אייפד אייר - עדכון

AYELET1

New member
ברור שזו הגישה אבל את שאלת בהקשר לגיל

הגיל תורם אבל ישנם אנשים מבוגרים שמתרגלים לחידושים.
שמעתי על קיבוץ בצפון שנתן לחבריו המבוגרים 0כוונתי לבני שבעים-שמונים) קורס בגישה למחשב ולאינטרנט.
חושבת שזו יוזמה נהדרת

shoosh2607

Member
מנהל
אמא שלי הלכה לכזה

שאלתי אותה למה היא לא מבקשת מאיתנו אז היא אמרה (באלו המילים):
״אני מעדיפה ללכת לקורס ולא ידברו מהר מהר ואני אוכל לשאול כמה פעמים שבא לי ולא יהיו חסרי סבלנות..״.
עכשיו, לא שאנחנו חסרי סבלנות (זה בעיקר אני, כן? אחותי למרות היותה בעלת אייפון ובתחום ההיטק פחות מכירה את החידושים וההמצאות) אבל יש משהו בגישה שלה. היא תשלם ותלמד בקצב שלה

AYELET1

New member
אולי גם יותר נח להרגיש שאת

"בחברה טובה".
ושהיא תוכל לשאול הרבה שאלות ולא תרגיש יוצאת דופן (גם אם תהיי מאד סבלנית).עמי קורסים כאלו הם נהדרים.

את אמא שלי אני לימדתי , אבל אחרי הרבה תחנונים ושידולים (מצידי!!!).

noa_f

New member
הבעיה הגדולה ברוב הקורסים האלה היא שהם

מלמדים ״חלונות ואופיס״. ואלו מערכות סופר מורכבות, במיוחד עבור הצרכים של רוב ה״סבאים״. הם רוצים לגלוש, אולי פייסבוק, לדבר עם הנכד בסקייפ, לקרוא אימיילים ולראות תמונות. המתוחכמים שבהם יעשו גם קניות ברשת.
בשביל זה אין צורך לתחזק מחשב אישי עם מערכת חלונות. טאבלט עם מערכת הפעלה מינימלית ומהירה, יהיה הרבהה יותר יעיל.
אבל אף אחד לא מעביר קורסים (מוסדיים) בשימוש בטבלט

shoosh2607

Member
מנהל
זה נכון

מצד שני - רובם מסתדרים טוב יותר עם מחשב אישי. זה יותר מוכר, יותר גדול, ו"יושבים מול שולחן". אז הכרת החלונות זה חשוב. אופיס קצת פחות...
אני מאמינה שיהיו גם קורסים של שימוש בטאבלט בעתיד הלא רחוק

AYELET1

New member
ככל שנישת הטאבלט מתרחבת

ומחירי הטאבלטים מגוונים יותר, וברי השגה לאוכלוסיה נרחבת יותר

AYELET1

New member
את טועה. הקורס עליו דיברתי (ממה שהבנתי מאותה

אישה) דיבר על שימוש בסיסי ביותר- הפעלת המחשב (קראי לזה "חלונות". עדיין זה ברמה בסיסית של הפעלת המכשיר) , גלישה
אולי גם קבלת מייל.
לא אופיס, לא דברים מורכבים.
וזה היה בתקופה טרום טאבלטית (שמעתי את הסיפור לפני כ-7-10 שנים).

noa_f

New member
גם הסבתא שלנו הלכה לקורס כזה. היא נשארה עם

מחברת שבה הכל רשום בכתב יפה ומסודר. שנים, כשהשתמשה במחשב, היתה עובדת בצמוד למחברת...
אח״כ עם וינדוס 2000 ו-7 הייתי צריכה לעבוד קשה מאוד כדי שהממשק ״יראה״ כמו win98 שעליו למדה
, כי זה מה שהיא הכירה ואם דברים היו שונים, היא לא הסתדרה.

לצערנו, האייפד נחת מאוחר מדי בשבילה. היא כבר לא מצליחה לזכור שאפשר להשתמש בו לכל מיני דברים. אבל כן מעדיפה אותו בשביל משחקי הקלפים שלה. והמחשב כמובן מעלה אבק.

מה שכן, כשהבאנו את האייפד, האחות שלה - טכנופובית איומה (גם היא היתה אז בת 85 בערך) - תוך 3 שניות הבינה את הקונספט ואפילו ״הסבירה״ לה מה צריך לעשות (״מה את לא מבינה? מזיזים את האצבע ככה וככה וזה זז. והנה, מסובבים״). זה היה בידור עולמי.

