אייפון ארבע וgps..

נטלי 100

New member
אייפון ארבע וgps..

היי! יש לי אייפון ארבע שהגיע מאנגליה. נקנה מחברה ופתחתי אותו לסים פריי.. הWaze או כל אפליקצית gps לא קולטים את הלוויני gps שבמכשיר.. אבל בפייסבוק למשל הוא מזהה איפה אני נמצאת כשאני שולחת הודעה.. מה עושים? הורדתי את האפליקציה הgps info אבל אין לי מושג מה צריך לקרוא שם כדי לדעת מה הבעיה.. באנגליה המכשיר עבד מצויין :/ אשמח לעזרה!!

talflanzman

New member
אם אין קליטה בשטח פתוח של האפליקציה מצפן

שמראה מיקום GPS
עשה במשך דקה עם האייפן סימן של שמונה באויר עד שתחזור הקליטה תהיה מדויקת

amitp

New member
למיטב זיכרוני האפליקצייה מצפן לא מראה מיקום

GPS...?

amitp

New member
? דווקא בדקתי, היא לא מראה.

לפחות אצלי, היא מציגה רק את כיוון הצפון כפי שמתקבל מהמצפן המובנה (אשר תנועת ה"שמונה" באוויר מאפסת אותו, ולא את רכיב הGPS).

Powerball

New member
אכן מאחת הגרסאות המצפן מראה גם קואודינטות GPS

ואם מקישים עליהם, זה מתחלף לכתובת, אם היא מזוהה.
להערה קודמת שלך- השמיניה שעושים עם המכשיר אינה נוגעת לקליטת ה GPS, אלא לכיול המצפן.
איפה אתה- ביהוד ?

נטלי 100

New member
דווקא המצפן עובד יופי

ולא רק בשטח פתוח..הבעיה היא רק עם אפליקציות ניווט כמו למשל וויז,גוגל מפות ו8m

פעילות GPS

לעיתים, ה-GPS מזהה לווינים רק אחרי כ-15 דקות (בשטח פתוח), במיוחד לאחר שזיהה GPS במרחק העולה על כ-500 ק"מ מהמיקום הנוכחי. אם יהיה זיהוי, בפעמים הבאות הוא יהיה מהיר.
הפייסבוק מסתמך (גם) על המיקום המזוהה בעזרת הקליטה הסלולרית, ולכן יש מיקום.

Powerball

New member
זה לא הפייסבוק שמסתמך על קליטה סלולארית...

לצורך קביעת מיקום, אלא ה GPS יכול להעזר בנתוני אנטנות הסלולאר ואנטנות WiFi, לצורך קביעת מיקום. בין הייתר תהליך ההסתייעות הזה עוזר לקצר מאוד את זמן קבלת מיקום ראשוני במקרים של דילוג גדול בין המיקום הקודם בו נוצר איכון של מיקום, למיקום הנוכחי.
הפייסבוק, או כל אפליקציה אחרת שמקבלת מיקום, מקבלת אותו מהמכשיר הנייד, בלי ״לדעת״ איך המיקום חושב.

יתכן...

היה לי אייפון ללא קליטת GPS (מודם 6.15), ותוכנה המתבססת גם על קליטת לווינים חיפשה ללא הרף אות מלווינים. כמובן שדיוק המיקום היה ברדיוס של כמה עשרות מטרים. תוכנה המתבססת רק על קליטת לווינים לא עבדה כלל.
הפייסבוק (וישומים דומים) לא מנג'זים כשאין אות לווינים. הם "מסתפקים" במה שיש. תוכנת ניווט, כמו IGO, מתריעה ללא הרף על חוסר קליטת לווינים אף על פי שיש מיקום (שלא ממש מדויק...).
אולי זה מה שמפריע לשואלת.

נטלי 100

New member
סליחה על הבורות אבל לא הבנתי.

אני צריכה לחכות עם המכשיר רבע שעה בשטח פתוח אחרי שאני לוחצת ניווט ולראות מה קורה? ואז זה אמור לעבוד תמיד?
כי ניסיתי את זה בעבר תוך כדי נהיגה ברכב ובמשך כל הנסיעה לא הייתה קליטת gps..

AYELET1

New member
במקרה כזה כדאי קודם כל

לבדוק אם שירותי המיקום מופעלים
ואם שירותי המיקום של היישום הספציפי (ווייז למשל) גם מופעלים.
זה בהגדרות, פרטיות, שירותי מיקום.

אם הכל מופעל וכלום לא עוזר, בצעי ריסט ע״י לחיצה בו זמנית על כפתור ההפעלה העליון וכפתור הבית התחתון, עד שיופיע התפוח.

פשוט מאד

לאחר שתבדקי מה שאיילת כתבה לך, ותמצאי שהכל כשורה, נסי לשהות עם המכשיר תחת כיפת השמים כשתוכנת הניווט מופעלת. רכיב ה-GPS צריך לעדכן את המידע האצור בו (אלמנך) ולהתאים אותו למיקום החדש (הוא מוצא לווינים שונים מאלו שמצא באנגליה).

נטלי 100

New member
את מה שהיא אמרה עשיתי כבר,תודה איילת

אני אלך לנסות את העניין של תחת כיפת השמיים..ואתפלל לאלוהי הgps במקביל. תודה רבה גם לך!!

כן

מנסיון רב עם מכשיר GPS אחר (לא אייפון), כשעוברים מרחק גדול מהמיקום המוכר הקודם, צריך לעמוד סטטי באותה נקודה כמה דקות טובות עד שהמכשיר מזהה את המקום החדש. רבע שעה זה בהחלט סביר.

וחשוב להיות סטטי. אם זה נעשה בנסיעה, זה לא עובד.

למעלה