איים בישראל...

Clint Eastwood

New member
איים בישראל...

אפשר לקבל קצת פרטים על שרשרת האיים הממוקמים בצפון הארץ (באזור נהריה - ראש הנקרה)? (מרחק מהחוף, גישה, גודל, מספר האיים, וכו')... בתודה מראש.

shagam11

New member
../images/Emo26.gif פרט לשמותיהם, לא מצאתי

נתונים נוספים אודות האיים. שחף, נחליאלי, ותכלת הם הצפוניים (ליד ראש הניקרה) אכזיב ושגביון דרומיים יותר (מול חוף אכזיב) נאמר לי שלפני הרבה שנים היה על אחד האיים בית קפה שאליו ניתן היה להגיע בסירות אבל אני לא יודע אם זה נכון.

Clint Eastwood

New member
אני קראתי שזה פאב...

אבל גם זה נשמע לי די מגוחך... הפאב נתמך בגנרטור???

גישה: אין!

על איי החוף מקננים עופות ימיים שזהו אזור הקינון היחיד שלהם בישראל, לפיכך, האיים מוכרזים כשמורת טבע כבר יותר מ-30 שנים, והעלייה אליהם אסורה לחלוטין. כל ניסיון כזה עלול לפגוע קשות בקינון העופות. על האי שגביון אכן פעל תקופה מסויימת איזשהו פאב, שנסגר בלחץ רשות שמורות הטבע והעלייה אליו אסורה כמו לשאר האיים. מה שכן אפשר, להפליג בסירה בקרבת האיים וללא עלייה לתחומם. יש חברה בשם "טראק-ים" באכזיב, המוציאה הפלגות בתשלום באזור זה. כן ניתן לעלות לשני איים בחוף דור - האי דור והאי טפת, הנמצאים ממש מול חוף הרחצה של דור. (אסורה העלייה לאיים חופמי - בהמשך שרשרת איי חוף דור, והיונים - מול מעגן מיכאל, עקב קינון עופות ימיים). אם אתה משקיע, יש ספר "תרמיל צד" של יהודה זיו, ואחד הפרקים בו "הנסים בים" מוקדש לאיי החוף של ישראל, מאיי חוף ראש הנקרה בצפון ועד "סלע אנדרומדה" מול יפו ו"אי אדם" בבת-ים.

Clint Eastwood

New member
תודה רבה רבה רבה...

אכן עשיתי ביקור בכמה מאיי חוף טנטורה [אני מקווה שרק בחוקיים
] מהו שמו של האי הרחוק ביותר בחוף זה? דרך אגב, הוא נראה ממש כמו אי טרופי...

באיי חוף דור, הרחוק ביותר - חופמי

ובין איי חוף דור, הוא היחיד שהעלייה אליו אסורה.

למעלה