איים צפים?

Ayelet CA

New member
איים צפים?

לפני הרבה שנים היה בידי מתכון ל"איים צפים" של סימון חיימוביץ (האמא של מיקי). זה היה מעיתון כלשהוא וזכה להצלחה מסחררת בקרב משפחתי, עד כדי כך שאכלו מהצלחת וטענו שזה "כמו הקינוח ההוא שאכלנו בפריז". גזיר העיתון הזה אבד לבלי שוב. האם מישהו מכיר אולי ויוכל לעזור לי? מה שזכור לי זה שקצף ביצים לבן מבושל קלות בחלב עם וניל, ואח"כ איכשהוא אותן "קציצות" קצף מוצאות עצמן בתוך "ים" צהוב. תודה, המתגעגעת. וסחתיין על הפורום, אין כמו מאכלי חלב

נירהמ1

New member
בבקשה - "איים צפים"/מ"מתכונים.נט"

איים צפים/שרי מ"מתכונים.נט" החומרים: 2 כוסות חלב 1 כפית ת. וניל 3 כפות סוכר 1/2 כפית קורנפלור 3-4 חלבונים 4 כפות סוכר שקית סוכר וניל אבקת סוכר הכנה: שמים בסיר את החלב עם ת. וניל, סוכר וקורנפלור, מערבבים עד לרתיחה ומכבים את האש, מקציפים את החלבונים עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף נוקשה. שופכים את החלב לתבנית פירקס בינונית ועורמים תלוליות של הקצף. אופים בחום בינוני עד שהקצף מתקשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד. הערות: מקור המתכון: שרי, "מתכונים.נט" ובוורסיה ההונגרית - שני מתכונים: "חלב ציפורים"/bali, פורום "מתכונים" "ואם לא ידעתם 'חלב ציפורים' רק ההונגרים יודעים לחלוב - הם קמים ב-03:00 וחולבים..." המצרכים ל 6 מנות: 5 ביצים 3 כוסות חלב 1/2 כוס סוכר 2 כפות קמח או קורנפלור 2 שקיות סוכר וניל או 2 כפות סוכר + מקל וניל. אופן ההכנה: 1. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב. 2. מחממים 2 כוסות חלב בסיר. כשהחלב רותח לוקחים כפות גדושות מהקצף ומבשלים בתוך החלב למשך 2 דקות מכל צד. מוציאים מהחלב ומניחים על צלחת שטוחה. 3. מסננים את החלב שבו בושל הקצף, מוסיפים עוד כוס חלב, ואת הוניל (אם משתמשים במקל וניל) ומחממים. מוציאים את מקל הוניל ושמים בחלב רק את הגרגירים מתוך המקל. 4. מערבבים את החלמונים עם הקונפלור והסוכר (או סוכר הוניל). מערבבים את החלמונים עם קצת מהחלב החם במהירות, כדי לעשות השוואת טמפרטורות. מוזגים את החלמונים לתוך החלב החם ומערבבים במהירות. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב סמיך. זהירות לא להרתיח את הקרם כי אז החלמונים נקרשים לחביתות 5. מקררים את הרוטב ומחזירים אליו את המרנג המבושל. שומרים בקירור. מגישים לכל סועד כמה ענני מרנג עם הרוטב. אפשר לקשט את המרנג בשקדים פרוסים, צימוקים או פתיתי שוקולד לפני ההגשה. הערות: מקור המתכון: bali, פורום "מתכונים" "מודר- טה" – "חלב ציפורים"/שי עשהאל, מ"מקור ראשון" עובדה מדעית ידועה היא שציפורים אינן משתייכות למשפחת היונקים ומובן שאין להן חלב. אולם, המעדן הזה כל כך שמימי במתיקותו העדינה שאם לציפורים היה חלב, זה ודאי היה טעמו, ומכאן שמו. המתכון דורש מעט 'התעסקות', אך שווה את המאמץ. אחרי הכל, לא בכל יום טועמים חלב ציפורים מגן עדן. החומרים: 1 ליטר חלב 5 ביצים 3- 4 כפות סוכר מעט תמצית וניל אופן ההכנה: 1. מרתיחים בסיר את החלב עם שתי כפות מהסוכר. 2. מפרידים את הביצים ושומרים להמשך את החלמונים. מקציפים את החלבונים עם כף סוכר עד לקבלת קצף קשה ומוצק. 3. אחרי שהחלב רתח מנמיכים את האש. בעזרת כפית לוקחים כמות קטנה מהקצף הלבן ומכניסים לסיר עם החלב החם כאשר הקצף הלבן צף על החלב. ממלאים את פני החלב ב'איים' קטנים של קצף ואז הופכים בעדינות את כל האיים לצדם השני. המטרה היא שכל אי של קצף יבוא במגע עם החלב משני צדדיו למשך כמה שניות. (כל כפית יושבת בחלב כחצי דקה). 4. מוציאים את האיים הלבנים מתוך החלב ומניחים אותם בכלי הגשה. חוזרים על אותה הפעולה עם שאר הקצף הלבן. יתכן שתזדקקו לכמה 'נגלות'. בסוף התהליך תהיה קערת ההגשה מלאה בכל ה'איים' ובסיר יישאר החלב החם. 5. לחלמוני הביצים מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב. מאחדים את החלמונים עם החלב החם באופן הדרגתי: שופכים בעזרת מצקת מעט מהחלב אל תוך החלמונים, שתיים- שלוש מצקות בהדרגה. מערבבים היטב ואז שופכים את התערובת בחזרה אל תוך סיר החלב. מערבבים היטב ומכבים את האש. 6. טועמים את תערובת החלב. אפשר להוסיף סוכר לפי הטעם. מכניסים בעדינות את החלב לקערת ההגשה בעזרת מצקת. מוזגים אותו בזהירות מהצד כדי שלא יכסה את האיים אלא שהם יצופו מעליו. 7. מקררים ומגישים. מוזגים לכל קערית כמות מהנוזל כשעליו צפים איים של קצפת כמו עננים קסומים. הערות: מקור המתכון: שי עשהאל, "מקור ראשון"

