אייפוד גנוב

אייפוד גנוב

שלום לכולם,
לפני כחצי שנה נגנב לי האייפוד טאצ'.
התאבלתי קצת ואז רכשתי לי אייפוד חדש. השתמשתי באותו שם משתמש לאייפוד החדש ונתקלתי במשהו שמעולם לא היה בעבר- תמונות בזרם התמונות שלי, שאינן שלי.
תחילה חשבתי שזה אולי בגלל ההתחברות לווי פיי ציבורי (לדוגמאת התחנה המרכזית וכו'), אבל ככל שעבר הזמן המשיכו אותם פרצופים להופיע בתמונות האלה מה שגורם לי לחשוד שזה תמונות מאותו אדם.

האם יכול להיות שגנב האייפוד המשיך להשתמש באותו שםמשתמש שלי או שהאייפוד עצמו מחבר בין שני המכשירים?
או שמא זה רק צירוף מקרים מוזר.

תודה מראש,
פיצ.

יפתח00

New member
סביר להניח שהגנב (או הקונים ממנו)

משתמשים ביוזר שלך. באופן הזה, תמונות שמצולמות באייפוד מועברות לזרם, כאילו היו שלך. עכשיו יש חומר להעלות לפייסבוק לתפיסת הפושע הנתעב

אביPC

New member
האם התקנת על האייפד Find My iPhone?

כי אם כן אז תוריד את האפליקציה הזו גם על האייפד שלך - ובעזרת הסיסמה שלך (שאני מניח שזו גם הסיסמה שלו) תוכל לאתר את האייפד.

יפתח00

New member
מדובר באייפוד ולכן אין למכשיר GPS

עד כמה שזכור לי, עדיין יש אפשרות לבצע איתור על בסיס חיבור לרשת אלחוטית (אבל אז המכשיר אכן צריך להיות מחובר לרשת אלחוטית).

לפותחת השרשור, קחי בחשבון שגם יש סיכוי שמדובר במשתמש תמים שהאייפוד נמכר לו במהלך העסקים הרגיל, ואז אין לך כ"כ קייס. אם היה מדובר באייפון, מדובר באפשרות קלושה יותר (כי אז ניתן גם לבצע חסימת IMEI) אבל אייפוד הוא משהו שהרבה יותר קל לקנות כגנוב בלי ששמים לכך לב...

se7en7

New member
תמונות לפי מה שאני זוכר עולות

רק ברשת אלחוטית .
גם אצלי במק יש find my iPhone והמיקום די מדוייק , שווה לבדוק.

noa_f

New member
לא הייתי מחפשת את המכשיר, הוא לא שווה

סכין בבטן או משהו דומה...
אבל כן הייתי מוחקת אותו מרחוק, אם מותקן עליו Find my iphone. זה יכול מאוד לכאוב לגנב.

talflanzman

New member
כנס לאתר icloud.com

בחר באייפוד ומחק את תוכנו מרחוק או אתר את מיקומו(לא בטוח שאפשר באייפוד 4)

King of falaka1

New member
כן אבל אין לך הוכחות שזה אכן הגנב

אבל כולם פתאום הופכים להיות צדיקים ועורכי דין שצריך אם תעלה תמונה וזה לא הגנב אז תהיה באמת בבעיה

noa_f

New member
גם אם זה לא הגנב, אלא טמבל שקנה ממנו

הוא משתמש באפל איי-די של מישהו אחר ובאפליקציות שמישהו אחר קנה. זבש"ו.

Y. Welis

New member
מצא עו"ד שיוכיח את זה

עם התורות הענקיים לתביעה בארץ - לא חושב שיטרחו.

se7en7

New member
סעיף 413

סעיף 413 לחוק העונשין קובע כך: "המחזיק דבר, כסף, נייר ערך או כל נכס אחר שיש עליהם חשד סביר שהם גנובים, ואין בידו להניח את דעתו של בית משפט שרכש את ההחזקה בהם כדין, דינו - מאסר ששה חדשים".

סעיף 413 נכלל בסימן ה' לפרק י"א לחוק העונשין, שכותרתו "נכסים גנובים". תכליתן של העבירות הנכללות בסימן זה היא להרתיע מפני קבלה או החזקה של נכסים שהושגו שלא כדין או שחשודים בכך, ובדרך זו להקטין בעקיפין את הפיתוי לבצע עבירות להשגת הנכסים. בהתאם לכך, כולל סימן ה' לפרק י"א לחוק העונשין שלוש עבירות, שמידת חומרתן נגזרת מהזיקה לאופן השגת הרכוש: קבלת נכסים שהושגו בפשע או בעוון לפי סעיפים 411 ו-412 לחוק, ועבירה נוספת שהיא הרלוונטית למאמר זה – החזקת נכס חשוד לפי סעיף 413 לחוק.

סתם לידיעה , הייתי שוטר לתקופה מסויימת ולא פעם נעצרו אזרחים שקנו אייפון,גאלקסי ודברים אחרים מאנשים ברחוב.
תסכימי איתי שלא סביר שילד בשכונת מצוקה יסתובב עם אופניים של עשרות אלפי שקלים.

AYELET1

New member
סלח לי, אבל המשטרה עושה דברים שיש עליהם ביקור

רבה מאד (בלשון המעטה). זה שעצרתם, לא אומר כלום.
וקניית מכשיר יד שניה, לא מטילה על זה צל של ״חשד סביר״ לסחורה גנובה.

se7en7

New member
אני לא נכנס לויכוח על מי ועל מה . כאשר באים

לקנות מוצר יד שנייה נגיד אייפון במחיר של 30% מתחת למחיר המקובל יש פה חשד ולפעמים אפילו ידיעה שהמכשיר הושג בדרכים לא דרכים ( במיוחד שהמכשיר נמכר ללא אביזרים וכדומה). "עצימת עיניים" לא עושה את הדבר לחוקי.

למעלה