אייפון כנגן מוזיקה.

Murdock18

New member
אייפון כנגן מוזיקה.

שאלום, חברים.

יש לי ידידה עם אייפון שתוהה לגבי האיכות שלו כנגן מוזיקה. זאת אומרת, היא תוהה אם יש הבדל מהותי בין נגן המוזיקה של האייפון לבין לקנות נגן מוזיקה נייד ייעודי, מבחינת איכות השמע? מלבד האוזניות כמובן ואיכות הקובץ שמנוגן. ואילו עוד פרמטרים יש להתייחס אליהם, במקרה הזה? אמרתי לה שלדעתי אין באמת צורך לקנות נגן ייעודי ושזה יהיה בזבוז, אבל אולי אני תוהה ולכן מתייעץ איתכם.

karpe

New member
האייפון נגן מעולה

מבחינת איכות אין שום סיבה לקנות נגן נפרד. הסיבות היחידות הן פרקטיות :
- נפח אחסון מוגבל
- סוללה
- גודל פיזי

אם הדברים האלה לא מהווים מגבלה (ולרוב האנשים הם לא אמורים), אז אין סיבה לקנות נגן ייעודי. את בעיית הנפח אפשר לפתור ע"י ניגון מהרשת,
בעיית הסוללה לא קריטית אם לא מתעסקים עם המסך יותר מדי,
ועניין הגודל זה כבר נוחות - מצד אחד ממילא סוחבים טלפון לרוב המקומות, מצד שני אם זה לספורט אז אולי יותר נוח משהו יותר קטן.

noa_f

New member
וגם האוזניות המצורפות מצוינות יחסית למחירן.

אגב, אפשר לקנות היום מוסיקה מהחנות הישראלית, בשקלים. היא אפילו זולה יותר מאשר בחנות האמריקאית וזה מיד מגיע למכשיר.

Murdock18

New member
השאלה היא אם באמת יש הבדל גדול

באיכות השמע בין אוזניות כאלו ואחרות, שמצדיק את ההפרשים במחירים? עד כמה שווה בעצם להשקיע באוזניות או בנגן? ובמה יותר חשוב להשקיע בין השניים?

noa_f

New member
הכי חשוב להשקיע באיכות קובץ השמע

ואח"כ באוזניות.
הנגנים של אפל (אייפון בכללם) נחשבים מצויינים. הבעיה היחידה של האייפון היא רק הנפח לעומת המחיר.

se7en7

New member
באוזניות שמגיעות במכשיר אין יותר מדי בס שנעלם

תוך כדי השימוש בהן ( נהרסות עם הזמן )

Lepton

New member
מניסיון אישי...

אוזניות "על האוזן" נותנות צליל טוב בהרבה מאוזניות זולות / בינוניות בתוך האוזן (לא בדקתי אוזניות יקרות באמת). יש אוזניות "על האוזן" שלא תופסות הרבה יותר מקום מאוזניות בתוך האוזן.

se7en7

New member
הבעיה באוזניות על האוזן הרגילות היא שאין

בעדוד רעשים , אם רוצים בידוד רעשים טוב צריך להשקיע מאות שקלים באוזניות גדולות שמכסות את כל האוזן .
אני אישית מאמין שלכל אחד יש חוויה אחרת מאותן אוזניות וכל נושא האוזניות הוא מאוד אישי , יכול להיות אחד שיהיה חייב אוזניות באלפי שקלים ואחד שיספיקו לו אוזניות ב50 ש"ח.
הכי חשוב , לא לקנות אוזניות חיקוי , האיכות נוראית בדרך כלל.

Murdock18

New member
ומבחינת שאר הסיבות,

כיוון שכבר פתחתי את ההודעה ושאלתי כאן, אפשר להתייעץ על הדרך לגבי נגן?

האם אפשר להסתפק בנגן שנקנה לפני שנים אחדות? ואני תוהה עד כמה האוזניות משפיעות גם הן על איכות השמע. זאת אומרת, יש הבדל גדול בין אוזניות IN EAR של 100 ש"ח לבין אוזניות ב-200 ש"ח?

noa_f

New member
זה תלוי באוזניות.

ברור שאוזניות איכותיות ישמיעו את אותו הקובץ הרבה יותר טוב (אם האודיו איכותי מספיק).

לגבי הנגן: השאלה היא איזה נגן.

Murdock18

New member
נגן SANSA CLIP של סנדיסק מ-2008.

כדאי להשקיע בנגן חדש או שהנ"ל עושה את העבודה מבחינת איכות?

karpe

New member
לא תרגישי בהבדל

מול נגנים חדשים לדעתי, לפחות לא כאלה שנמכרים במחיר שפוי.
(דוגמה לנגן 'אודיופילי' כזה, שעולה 1300$ :
http://www.hometheater.co.il/article04600.html)

הסיבה היחידה להחליף זה רק מבחינת נוחות, פיצ'רים ונפח אחסון
(אם כי למיטב ידיעתי אפשר להכניס לו כרטיס חיצוני).

Y. Welis

New member
סביר. יש גם טובים של פיליפס

הסאנסה סובל מסוללה קצרה (בעיקר אם השירים על הכרטיס החיצוני ולא בפנים).
+ סאנסה ZIP חדש (עם מסך צבעוני) הלך לי אחרי חודש (יוחלף בקרוב). לא סימן טוב.

למעלה