נירהמ1

New member
וכמובן ברוכה הבאה ל"חלבי"../images/Emo24.gif

הפורום הכי חמים ונעים בתפוז. את מוזמנת להישאר איתנו. הנה, "הכנתי" לך גם קפה.

nicki3

New member
כבר הרבה זמן אני זוממת על הקינוח

הזה. מישהו כבר ניסה אותו? טעים? ואיזה משלושת המתכונים כדאי לנסות?

nicki3

New member
תודה בי"נ, אשמח לדיווח. ובקשר

לשומנים.....אם את גרה באיזור "רישון" אני יכולה לעזור....

נירהמ1

New member
ניקי - חושבת שתצטרכי לעזור לעוד

אנשים בקשר לשומנים, עם קינוחים כמו שיש פה.

nicki3

New member
אני לרשותכם....את הרי יודעת....../images/Emo6.gif

גם הבית שלי מלא ב"כל טוב הפורום" והמלחמה הזאת בין השומן לדיאטה היא משהו שלא נגמר לעולם. את יודעת כמה פעמים הושטתי היום יד לקופסת השמרים בגללך? למזלי יש גם מראות בבית והן עוזרות לי להפנות עורף למקרר....

nicki3

New member
תודה על ההמלצה נירוש, גם הראשון

נראה קל ביותר אבל השני והשלישי נראים יותר כמו הדבר האמיתי. מקווה שמישהו ינסה או מכיר ונשמע אם כדאי להכין. אני אישית עוד לא ראיתי את המאכל הזה אז קשה לי אפילו לדמיין.

נירהמ1

New member
נכון - הם באמת הדבר האמיתי../images/Emo140.gif

אף על פי שלקינוח הזה יש כמה ורסיות דומות - לא רק הונגריות.

שושנה ו

New member
לי דווקא נראה שהשלישי הוא האמיתי

אני לא זוכרת את אמי ז"ל מוסיפה קורנפלור. ואני כהונגריה אכלתי זאת הרבה בימי חיי. קוראים לו מודר טיי, ולא מודר טה כפי שכתב שי עשהאל. אם אתן רוצות לעשות בסיגנון ההונגרי- הכנסו לפורום תרבות הונגריה, ושם אני בטוחה תמצאו את המתכון האוריגינלי. מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר.

נירהמ1

New member
שושנה - גם המתכון של באלי הוא אמיתי

גם היא ממוצא הונגרי. הבאתי אותו כיוון שחשבתי שהוא אותנטי.
היה עוד מתכון אחד שחיפשתי - המתכון של טומי לפיד, אבל לא מצאתי. אם אמצא כמובן שאביאו לכאן. וכמובן, ברוכה הבאה ל"אוכל חלבי" (עדיין לא בירכתי אותך).

נירהמ1

New member
הנה - מצאתי גם את זה של טומי לפיד

חלב ציפורים - Mada`rtej מקור המתכון: טומי יוסף לפיד/רות סירקיס "פפריקה", עמ' 244 6 מנות 5 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים 1/2 כוס סוכר 3 כוסות חלב 2 שקיות סוכר וניל 2 כפות קמח - מקציפים את החלבונים לקצף חזק ומוסיפים לו 1/4 כוס סוכר תוך כדי הקצפה. - מבשלים 2 כוסות מהחלב עם 1 שקית סוכר וניל. כאשר החלב רותח, מודדים כף גדושה מקצף החלבונים הממותק ושמים לתוך החלב. - מוסיפים לחלב עוד קצפיות כל עוד יש די מקום. מבשלים את הקצפיות דקה או שתיים והופכים בכף מחוררת לצד השני. - מבשלים עוד דקה או שתיים, מוציאים בכף המחוררת לצלחת שטוחה וגדולה. מכינים קצפיות מכל הקצף. - טורפים את החלמונים עם שארית הסוכר, סוכר הווניל והקמח. - מוסיפים את כוס החלב שנותרה. שמים את התערובת בסיר הנתון בתוך סיר אחר עם מים מבעבעים ומבשלים עד שהתערובת תסמיך. - מוסיפים גם את החלב שבו התבשלו הקצפיות, אך רצוי לסננו קודם. בוחשים מדי פעם ומבשלים עד שיתקבל קרם סמיך. - מצננים את הקרם ויוצקים אותו לקערה. - שמים את הקצפיות על הקרם ומגישים קר. - להגשה חגיגית במיוחד אפשר לנעוץ שבבי שקדים לתוך הקצפיות, כמו קוצים. הערות: מקור המתכון: טומי לפיד ורות סירקיס, "פפריקה"

למעלה