איים צפים?

Ayelet CA

New member
ובכן,

אני לא מהבשלניות המורכבות, קרי, אין לי בון מארי או איך שקוראים לזה, ובכל זאת אני מצליחה לייצר כמה דברים לא רעים. היום יש לי משפחה אז אני מבשלת אוכל "אמיתי"
אבל בעבר עשיתי בעיקר קינוחים. קינוח זה הדבר האמיתי, לא?
מה שאני מנסה להגיד זה שלא סביר שעשיתי את זה עם סיר בתוך סיר, וגם לא נראה לי שהשתמשתי בקורנפלור. קמח נשמע סביר יותר. ולמי ששאל איך זה נראה, זה מין ים פודינגי צהוב שעליו ובתוכו צפות "קציצות" קצף לבן. אני זוכרת שחששתי אז שהמראה קצת ירתיע את הסובבים, אבל הם זללו הכל מכלי ההגשה, בכלל לא השתהו על מזיגה לצלחות האישיות.

nicki3

New member
../images/Emo140.gifתודה על ההסבר איילת, זה נותן

תמונה מסויימת על התוצאה הסופית. לדעתי על אש נמוכה בלי בן מארי זה גם הולך. האם את זוכרת את הטעם? דומה לנשיקות או קצפיות רגילות? אני מבינה שבגלל הבישול ברוטב זה לא יכול להיות פריך כמו קצפיות אבל הטעם אמור להיות זהה. תודה

chli

New member
נירוש תודה זה קינוח

טעים ביותר ונהוג איצלנו במסעדות להגיש מעל סירופ קרמל בצורה עדינה רק לקישוט..... הקרם הוא למעשה קרם אונגלז תודה מתוקה

שושנה ו

New member
בוקר טוב- מתכון חלב ציפורים

חלב ציפורים - madartej 2005 / 05 / 25 ארפי המצרכים: 1 ליטר חלב 6-7 ביצים 6-7 כפות סוכר מקלות וניל כדאי, או כתחליף סוכר וניל שני שקיות. אופן ההכנה: לשם בסיר את ליטר החלב ואת הוניל ולהרתיח אותו על האש, בינתים להפריד את הביצים, בקערה אחת.. המצרכים: 1 ליטר חלב 6-7 ביצים 6-7 כפות סוכר מקלות וניל כדאי, או כתחליף סוכר וניל שני שקיות. אופן ההכנה: לשם בסיר את ליטר החלב ואת הוניל ולהרתיח אותו על האש, בינתים להפריד את הביצים, בקערה אחת לשם את החלמון - ובקערה שניה את החלבון, ואז מקציפים את החלבון עם שני כפות סוכר לקציפה אחידה (להזהר לא לשבור אותה חשוב מאוד) שסיימתם עם ההקצפה בטוח שבזמן זה החלב כבר רותח, להנמיך את האש ולזרוק עם כפות את הקציפה לחלב שיווצרו כמו גושים לבנים בתוך החלב, של הקצף הלבן- ולחכות שהקצץ צף, ואז להוציא את הקצץ בעדינות לקערה להזהר לא לשבור אותו!, עכשיו להכניס לסיר החלב את החלמון ואת כפות הסוכר הנותרות ,ולהוסיף סוכר וניל ולערבב שלא יווצרו גושים מהחלמון כמובן. סוגרים את האש ומחזירים את הקציפות ונותנים לא להתקרר. מומלץ אחרי שזה התקרר להכניס למקרר ולאכול את זה קר מאוד עד כמה שניתן להגשה אפר לפזר למעלה שקדים מפוררים לפי הטעם. זהו המתכון המקורי !!!!!!!!!

nicki3

New member
תודה נירוש, אני חושבת שאלך על טומי

לפיד בתור ניסיון ראשון. ואני מודיעה שאין בזה שום הצהרה פוליטית מכל סוג שהוא. סתם בגלל שהוא אבא של יאיר.....

nicki3

New member
עוד חלב ציפורים אחד לקינוח

של דרומית. הפעם עם 10 ביצים....הרבה ציפורים בוקעות מ-10 בייצים... 15/05/2006 21:24:00 מאת: ד ר ו מ י ת 1 נושא: קינוח הונגרי נהדר-חלב ציפורים תוכן: מתכון: חלב ציפורים - madartej רכיבים: 10 ביצים מופרדות 5 כוסות חלב +חצי כוס חלב לרוטב 6 שקיות סוכר וניל 4\3 כוס סוכר לחלב+חצי כוס סוכר לקצף 2 כפות קורנפלור אופן הכנה: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. להגשה- מניחים בעדינות רוטב מעל הקצפיות המבושלות. הערות: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. קינוח הונגרי קלאסי וטעים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1

נירהמ1

New member
יכולה לחתום שהמתכון מעולה../images/Emo39.gif../images/Emo45.gif

המתכונים של דרומית מדוייקים ומעולים אחד-אחד. חוץ מזה, כבר נחשפתי לקינוחים שהיא מכינה.

למעלה