איימי

tzivi1

New member
איימי

מקווה שתראי את זה. נתקלתי בזה בפייסבוק. לא ממש קראתי, אבל חשבתי שיעניין אותך. בלי קשר, יש קבוצה בפייסבוק שנקראת "הורים נגד ג'אנק לילדים שלנו", ויש שם המון רעיונות להגשת אוכל ובישול לילדים.

http://cms.education.gov.il/Educati...Medorim/2/2-2/HoraotKeva/K-2013-7a-2-2-82.htm

http://edu.gov.il/owlHeb/GanaiYeladim/RegulationsAndAdministrations/NiyhulGan/Pages/Birthday.aspx

http://cms.education.gov.il/NR/rdon...6FC-8441-8321C237EEE3/182207/NaeimLeHacir.pdf

אמרלדה

Active member
ציבי, כפרוש, איפה את? מחכה לך כבר כמה ימים

&nbsp
ראשית רציתי להגיד לך שכתבתי לך בשרשור על שנת השמיטה שעבר לעמוד קודם הסבר ממצה וארוך, ואני מקווה שתקראי אותו.
&nbsp
שנית רציתי להגיד לך שהרופאה אמרה: תאכלו חומוס. חומוס הוא לא משמין, והוא מצוין בשביל השלם כי הוא צריך להגביר את החלבונים.
אז השריתי את החומוס שלושה ימים והחלפתי את המים פעמיים ביום. אני חולה על חומוס גרגרים, והחלטתי להצטרף לחגיגה. גם הרתחתי אותו פעמיים ושפכתי את המים. הדבר היחיד שלא עשיתי זה לא שמתי בו סודה לשתיה שגם היא, טוענים, עוזרת לבעיות העיכול.
&nbsp
הקיצר - ככה ככה. ביום הראשון היה סביר (עם האנזים-פפאיה שלי, כמובן, כי לא הייתי מעזה לאכול את זה בלעדיו).
ביום השני פחות.
אני מכירה את החסרונות של הסודה לשתיה, אבל אולי אשים קצת - או אבקת אפיה - ואנסה שוב. בעסה.

22BB

New member
אולי תנסי במקום להשרות 3 ימים להשרות לילה ולהנביט 3 ימים ?

הכי פשו לשים על המסננת של הירקות שיושבת על הכיור ולהרטיב כל כמה שעות.

אמרלדה

Active member
כן. הגיע זמן להנביט, ללא ספק. ציבי לימדה אותי לפני שנה. תודה

אני משרה את החומוס ל- 24 שעות ואז מקפיאה אותו

כשהוא יוצא מהפריזר לאחר בישול הוא מאד רך ונעים לי בבטן.
ההקפאה אחרי השריה עושה לו טוב

נועם@בת

New member
גם קמח חומוס הולך?

הכנתי השבוע לביבות ירקות וחומוס בתנור. יצא מעולה ולא ממש מעיק על הבטן. בשביל עצלנית כמוני זה נחשב משהו קל להכנה. אני תיבלתי עם כמון ברוחב לב גם כי אני אוהבת כמון וגם כי הוא מפחית את תופעות הלואי של החומוס. לא היו לי זרעי פשתן אז ויתרתי, במקומם צרפתי זרעי צ'יה. הם לא משנים את הטעם אבל בעלי ערך תזונתי גבוה.
מאחר ואפיתי אותן במקביל להכנת ארוחת הערב לילדים- שכחתי להפוך אותן אחרי רבע שעה. הן פחות אסטתיות, אבל טעימות בהחלט.

המרכיבים
  • 2 כוסות קמח חומוס
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • בצל יבש
  • 3 כפות זרעי פשתן טחונים
  • חצי כפית חוואייג' למרק
  • חצי כפית כמון
  • חצי כף מלח
הוראות הכנה
טוחנים במעבד מזון (או מגררים היטב בפומפייה) את הגזרים, הקישואים והבצל.
מוסיפים לתערובת את קמח החומוס, זרעי הפשתן והתבלינים.
בידיים משומנות קלות יוצרים מהתערובת קציצות ומסדרים אותן בתבנית אפייה משומנת.
אופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 175 מעלות.
לאחר שהקציצות נאפו מצד אחד הופכים אותן ואופים כ-15 דקות נוספות על הצד השני. יש להקפיד שלא לאפות יתר על המידה.