AYELET1

New member
אם סבתך היתה לומדת על אובונטו ,

גם היית צריכה לסדר לה את הממשק כדי שיראה כמו גרסה מיושנת, כי הממשק משתנה פלאים (את בטח יודעת את זה).
למעשה אפילו בטאבלט (אפל כמו גם אנדרואיד) הממשק והדברים משתנים ממערכת למערכת ויש ללמוד אותם, אך זה ללא ספק קל ואינטואיטיבי יותר.

אותי באופן אישי משמח מאד שהמיכשור הזה יכול לשמש לאנשים מבוגרים מאד (כמו לסבתא שלך למשל), גם אם במקרה המדובר זה למשחקים בלבד.

האחות היתה אולי טכנופובית, אבל לפחות לא עם אנטי עצום.
אני מכירה גם אנשים (חילוניים!!) שסמרטפון וטאבלט הם מילה נרדפת עבורם לכל מה שהוא תמצית הרוע, ההתמכרות, החידלון בעולמינו

noa_f

New member
זהו, שאני חושבת שבאייפד, יש פשוט הרבה פחות

מה ללמוד והרבה פחות אפשרות ״שיתבלגן״. המערכת הרבה פחות מתוחכמת, אבל מצד שני, לדברים שמעניינים את רוב האנשים - אתה מגיע הרבה יותר מהר ובקלות.

AYELET1

New member
בנוסף, עובד איתי אדם שאמו להערכתי באמצע שנות

הששים לחייה.
יש לה נקסוס 7 (בסה"כ על אותו עקרון...).
גם היא ממה שהבנתי י מזה מאד

noa_f

New member
אמא שלי באמצע שנות ה-60. כבר כמה שנים עם

מקבוק.
נקנה בעיקר כדי שהיא תוכל ליצור ספרי תמונות מכל הנסיעות שלהם לחו״ל + אימייל וקצת גלישה. (אמא שלי מקבלת אימיילים כמו טינאייג׳רים לפני 10 שנים - מיליון שטויות)
והמק נבחר, כי אני לא הסכמתי לתמוך טכנית בפיסי יותר. אח״כ היא בעצמה אמרה: ״המחשב שלי יותר נוח מאשר של אחותך״ (אחרי שישבה יום אחד עם הלפטופ של אחותי. פיסי כמובן).
היום הייתי מעבירה אותה לאייפד. נחכה שהמק יסיים את חייו, אם כי הוא לא עושה שום סימן שהוא קרוב לזה (בן 4.5 או 5).
עכשיו שיש ל״לופה״ אפליקציה ליצירת ספרים לאייפד, שאני גם סומכת על התבניות שלה שיהיו יפות ונוחות, כי אני מכירה את מי שבנה אותה

AYELET1

New member
הקביעה של אמך איזה מחשב נח יותר אינה תופסת

כי היא רגילה למחשב מסויים.
מעבר דורש זמן למידה ו"התרגלות" (מנסיון).
למק יש את היתרונות והחסרונות שלו.

noa_f

New member
ממ... היא עבדה על פיסי הרבה קודם

זה לא שהיא לא מכירה בכלל.

אגוזים1

New member
אוי איזה קטע

ממש לא מזמן הכנתי ספר באפליקציה של לופה. היא אכן נוחה וכיפית לעבודה (הרבה הרבה יותר מהתוכנה למחשב).

noa_f

New member
כן, כי הקונספט שלה אחר משל התוכנה למחשב

היא נבניתה כדי לגרום לאנשים לסיים בניה של ספר. לכן יש לה הרבה אפשרויות אוטומטיות ותבניות יפות.
לעומתה, התוכנה למחשב בנויה ככה ש״יש לך את כל האפשרויות בעולם״.
אבל לופה הגיעו למסקנה ש-90% ממי שמתחיל לבנות ספר, לא מסיים אותו (וחלק גדול מאלו שכן, מגיעים לתוצרים ממש מכוערים).

נשמע מוכר?

amitp

New member
זה עניין של הרגל והגדרות

(בהנחה שאחותך עובדת עם WIN7 ולא עם 95). בתקופת הלימודים עבדתי כתומך מיחשוב במעבדה באוניברסיטה. ראש המעבדה (פרופ' אינטיליגנטית למדי אבל טכנופובית ברמה מדהימה) שוכנעה על ידי מישהו לקנות iMac כי הוא "נורא ידידותי, נוח ופשוט". אחרי כמה חודשים (והרבה שערות אבודות) היא צבעה אותו בכחול, זרקה לים וחזרה לPC שאולי היה קצת פחות יפה, אבל עשה את מה שהיא היתה צריכה ממנו.

למעלה