איילת, בשבילך

איילת, בשבילך

ההפרדה. אמרת שהיא תורמת כדי להבין את כל אחד מהמרכיבים בנפרד. אני רוצה לשאול, האם כשמפרידים, ומבינים כל דבר בנפרד, זה אומר שמבינים את הסה"כ? האם הפרדה תורמת להבנה בכלל? למשל, נניח שאת מנתחת מבנה מסוים. האם ניתוח כל חלק במבנה יתן לך את מהותו של המבנה כולו? האם הסתכלות על המרתף, תגיד משהו על הסלון? האם הריהוט שנמצא בפינת האוכל, אומר משהו על הגינה בחוץ, וכן הלאה.... האם בכלל אפשר להשליך מהבנה של דבר מסוים, על דבר אחר? לא להפריד איילת, הפרדה יוצרת מחיצות, גבולות, הפרדות. אדם לעולם אינו יכול לסמן מתי היה הרגע המסוים שבו הפך מתינוק לילד מתי הפך הזרע לשתיל, וכן הלאה. בתהלכים שקורים כל הזמן, אין הפרדות, יצירת הפרדה במחשבה, מביאה איתה חסימה...הסתכלות צרה ולא נרחבת... המטרה היא התרחבות, כל הזמן, להתרחב כל הזמן כדי שאפשר יהיה להכיל את מה שיש.... יום נעים

ש איילת

New member
בוקר טוב אביבה,

ותודה. אני מבינה ומסכימה עם מה שאת אומרת. את מהות המבנה כולו אפשר לראות כשמביטים על כל החלקים יחדיו, כמובן. (דוגמא טובה לכך היא גוף האדם). ההפרדה עוזרת לי כאשר מעוניינת להבין יותר לעומק חלק מסויים-ספציפי. הפרדת החלקים ולאחר מכן חיבורם והבנה כוללת. אני דוקא חושבת שכאשר אני מפרידה בין החלקים וחוקרת כל אחד בנפרד ולאחר מכן מחברת את הדברים ומביטה על הכל יחדיו, ההסתכלות היא יותר נרחבת מאשר אם הסתכלתי על הכל יחד מלכתחילה.. כל חלק יש לו תפקיד/ מהות משלו אך לכל החלקים יחד יש מהות אחת גדולה. למשל בגוף האדם- לכל חלק יש תפקיד ומהות משלו, אך, כל החלקים יחדיו יוצרים דבר שלם ומדהים.. לפי מה שאת אומרת, כשעושים הפרדה יש מחיצות, גבולות זה נכון אך זה נועד על מנת להבין לעומק את המנגנון של אותו חלק בלבד, ולאחר מכן כשאני מסתכלת על הכל ללא ההפרדות יש לי הסתכלות הרבה יותר נרחבת מאשר אם לא הייתי עושה זאת. ההפרדה כאן מביאה להתרחבות גדולה יותר בסופו של דבר (ולא להצטמצמות)..כי קיימת הבנה רחבה יותר של כל חלק בנפרד ובסופו של דבר הבנה גדולה יותר של השלם. באופן כללי, זה לא סותר את מה שאת אומרת.. זו פשוט דרך התסכלות אחרת על אותו הדבר המטרה .. היא ללא ספק התרחבות. יום טוב

למעלה