בתיה

רונית ש5

New member
תודה שהעתקת את המתכון והפנת אל המקור.בני טבעוני ואני מחפשת

כל הזמן גיוונים, אנסה את הקציצות האלה.

tzivi1

New member
איזו קבלת פנים כיפית

בזמן האחרון אני לא מקבלת התראות על תגובות שכתבו להודעות שלי, ובגלל קוצר זמן לאחרונה, גם אני גם לא עוברת על כל ההודעות, ככה שאני מניחה שאני מפספסת די הרבה
אני אקרא יותר מאוחר את ההסבר על שנת שמיטה. תודה רבה!
&nbsp
ובקשר לחומוס - היה איזשהו שיפור אחרי השריה של שלושה ימים? ומעניין אותי - האם כשבישלת יצא הרבה קצף? אני משתדלת להשרות לפחות חמישה ימים (ואם אפשר אפילו יותר), ומחליפה כמה פעמים ביום את המים. כשאני מבשלת, בקושי יוצא קצף.
אני חושבת שכדאי שתנסי את הסודה לשתיה, כי היא מפרקת אינזימים בקטניה, ומאוד יכול להיות שזה יקל עליך את תופעות העיכול (ובכלל, אין דבר כזה "חסרונות של סודה לשתיה"... לאחרים זה חיסרון, לך זה יכול להיות יתרון גדול כשמדובר בקטניות).
&nbsp
אגב, הנבטה עוזרת לי פחות מההשריה הממושכת (ואם כבר מדברים על חומוס משמין או לא - הנבטה גם מפחיתה את כמות הקלוריות בקטניה).
&nbsp

אמרלדה

Active member
היה שיפור קל, כאמור. לא מספיק.

והסיבה שהרופאה אמרה לאכול חומוס זה משום שהיא פסקה חד משמעית: חומוס לא משמין.
&nbsp
לא שאלנו אותה על שאר הקטניות. מטומטמים.
&nbsp
יצא קצף, לא נורא.
&nbsp
ברור שאת צודקת לגבי הסודה לשתיה. זה עובד כך בערך לגבי כל מה שאנשים ודיאטניות אומרים ש"בריא"
וזה תמיד מוציא אותי מכליי, כי תלוי למי. ורוב הדברים ה"בריאים" יכולים להביא אותי אל עברי פי פחת...
&nbsp
חומוס זו הקטניה היחידה שאני לא מוותרת עליה, בוחרת מתי לאכול ומוכנה לשלם את המחיר.
אז אמשיך בניסיונות.
&nbsp
תודה רבה.

מאז עברתי להשתמש בגרגרי חומוס מבושלים בקופסת שימורים, יש לי

חומוס מאד רך עם הרבה פחות השפעות על מערכת העיכול.
אני משתמשת בתוצרת המותג של שופרסל, שמיוצרת על ידי פרי הגליל.

amysh

New member
לא יודעת עד כמה זה בריא...

לא מתה על הרבה אוכל מפחיות שימורים. עדיף טרי וטבעי

דווקא זה מסוג השימורים הבריאים. ללא שום תוספות (לא רק

החומוס הזה אלא הרבה שימורים אחרים) מזיקות שנדרשות לשימור מזון בשיטות אחרות.
אין כאן חומר משמר או צבעי מאכל או כל מיני מרעין בישין שמוסיפים למזון מעובד.

amysh

New member
תודה!!

חלק מהדפים מכירה, את התכנית של מרד החינוך מכירה, הבת שלי בגן פרטי, שנה הבאה בגן עיריה, יש קייטרינג שמגיש אוכל טרי ולא מעובד אבל הבנתי שגם לא משהו ....
&nbsp
לא זוכרת אם עדכנתי אבל (די מזמן) הגננת נכנעה ללחצינו ועברה לבישול בגן של בשר טרי ולא מעובד אנחנו כמובן מאוד שמחים על כך. עוד קוריוז- מי הילדה היחידה בגן שסרבה בתחילה לאכול את הבשר (קציצות וכו') שהגננת הכינה מבשר טרי? פיצית שלי... פדיחה... אח"כ נכנעה והתרגלה...
&nbsp
גם את הקב' בפייסבוק מכירה ואף חברה בה- אבל לדעתי זו קבוצה קיצונית, יש שם המון הטפה לטבעונות שאני ממש לא בעדה. יש קב' יותר שפויה- אמהות מבשלות בריא.

tzivi1

New member
הצחקת אותי עם פיצית

זה רק מראה שהיא התחילה לסגל לעצמה טעמים של אוכל מעובד, ומזל שתפסתם את זה בזמן! כל הכבוד על זה שהצלחתם לגרום לגננת להבין אתכם.

את הקבוצה הזו גיליתי רק לפני כמה ימים, והצטרפתי כדי להכיר קצת יותר טוב את עולם הילדים והאוכל הבריא. כבר קלטתי שיש שם כמה הגזמות בטירוף... אתמול מישהי שואלת "בוטנים - כן או לא"... (היא שאלה על בוטנים, לא במבה). כאילו, מי בכלל מתעסק בשאלות האלה, כמה בוטנים כבר אפשר לאכול?!? ואם מישהו יאכל עשרים בוטנים - האם סוף העולם יגיע?
ומצד שני רואים שם בורות עצומה ביחס להחלטה מה זה אוכל בריא.

אמרלדה

Active member
מה זה עשרים בוטנים? שיקום מי שמסוגל להפסיק אחרי עשרים בוטנים

amysh

New member
אני!! נשבעת!

אפילו 20 זה הרבה. לא כזה מתה על בוטנים, גם לא צורכת מהם יותר מדי, אבל אם כן- לוקחת חופן אחד, מחזירה את השקית למקומה וזהו.
ככה זה חינוך פולני

למעלה