו?
אף אחד כאן בפורום, לפחות למיטב ידיעתי, לא יכול לחזות את העתיד.
אולי כן, אולי לא.

מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה האם מחיר וודאי של "תיקון קורוזיה" עכשיו עדיף על מחיר פוטנציאלי של מכשיר חדש בעתיד הקרוב או לא.

וזה שיקול אישי שלך נטו.

AYELET1

New member

LIANSH21

New member
יש לי אייפון 4S

אני מאמינה שעדיף לתקן ...התיקון עולה 500 ש"ח במעבדה וזה באמת לא זול אבל מכשיר חדש במידה והנוכחי ימות בעוד חודש מכשיר חדש לבי בירורים שלי יעלה לא פחות מ-1200
אז עדיף לתקן
תודה

noa_f

New member
השאלה היא אם בכלל תיקון קורוזיה יעיל.

ממה שאני שמעתי (כלומר, לא נסיון אישי) - הם לא ממש יעילים.

karpe

New member
יעיל מאד

מנסיון אישי - אייפון 4 שלי עבר כביסה מלאה, לא עבד בכלל וגם המסך נשבר, לא ראיתי טעם בכלל לתקן אותו, זרקתי אותו במגירה.
כמה חודשים אחרי זה קרוב משפחה אמר לי שהוא מתעסק עם תיקונים של אייפונים ויש לו אמבט אולטרסוני מיוחד לתיקון קורוזיה. ביקש את ה'גופה' וקיבל.
הוא הצליח לתקן אותו - החליף את כל הרכיבים החיצוניים כמו מסך מצלמה, מיקרופון, רמקול, אזניה וכו'. לוח האם התאושש..המצלמה לא עובדת וגם הבלוטות' לא.
המכשיר עד היום עובד כמכשיר ראשי של אשתו (יותר משנה).
מקרה נוסף של חבר שהפיל את האייפון 5 לאסלה מסר את המכשיר למעבדה תוך כמה שעות, עבד בצורה תקינה לגמרי במשך שנה עד שנמכר.

noa_f

New member
מהתיאור שלך זה לא יעיל מאוד אלא בתלות

למהירות התגובה והטיפול הנכון...
ואולי גם ענין של מזל?

karpe

New member
ברור שיש השפעה של זמן

ככל שעושים את זה מהר יותר הקורוזיה פחות מתפשטת.
אבל עצם העובדה שהצליחו להציל מכשיר שעבר כביסה, אחרי כמה חודשים שהוא שכב במגירה, עם סוללה מחוברת - גם אם לא באופן מושלם, מראה שהטיפול יעיל.
ומזל תמיד טוב שיש

שורה תחתונה - מכשיר שעבר טבילה מלאה, רוב הסיכויים שלא יאריך ימים ואחרי זמן מסויים (שבועות או אפילו חודשים) יתחילו בעיות שונות ומשונות. טיפול מהיר נגד קורוזיה יימנע את זה בסיכוי טוב מאד.

noa_f

New member
אני מניחה שגם אפל שיפרו את המכשירים שלהם

אבל אייפון1 שלי, יום אחרי צלילה קצרה בבריכת שחיה היה מעבר לכל הצלה.
אולי זה גם קשור לחומר בו המכשיר טובל. בריכת שחיה - עם כל הכלור והאמוניה - היא משהו קטסטרופאלי יחסית למים די נקיים.

למעלה